Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin"— Esityksen transkriptio:

1 Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
TJS-tuki Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin

2 TJS-tuki Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim. Lähiopetus verkko-opetus / etäopetus seminaarit luennot (myös jäseniltojen infotilaisuudet ja ryhmätyöskentelyt) ohjatut vierailut ja opintomatkat Tukea ei myönnetä kokouksiin tai huvitilaisuuksiin.

3 Miksi TJS-tukea kannattaa hakea?
Helppo hakea: täyttäminen verkossa kestää n. 10 min. Helpotusta yhdistyksen talouteen: yhdestä koulutuksesta voi tienata yhdistykselle 203 €* kuusi hakemusta tuottaa €* Hakulomaketta voi käyttää koulutuksen menojen ja tulojen arviointiin eli kokonaiskulujen hallintaan. Kaikille tasapuolista rahanjakoa. *koulutus, jossa 7 opetustuntia, menoja väh. 448 €

4 Miksi TJS-tukea kannattaa hakea?
Tilastojen (koulutusten määrät ja tunnit) avulla tehdään ay- toimintaan liittyvä koulutus näkyväksi OKM:lle → toiminnan vaikuttavuus. Valtio myöntää tukirahaa tuntimäärien perusteella. Mitä enemmän tunteja, sitä enemmän myös jaettavaa rahaa. Valtionavun kautta TJS on olemassa eli TJS-tuki osaltaan vaikuttaa siihen, että TJS pystyy tarjoamaan koulutus-, kehittämis-, tutkimus- ja kulttuuripalvelujaan.

5 Edellytykset tuen saamiselle
Tuki määräytyy koulutustilaisuuden keston osanottajamäärän (väh. 10) ja hyväksyttyjen menojen mukaan Ohjelmaan TJS:n logo tai maininta: Toteutetaan yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa. Tuen hakijan tulee olla akavalainen tai STTK:lainen liitto tai yhdistys. Samaa tilaisuutta varten ei voi saada muuta valtion tukea.

6 TJS-tuen hakeminen TJS-tuki haetaan TJS-verkkopalvelun kautta. Sitä varten tarvitset käyttäjätunnukset, jotka voit hakea verkossa olevan tunnuksenhakulomakkeen avulla: Tuki haetaan kahden kuukauden sisällä koulutuksen pitämisestä. Joulukuun koulutuksista 31. tammikuuta mennessä. Mikäli eri organisaatiot järjestävät yhteistä koulutusta, osapuolet sopivat keskenään kumpi hakee TJS-tuen. Yhdestä tilaisuudesta voi olla vain yksi hakija.

7 Hakemuksessa vaadittavat dokumentit
Vaaditut liitteet ovat: ohjelma osanottajaluettelo kopiot koulutuksen laskuista

8 Osallistujamäärä Vähimmäisosanottajamäärä on 10.
Määrästä voidaan poiketa, mikäli opetus vaatii pienempää ryhmää. Silloin tuki on vastaavasti prosentuaalisesti pienempi. Hakemukseen osallistujaluettelo paikalla olleista.

9 Koulutuksen kesto Opetustunti on 45 minuuttia.
Koulutus voi olla yhden tunnin, päivän tai useita päiviä kestävää. Ruokailuja, majoittumista ja taukoja ei lasketa mukaan. Tukea voi saada kaikista koulutuksen tunneista, myös ohjatuista ryhmäopetustunneista. Ryhmäopetustunnit tarkoittavat montaa ryhmää, joilla kaikilla oma ohjaaja/kouluttaja.

10 Koulutuksen hyväksytyt menot
kouluttajien palkkiot tilavuokrat ilmoitus-, opetusväline- ja materiaalimenot kouluttajien ja osanottajien matka-, majoitus- ja ruokailumenot. Ei hyväksyttäviä menoja ovat: Alkoholi- ja lahjakulut TJS:n kouluttajan palkkiot TJS:n tilavuokrat TJS:n oppimisalustojen vuokrat

11 Koulutuksen ohjelma Ohjelmassa tulee näkyä: päivämäärä(t)
koulutuksen tavoite tuntien alkamis- ja päättymisajat opetusaiheet kouluttajat ja mahdolliset ryhmäopetustunnit maininta: Toteutetaan yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa tai TJS:n logo.

12 Täyden tuen edellyttämät menot
Osanotta-jia Täyden tuen edellyttämät menot/ opetustunti Täysi tuki 7 opetustuntia/ päivä 7 opetustunnin yli menevät tunnit: tuen edellyttämät menot/opetustunti Ylimene-vien tuntien tuki/ Opetus-tunti 10-35 64 € 29 € 9 € 4 € 36  75 € 34 € Mikäli menoja on vähemmän kuin täysi tuki edellyttää, TJS-tukea maksetaan 45 % menoista.

13 Lisätietoa talouspäällikkö Salmieh Aintila puh


Lataa ppt "Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google