Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Advertisements

VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
ERITYISOPETUKSEN UUDELLEENORGANISOINTI MYNÄMÄESSÄ VUONNA 2011
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Samran Khezri Turun yliopisto Kasvatustieteen aineopinnot
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Ulkomaalaiset opiskelijat yhteensä 1233 ( ) 2013.
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
LAADULLISEN TUTKIMUKSEN TUTKIMUSSUUNNITELMA
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
LAPSEN OIKEUDET.
Nummenpakan koulu.
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Tietoa taloudesta Miten varat kerättiin ja käytettiin vuonna 2009.
HIV-AIDS JA NUORET Arviolta 5,5 miljoonaa hiv- tartunnan saanutta vuotiasta nuorta v Eniten tartuntoja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Afrikka kylmän sodan jälkeen Risto Marjomaa
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Oikeusperustainen ohjelmatyö lasten näkökulmasta Case Nace la Esperanza, Kolumbia Annette Gothóni, Suomen World Vision.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Liikkuva koulu-alueseminaari Forssa. Aluejärjestöjen koulutukset Koulutukset: – Koulutoimijoille esim. Toiminnallinen oppiminen ja Liikunta.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Oinaan koulu valmistumisvuotenaan 1914
Ajankohtaista tietoa Kuurojen Lähetyksen toiminnasta
Kummina olet korvaamaton
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Köyhyys maailmassa.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Alakoulusta yläkouluun
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 7. Vapaa-aika
Siirtomaahallinnosta nykyaikaan
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Lukutaidon merkitys – opettajan näkökulma Tampereen yläkoulusta
Esityksen transkriptio:

Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus) Tulosta muistiinpanot erikseen, et voi lukea niitä esityksen aikana näyttöruudulta. F5= aloita diaesitys ►= siirry eteenpäin nuolinäppäimillä tai hiirellä. Kursiivi= hyvää lisätietoa Lihavoitu= teksti joka näkyy esityksen dioissa

Maailmassa on 2,2 miljardia lasta, joista 90 % asuu kehitysmaissa Koulutuksen ulkopuolella oli 93 miljoonaa lasta vuonna 2010 DIA 2 UNICEF tekee työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi, koulunkäynti on yksi oikeuksista Koulutuksen ulkopuolella oli 115 miljoonaa lasta vuonna 2002

Saharan eteläpuoleisen Afrikan väestöstä jopa 50 % on lapsia DIA 3 30 % lapsista ei pääse kouluun vain 30% lapsista aloittaa yläkoulun

Elämme eriarvoisessa maailmassa DIA 4 Ja ansaitsevat 85 % maailman tuloista

Miksi kaikkien lasten oikeudet eivät toteudu? Köyhät ja rikkaat Rakenteellinen epätasa-arvo Köyhyyden kierre Ilmastonmuutos lisää ongelmia Kuivuus vaikeuttaa toimeentuloa Makea vesi hupenee Merenpinta nousee Nälkä ja sairaudet lisääntyvät DIA 5 Ympäristöpakolaisuus

Muutto lisää ongelmia DIA 6

Koulunkäynnin esteitä Afrikassa Kouluja liian vähän tai kaukana Ei ole opiskeluvälineitä, puhdasta vettä tai käymälöitä Opetuksen taso huono Koulunkäynti on liian kallista Tyttöjen, orpojen, hiv-positiivisten tai vammaisten lasten koulunkäynti nähdään vähemmän tärkeänä Sisällissodat ja konfliktit keskeyttävät koulunkäynnin DIA 7 Miten lapset saadaan kouluun ja käymään se loppuun?

DIA 8

Tavoitteena on saada 8 miljoonaa lasta kouluun kampanjamaissa MALI NIGER BURKINA FASO ETIOPIA RUANDA Miten tavoite saavutetaan? DIA 9 MALAWI ANGOLA MOSAMBIK ZIMBABWE MADAGASKAR ETELÄ-AFRIKKA

Schools for Africa –Mosambik Vuonna 1992 päättynyt sisällisota sotki maan koulutusjärjestelmän, jättäen sadattuhannet lapset ilman peruskoulutusta. Vuonna 1992 koulun aloitti vain 32 % lapsista. DIA 10

Mosambikiin vietiin UNICEFin lapsiystävällinen koulu, askel askeleelta. DIA 11 Miten kaikki tapahtui?

Lähtötilanteen kartoitus DIA 12 Koulujen tilanne kartoitettiin ja ministeriöt, UNICEF ja muut yhteistyötahot ryhtyivät toteuttamaan lapsiystävällisen koulun ideaa kaikissa alakouluissa seitsemällä eri koulualueella.

Opettajien koulutus DIA 13 Opettajat koulutettiin käyttämään uusia opetusmenetelmiä. Koulun johtoa koulutettiin johtamistavoissa.Koulusta luotiin sellainen paikka, jossa oppilaat viihtyvät.

Kouluvälineet DIA 14 Kouluihin hankittiin perusvälineet mm. pulpetit, kirjat, kynät ja luokkahuoneita peruskorjattiin tai kouluja rakennettiin.

sanitaatio ja hygienia Vesi sanitaatio ja hygienia DIA 15 Koulut saivat vesipisteet, erilliset käymälät tytöille ja pojille. Hygieniakoulutus järjestettiin kaikissa kouluissa.

Terveyskasvatus Terveydenhoito DIA 16 Terveyskasvatus Terveydenhoito Lapset saivat terveystarkastukset, rokotukset, matolääkkeet ja A-vitamiinilisän. Nuoret oppivat mm. hiv/aidsista ja tasa-arvosta. Tieto jaettiin radion ja teatterin ja avulla koko yhteisölle.

Suojelu DIA 17 Kyliin palkattiin sosiaalityöntekijöitä, jotka auttavat löytämään koulutuksen ulkopuolelle jääneet lapset ja ohjaavat heidät takaisin koulutielle.

Koulu koko yhteisölle DIA 18 Oppilaiden vanhemmat ja kylän asukkaat otettiin mukaan koulun toimikuntiin, yhdistyksiin ja päätöksentekoon. Kylän väki jatkaa UNICEFin alkuun saattamaa työtä.

Lapsilla Mosambikissa on paremmat mahdollisuudet koulunkäyntiin kuin koskaan aikaisemmin. DIA 19 Mutta apua tarvitaan edelleen.

kouluvuosi maksaa 10€ Mosambikissa DIA 20 1€ Matolääkitys 8 oppilaalle Angolassa 3€ Koulutarvikkeet oppilaalle vuodeksi Zimbabwessa 7€ Käsienpesupiste 5 oppilaalle Madagaskarissa 17€ Koulukirjat oppilaalle Ruandassa 30€ Koulutuspäivä opettajalle Ruandassa

DIA 21 yhdessä vaikuttaa voimme