Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?"— Esityksen transkriptio:

1 Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Tule ammattilukioon! Jos nuorella on kiinnostus käytännön tekemiseen ja peruskoulu on sujunut hyvin, ammattilukio on oikea paikka. - Ammattilukiossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto ja lukio-opintoja tavoitteena yo-tutkinto - Kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin voi ottaa mukaan lukio-opintoja - Toteutustapa vaihtelee toimipisteittäin, tarkemmin taulukossa (dia?) - Pääsääntöisesti opiskeluaika on 3 vuotta. - Lukio-opintoja voi jatkaa neljäntenä vuotena esim aikuislukiossa, jolloin on mahdollisuus suorittaa lukion oppimäärä ja saada lukion päättötodistus - Yo-kirjoituksia on myös mahdollisuus hajauttaa. - Yo-kirjoitukset ovat samat kuin päivälukiossa - Ammattilukiovaihtoehto on mahdollinen Tredussa ja Tampereen palvelualan ammattiopistossa.

2 -Tredussa on noin 30 perustutkintoa.
-Tampereen palvelualan ammattiopistossa on 2 perustutkintoa. -Ammatillisessa koulutuksessa opinnot aloitetaan alkeista, nuoren ei tarvitse etukäteen osata alan töitä. -Hyvä motivaatio ja kiinnostus alaan on tärkeä -Jos nuorella on jatko-opintosuunnitelmia tässä vaiheessa, ammattilukio parantaa valmiuksia. Esimerkiksi jos on käynyt rakennusalan perustutkinnon ja on suorittanut yo-tutkinnon, nuorella on loistavat valmiudet amk-opintoihin ja käytännön työhön.

3 Lukiokurssit äidinkieli englanti pitkä matematiikka pitkä/lyhyt ruotsi
reaaliaine -Ammattilukion lukio-opintojen peruspaketti on äidinkieli, englanti, matematiikka, ruotsi. -Toimipistekohtaisesti voi olla mahdollisuus suorittaa myös reaaliaine. Joissakin tapauksissa reaaliainetta opiskellaan iltaopintoina. -Jos opiskelija opiskelee reaaliainetta, on mahdollisuus jättää ruotsi tai matematiikka pois.

4 Ammatillinen perustutkinto
180 osp = 3 vuotta Ammatilliset tutkinnon osat: Pakolliset tutkinnon osat Valinnaiset tutkinnon osat (15 osp lukio-opinnoista) 135 osp Yhteiset tutkinnon osat: Äidinkieli Ruotsi Englanti Matematiikka Fysiikka ja kemia Tieto- ja viestintätekniikka Yhteiskuntataidot Työelämätaidot Yrittäjyys ja yritystoiminta Työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto Valinnaiset 35 osp Vapaasti valittavat tutkinnon osat: Lukio-opintoja 10 osp - osp = osaamispiste - Kun nuori opiskelee lukio-opintoja, lukiokursseilla korvataan ammatillisin perustutkinnon opintoja. Taulukkoon on merkitty punaisella lukiokursseilla opetettavat ammatilliset opintojaksot. - Osaamisen tunnustaminen mahdollistaa, että sekä ammatillinen että yo-tutkinto valmistuvat noin kolmessa vuodessa.

5 Ammatillinen pt + yo-tutkinto
1.jakso 2.jakso 3.jakso 4.jakso 1.vuosi Ammatilliset + lukio Ammatilliset/TOP 2.vuosi 3.vuosi Ammatilliset Lukio Lukio + YO-kirjoitukset - Diassa on esimerkki opintojen jaksottamisesta. TOP=työssäoppiminen - Vanhojentanssit ja penkkarit kuuluvat myös ammattilukion ohjelmaan

6 Taulukko Oheisesta taulukosta selviää, miten eri toimipisteissä toteutetaan lukio-opintoja. Huom. Joissakin toimipisteissä ja tutkintoaloilla lukio-opinnot suoritetaan iltaopintoina. Taulukko löytyy hakuoppaasta sivulta 19.

7 Hakuasiaa Hakuvaiheessa opintopolku .fi –palvelussa kysytään kiinnostus lukio-opintoihin. - laita rasti, jos olet kiinnostunut! Kun kesällä saat opiskelupaikan, niin ilmoittaudu lukio-opintoihin. huom! Pääsyvaatimuksena on arvosana 7 äidinkielessä, englannissa , ruotsissa ja matematiikassa. Jos nuori ei ole laittanut rastia Opintopolku.fi –palveluun, hän voi siitä huolimatta ilmoittaa kesällä kiinnostuksensa lukio-opiskeluun. Nuori saa tarkemmat ohjeet lukio-opintojen suorittamisesta hyväksymiskirjeen mukana kesällä.

8 Tpa & AMMATTILUKIO Tampereen palvelualan ammattiopistossa voit opiskella lukio-opinnot Tampereen aikuislukiossa iltaopintoina

9 Yhdistelmäopintojen tavoitteena on
tarjota hyvät tiedot jatko-opintoihin ja työelämään kehittää ammatillista osaamista sekä suunnitelmallisuutta, ajanhallintaa ja kielitaitoa.

10 Innolla mukaan ammattilukioon!
-


Lataa ppt "Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google