Tampereen yhdistysrakenne hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Tekninen sopimus – ( ) JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso.
Ohjelmiston tekninen suunnittelu
JHL:n sähköiset palvelut
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Epilepsia: erillaista tositarinaa -kampanja.
LUOTTAMUSMIESORGANISAATIO
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
VOA-oppimispäiväkirja
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
VTT:n Y-elimen henkilöstötilaisuus klo 12.00
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Jouni Kaipainen ”Uuden” Kokkolan maaseutuohjelma 2009–2020 Kyläsuunnittelutreffit 2 Salo
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
KR / helmikuu Luottamusmiesten info Ajankohtaista: Työllisyys- ja kasvusopimus:
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Elinvoimaa yhdistyksissä
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Kontekstinhallinta ja muut rajapintatarpeet Mika Tuomainen Juha Mykkänen SerAPI-projekti, HIS-tutkimus Kuopion yliopisto, Tietotekniikkakeskus, Centek.
EUR-ACE akkreditointi ja KKA LAUREA Karl Holm.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Maakunnallisesta omistajaohjaus- ja omistajapolitiikkavalmistelusta - alatyöryhmän johtopäätöksiä Paras-johtoryhmälle Jyrki Myllyvirta
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
Opintokohteista Uusien opintokohteiden päivämääristä: Uuden opintojakson ja -kokonaisuuden voimassaolon alkupäiväksi annetaan sen lukuvuoden alkupäivä,
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
EuroSkills ja WSC-tilanne Olavi Lähteinen Turun ammatti-instituutti, suunnittelupäällikkö WSC elektroniikan pääekspertti EuroSkills elektroniikan.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
T /5115 Software Development Project I/II Experience Exchange Session: architects Jari Vanhanen Ohjelmistoliiketoiminnan ja –tuotannon laboratorio.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
PÄÄLUOTTAMUSMIEHET Sopimusalakohtaiset pääluottamusmiehet, jotka vastaavat sopimusalakohtaisista paikallisneuvotteluista ja varaluottamusmiehet.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
TAMPEREEN YHTEISJÄRJESTÖ JHL RY.N
Puistokaudun päiväkotikoulu
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Klubin brändin markkinointi
Satakunnan alueryhmä 2017 – 2018
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
Anna-Kaisa Kortelainen
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
JHL SATAKUNNAN ALUERYHMÄN toimintasuunnitelma 2018
JHL – Satakunnan aluetoimisto
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Auttava keskustelu
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos 2019
Kuntoutusverkosto KUVE:n 14.suunnittelukokous
Esityksen transkriptio:

Tampereen yhdistysrakenne hanke Ensimmäinen palaveri 18.11.2013 Mukana edustajat yhdistyksistä 012 (Ritva Malinen, Sinikka Haukioja) 249 (Satu Janhunen, Kirsi Karttunen) 583 (Raimo Tuominen) 578 (Pentti Herranen, Jari Minkovitsch) 250 (Helena Nieminen, Kirsileena Nurmikolu, Eija Parkkali) 627 ja 319 ei ollut edustajia paikalla Keskusteltiin, mikä olisi hyvä vaihtoehto yhdistysrakenteeksi Eniten kannatusta sai tuotantoaluekohtainen rakenne Sovittiin, että pienemmällä ryhmällä selvitetään eri mahdollisuuksia Ryhmään valittiin Ritva Malinen, Satu Janhunen, Raimo Tuominen, Helena Nieminen (varalla Eija Parkkali), Kirsi Formulahti/Jari Minkovitsch, lisäksi kysytään edustajat 319 ja 627 yhdistyksestä Ryhmä kokoontuu 9.12.2013 klo 16 aluetoimistolla

2. Tapaamiskerta 9.12.2013 Mukana: Eija Parkkali 250 Raimo Tuominen 583 Ritva Malinen 012 Satu Janhunen 249 Kirsi Formulahti 578 Marko Nieminen 319 Tämän, kuten aiemmankin tilaisuuden tarkoituksena on etsiä toimivia vaihtoehtoja nykyiselle yhdistysrakenteelle, joka aiheuttaa joissain tilanteissa ongelmia. Uuden rakenteen lähtökohtana olisi luottamusmiesorganisaatio. Nykyinen rakenne on usein jäsenten ja luottamusmiesten näkökulmasta hankala. Luottamusmiehet eivät tiedä keitä kaikkia edustavat kun taas jäsenet eivät useinkaan tiedä mihin yhdistykseen kuuluvat.

2. Tapaamiskerta (jatkuu) Käytiin aiheesta keskustelua: Marko Nieminen (319) aloitti toteamalla, että nykyisellään rakenne on tilkkutäkki, jonka yksinkertaistamiseen olisi syytä. Toisaalta esimerkiksi 249:ssä yhdistymiseen ei ole haluja, sillä sen pelätään pahimmillaan lamauttavan toimintaa ja aiheuttavan jäsenkatoa. Raimo Tuominen kertoi, että yhdistyksessä 583 toivotetaan tervetulleeksi pienet muutokset, vaikka nykyinen rakenne nähdään monessa suhteessa toimivaksi. Edes yhdistyksen pieni koko ei ole aina ongelma. Kirsi Formulahti muistutti, että jäsenen näkökulma on yleensä erilainen kuin yhdistysten toimijoiden. Samoilla työpaikoilla, samankaltaisissa tehtävissä työskentelevät olisi yleisesti ottaen järkevää saada samaan yhdistykseen.

2. Tapaamiskerta (jatkuu) Suuntaviivoja jatkoon: Yhdistysten nimet ja numerot? -> Aivan uusia tuskin kannattaa tässä tilanteessa luoda. Yhdistys 583 voisi säilyä. Pienestä koostaan huolimatta se edustaa tiettyä ammattialaa. Sovittiin päivämäärä, jolloin tarkastellaan aluetoimistolla yhdistyksen 249 jäsenten sijoittumista Tampereen kaupungin organisaatiossa ja mietitään faktojen pohjalta mikä olisi järkevin toimintatapa. Yhdistyksen pilkkomiseen ei ole toiveita, mutta joitain muutoksia on joka tapauksessa tehtävä. Raimo (yhd. 583) ja Ritva (yhd. 012) vievät kokouksessa esiin tulleita ajatuksia edustamiensa yhdistysten toimijoille ja sen pohjalta käydään näissä yhdistyksissä keskustelua jatkotoimenpiteistä. Lopuksi: Kun yhdistyksissä tapahtuu muutoksia, aluetoimisto on tukena jäsenten suuntaan tapahtuvassa yhteydenpidossa.