4.9.2014Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK 4 - 5 verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
| Pasi Mattila | TOY - Tulevaisuuden oppimisympäristö
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
OHJAAMINEN.
Mohammed Kertoo itsestään:
Sosiaalinen oppiminen
Ammatillinen koulutus
Keskuspuiston ammattiopisto Ava - koulutus
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Oulun aikuislukio 2014.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Malli? Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 KYSYMYKSIÄ: 5 kuukauden kokeilu pedagogiikka: sosiaalinen web, oppimisympäristöajattelu Verkkovälineiden.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
1 Laatua ja tehoa Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
OPPIMISEN TILAT Uusi pedagoginen paradigma
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Poikolan kognitio-projekti Anne, Helena ja Kristiina Syksy-kevät
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Varmuutta ja vahvistusta vanhustyön lääkehoidon osaamiseen Tilaisuus, Paikka päiväys.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Ops seminaari Askola.
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Verkko-oppiminen, ohjaus ja tuki Kata Hyvärinen, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus.
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Paluuorientaatio Pauliina Keskinarkaus, Rekry.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
VALMA-koulutus Edupolissa
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Työelämälähtöisyys Valmassa
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
TET =Työelämään tutustuminen
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Oppisopimuskoulutukseen valmentautumisen vaiheet
TET =Työelämään tutustuminen
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Oppisopimuksella ammattilaiseksi
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Oppisopimuskoulutukseen valmentautumisen vaiheet
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä TAKK:n moodle- verkko-oppimisympäristö ryhmissä n. 15 oppijaa kieliä 10 – 12 lähtötaso vaihteleva Suomessa asumisaika vuotta

Toteutuminen Tampereen Aikuiskoulutuskeskus2 Oppijoiden taidot vaihtelivat suuresti (tekniset taidot, ammatinvalinta ja kielitaito) Oppijoilla ei ollut realistista tietoa oppisopimuksesta Oman tavoitteen asettaminen oli haastavaa –Lähioppimistavoite –Tutkinto/oppisopimus tavoitteena Verkkotyökaluja opiskeltiin innolla –Verkko-oppimista ei kritisoitu –Innokkuus ja kielitaito ovat kaksi eri asiaa (pelisäännöt)

Toteutuminen Tampereen Aikuiskoulutuskeskus3 Heterogeenisuus pakotti eriyttämään-> henkilökohtaistaminen Sosiaalinen oppiminen ei päässyt kovin pitkälle Kielitaitotason vaikutus ryhmähenkeen? Vain muutamalla mahdollisuus verkon käyttöön kotoa/työstä Itseohjautuvuutta ei kaikilta osin saatu näkyviin, tavoitteen asettaminen oli vaikeaa Ennakointi haastavaa Hahmotus- tai muu häiriö

Päätelmiä? Tampereen Aikuiskoulutuskeskus4 Henkilökohtaistaminen kaikilla tasoilla: –Omat tavoitteet; vaihtuvat työssäoppimisen paikat –Omat työssäoppimisen tavoitteet –Eteneminen omaan tahtiin –Kielitaito vai oppimistaito? Työelämässä vaaditaan monia taitoja; mitä useampi on hallussa, sen varmemmin löytyy työ- tai oppisopimuspaikka

Erilaisia taitoja: Tampereen Aikuiskoulutuskeskus5 Olennaista kielitaidossa: –Luku- ja kirjoitustaito –Sosiaalinen kielitaito (itsensä näkyväksi tekeminen) –Tekstin ja puheen ymmärtäminen –Rohkeus kommunikoida

Erilaisia taitoja: Tampereen Aikuiskoulutuskeskus6 Olennaista oppimisessa: –Itseohjautuvuus / halu päästä eteenpäin –Omien (väli)tavoitteiden asettaminen –Työhön ja tilanteeseen tarttuminen –Kyky etsiä ja hahmottaa tietoja –Ammatillinen taito (koulutus) –Tietoa koulutusjärjestelmästä (yhteys tavoitteen asettamiseen) –Työssä vaadittavat luvat ja kortit –Kyky ottaa oma paikkansa (työ)yhteisössä –Sopiva paikka / työvoimatarve –Riittävä ohjaus työssäoppimisessa / uskallus kysyä

Erilaisia taitoja: Tampereen Aikuiskoulutuskeskus7 Tietoyhteiskuntataidot: –Osaa etsiä oikeaa tietoa ja soveltaa sitä –Uskaltaa käyttää koneita –Atk:n perustaidot –Halu oppia uusia välineitä / halu panostaa aikaa uusien välineiden käyttöön –Kyky soveltaa opittua työssä ja opinnoissa –Kyky oivaltaa tavallisten välineiden käyttö oppimistarkoituksessa (kamera, kännykkä) –Kyky nähdä oppimistilanteita ympäristössä –Netin käyttömahdollisuus