Aikuiskoulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Mitä Nordplus-ohjelmalla on tarjota opiskelijalle? Opiskelijoiden liikkuvuus Pohjoismaissa –seminaari Kuopio Merja Kuokkanen/Kansainväliset opiskelijapalvelut,
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
5/2007 CIMO Opettajien kansainvälisen liikkuvuuden kehittäminen KV-hallinnon kevätpäivät 2007 Roundtable 3 Anna-Leena Riitaoja.
Ammatillinen koulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
05/20071 Erasmus Korkeakoulujen kv.kevätpäivät Seinäjoki 2007 Anne Siltala, CIMO Hankeyhteistyö työelämän kanssa - Erasmus-ohjelman tukimuodot.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Oppisopimus ja Eurooppa
Vaasan Ammattikorkeakoulu
Kyläläisten Eurooppa Avustukset kansalaisjärjestöjen käynnistämille hankkeille Esim. tapahtumia, selvityksiä, opetus- ja koulutusmateriaalien laatimista,
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
Kansainvälisyyttä korkeakoulujen henkilökunnalle
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
PIRAMK University of Applied Sciences Erasmus-henkilökuntavaihdon mahdollisuudet Kv-hallinnon kevätpäivät 12. – Irja Saarikorpi Camilla Kalevo.
Keski-Uudenmaan teatteri KUT & TEOS-hankkeen hedelmät.
Oulun aikuislukio 2014.
KORKEAKOULUOPISKELI- JOIDEN LIIKKUVUUTTA TUKEVAN OHJAUKSEN JA NEUVONNAN LAADUN PARANTAMINEN (SUMOHE)
Tavoitteet antaa eri maista tuleville nuorille mahdollisuus tapaamiseen ja mielipiteiden vaihtoon Antaa nuorille tietoa Kreikan historiasta ja kulttuurista.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
EU KANSALLISEN KOULUTUSPOLITIIKAN SPARRAAJANA Jari Jokinen, projektijohtaja opetusministeriö.
– osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Nordplus Junior Liikkuvuutta, yhteistyöhankkeita ja verkostoja kouluopetukselle – Tavoitteet ja kohderyhmät Vahvistaa ja kehittää kouluyhteistyötä ja luoda.
Tampereen työllistämistuki
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Aikuiskoulutuksen ajankohtaisia trendejä Eeva-Inkeri Sirelius Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö Länsi-Suomen lääninhallitus.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Opettaja ja kansainvälinen PBL –perustainen verkko-opetus Irmeli Ahonen THM, fysioterapeutti
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Sastamalan kaupunginkirjasto Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović”, Koprivnica KIRJASTOSISARUUS Seinäjoen kirjastopäivät Kaisa Kytömäki.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tietoa kansainvälisistä rahoitus- mahdollisuuksista Maakunnallinen opo-päivä Kalajärvi Jari Alanko, JAKK EU-tietokeskus.
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Jyväskylän Lyseon lukio
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Sähköiset yo-kirjotukset
oppisopimuskoulutuksena
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot KESY –
Jyväskylän Lyseon lukio
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Esityksen transkriptio:

Aikuiskoulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210

EU:n Gruntvig – ohjelma Perusajatus Ohjelman tavoitteet Aikuisten opiskeluun liittyvän liikkuvuuden laadun ja saavutettavuuden kehittäminen sekä liikkuvuuksien määrän lisääminen Aikuiskoulutusorganisaatioiden välisen yhteistyön laadun parantaminen ja määrän lisääminen. Heikommassa asemassa olevien henkilöiden (erityisesti ikääntyneiden ja peruskoulutusta vaille jääneiden) tukeminen niin, että he voisivat osallistua aikuiskoulutukseen. Aikuiskoulutuksen uusien toimintatapojen kehittäminen ja niiden siirtäminen. Tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvien elinikäiseen oppimiseen sovellettavien sisältöjen, palveluiden, menetelmien ja toimintatapojen kehittäminen. Pedagogisten menetelmien ja aikuiskoulutusorganisaatioiden hallinnon kehittäminen. Kim Smedslund 0210

Gruntvig – Kuka voi hakea? Aikuisopiskelijat, aikuiskoulutusta tarjoavat organisaatiot*, aikuiskoulutusorganisaatioiden henkilöstö, korkeakoulut Aikuisopettajia kouluttavat organisaatiot, kulttuurialan toimijat, esim. museot ja kirjastot, aikuiskoulutuksen ohjausta, neuvontaa ja tiedotusta tarjoavat organisaatiot, alan tutkimuslaitokset, yritykset, järjestöt, joiden toimintaan kuuluu aikuiskoulutus, yleishyödylliset organisaatiot, vapaaehtoistyötä järjestävät, vankilat * Suomessa aikuiskoulutusta tarjoavat seuraavat oppilaitokset: aikuislukiot, kansanopistot, kansalais- ja työväenopistot, kesäyliopistot, opintokeskukset, urheiluopistot, ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset, ammatilliset oppilaitokset, ammattikorkeakoulut ja yliopistojen täydennyskoulutuskeskukset. Kim Smedslund 0210

Aikuisopiskelijoiden liikkuvuus 1 Workshopit Intensiivikursseja, seminaareja tai työpajoja.Tietojenvaihtoa. Osallistujia on 10-20, vähintään 18 v, korkeintaan kolmannes tulee yhdestä maasta. Tavoitteena eri kulttuurien välinen vuorovaikutus. Workshopmaan asukkaat saavat osallistua, mutta eivät ole tukikelpoisia. Kurssien aihevalinta on vapaa. Aiheena voi olla mm. kuvataiteet, musiikki, luovat aiheet, kielten oppiminen (yleinen ja erityisalue), EU-teemat, aktiivinen kansalaisuus. Kansallisten toimistojen hyväksymät workshopit on koottu yhteiseen luetteloon, josta kaikki kiinnostuneet aikuiset voivat etsiä itselleen sopivia kursseja. Workshopin järjestäjä korvaa osallistujille matka- ja oleskelukulut. Osallistumisesta ei peritä maksua. oppiminen/grundtvig/aikuisopiskelijoiden-liikkuvuus.htx oppiminen/grundtvig/aikuisopiskelijoiden-liikkuvuus.htx oppiminen/grundtvig/aikuisopiskelijoiden-liikkuvuus/workshopit.htx oppiminen/grundtvig/aikuisopiskelijoiden-liikkuvuus/workshopit.htx Kim Smedslund 0210

Aikuisopiskelijoiden liikkuvuus 2 – Senioreiden vapaaehtoistyö Tuetaan senioreiden vapaaehtoistoiminnan kumppanuuksia. Kaksi organisaatiota kahdesta maasta (1 EUsta). Ei taloudellista hyötyä. Yli 50-vuotiaille mahdollisuus oppia itse uutta ja jakaa omaa tietoa muille. Luoda kestäviä kumppanuuksia Kesto on kaksi vuotta ja ulkomailla vietettävä aika on 3-8 viikkoa. 2-6 vapaaehtoista vastavuoroisesti, yksin tai ryhmässä, vain kerran. Vapaaehtoiselle tarjottavien tehtävien tuleekin poiketa vapaaehtoisen muutoin harjoittamasta ammatista. Hakemukset CIMOon. Tuki matka- ja oleskelukuluihin sekä järjestävien organisaatioiden suunnittelu- ja järjestelykuluihin. oppiminen/grundtvig/seniorien-vapaaehtoistyo.htx oppiminen/grundtvig/seniorien-vapaaehtoistyo.htx Kim Smedslund 0210

Aikuisopiskelijoiden liikkuvuus 2 – Oppimiskumppanuudet Pienimuotoisia hankkeita vapaavalinnaisella teemalla, prosessi tärkeämpi kuin tuotos Aikuiskouluttajat ja –opiskelijat, erityisesti pienet organisaatiot väh. 3sta maasta, kokemusten, käytäntöjen ja menetelmien vaihto. Esimerkiksi: Partnerikokoukset ja seminaarit, henkilöstön ja opiskelijoiden vaihdot, kokemusten ja toimintatapojen vaihto esim. uuden teknologian mahdollisuuksia hyödyntäen, taideteosten, piirrosten ja vastaavien luominen taideprojekteissa, kenttätutkimukset, selvitykset, yhteiset taide- esitykset (mm. näytelmät, musikaalit), kielivalmennus hankkeeseen osallistuville henkilöille, hankkeen (itse)arviointi, näyttelyiden järjestäminen, tiedotusmateriaalin tuottaminen ja levitys Kevyempi hallinto, itsearviointi, kokemusten ja tulosten levitys. oppiminen/grundtvig/hankkeet/oppimiskumppanuudet.htx oppiminen/grundtvig/hankkeet/oppimiskumppanuudet.htx Kim Smedslund 0210

Gruntvig valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Uusien Grundtvig-hankkeiden suunnittelu, yhteistyökumppaneihin tutustuminen tai kansallisen toimiston kontaktiseminaari. Kontaktiseminaareissa hanketta suunnittelevilla organisaatioilla on tilaisuus tutustua samasta teemasta kiinnostuneisiin partnereihin ja ideoida yhteistä hanketta. Kontaktiseminaareissa on yleensä noin osallistujaa maasta. Tuki matka- ja oleskelukulujen kattamiseksi voi hakea apurahaa, joka myönnetään Määritellä hankkeen tavoitteet ja työskentelytavat, sopia tehtävistä ja vastuualueista sekä laatia hankkeelle työsuunnitelma. Kesto on 1-5 päivää. Kontaktiseminaarit 4-5 päivää. oppiminen/grundtvig/valm-vier-ja-kontaktiseminaarit.htx oppiminen/grundtvig/valm-vier-ja-kontaktiseminaarit.htx Kim Smedslund 0210