KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintayhteistyön kehittäminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Valkokari, Hyötyläinen, Kulmala, Malinen, Möller, Vesalainen 2 p Nina Widén.
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Nykytaide -Mitä se on?.
Projektin budjettien ylitykset
Yrittäjyyskoordinaattorin toimenkuvasta Eri yksiköissä toimii yrittäjyyskoordinaattoreita, joiden tehtävänä on: *kehittää tapoja ja metodeja opettaa yrittäjyyttä.
Talousjohtaja Henri Partanen
Terveydenhuollon esimiesten koulutuspäivät
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Viestintäsuunnitelma
Läntisen alueen sosiaali- ja terveysasema -hanke
Tuloksellisuus, muutos ja neuvottelutoiminta Tuomo Vainio / VTML 12. & sopsemdiat
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
Kaupunki elinvoiman luojana Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Ops seminaari Askola.
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
Sairaalatekniikan päivät Hankinta-asiantuntija Kimmo Vuorela.
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto Kokkola, Kannus, Kaustinen, Kruunupyy, Halsua, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Hallinnon uudistus Väliraportin tulosten yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Hallituksen iltakoulu
Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Sähköiset työkalut tarjousten jättäjän apuna
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kuntien pienhankinnat Marjojen jatkojalostuskurssi
Kaupungin hankintaohjeistus uudistuu
OSAAMISALUE, KIT-vastaava täyttää
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
Sisältö Miksi hankintojen erityispiirteiden tunnistaminen on tärkeää
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Projektin budjettien ylitykset
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Avoimen tuotteenhallinta
Esityksen transkriptio:

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintayhteistyön kehittäminen

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Miksi hankintayhteistyötä? Hankintalainsäädäntö, niukkenevat julkiset varat, kuntien muu yhteistyö ym. vievät hankintayksiköitä enenevässä määrin hankintayhteistyöhön Tilaajavolyymin kasvaessa sopimushinnat tippuvat Kaksinkertainen työ poistuu, kun kilpailutukset tehdään yhdessä paikassa ja kun tehdään vain yksi hankintapäätös Hankintayhteistyöllä voidaan kehittää hankintatoimintaa alueellisesti

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Miksi hankintayhteistyötä? Voidaan koota hankintaosaamista ja muuta hankinnoissa tarvittavaa asiantuntemusta Kun hankintayhteistyö on suunnitelmallista ja järjestelmällistä, pysytään myös ajan tasalla hankintatoiminnan kansallisista ja kansainvälisistä ”uusista tuulista” Hankintayhteistyötä tehdään monella suunnalla kuten KL Kuntahankinnoissa, ERVA-alueiden puitteissa sekä useissa alueellisissa hankintarenkaissa ympäri maan Nämä eri yhteistyömuodot usein täydentävät toisiaan

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Oleellisimmat kysymykset Hankintarenkaan alueellisen laajentamisen selvittäminen Renkaalle kilpailutettavien hankintasopimusten määrän kasvattaminen Hankintayhteistyösopimuksen uudistaminen Yhteishankintayksikön perustaminen ja hankintatoiminnan uudelleenorganisointi

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Renkaan laajentaminen Yhteydenotot kuntiin: Kaustisen seutukunnan kunnat ja Kannuksen kaupunki Pietarsaaren seutukunnan kunnat Aluksi tiedustelua alustavasta kiinnostuksesta hankintayhteistyöhön Jos löytyy kiinnostusta, valmistellaan konkreettisempi ehdotus, jonka puitteissa järjestetään tapaamisia näiden kuntien kanssa Aikanaan kun uusi hankintayhteistyösopimus on valmis, siihen voivat kunnat liittyä mukaan

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintasopimusten määrä Tehdään perusteellinen analyysi siitä, mitä tuotteita/palveluita voidaan ja kannattaa jatkossa kilpailuttaa hankintarenkaalle (joko nykyisten osapuolten kesken tai uudet mukana) Samalla pitää analysoida, mitä hankinta- sopimusten määrän kasvattaminen käytännössä merkitsee hankintatoiminnan organisoinnille ja resursseille  eli sitooko nykyistä enemmän resursseja vai ei? Sinänsä nämä sopimukset on aiemminkin kilpailutettu, siksi teknisesti muutos koskee

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintasopimusten määrä pääasiassa vain tarjouspyyntöjen valmistelua, hankintapäätösten tekemistä ja hankinta- sopimusten solmimista Ydinkysymys on henkilöresurssi ja sen määrä, joka vastaa kilpailutusten ja mahdollisten muiden hankintapalveluiden hoitamisesta

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintayhteistyösopimus Hankintayhteistyösopimus uudistetaan joka tapauksessa tämän hankkeen tuloksena Sopimuksen sisältö riippuu hankintayhteistyön tulevasta laajuudesta ja organisointimuodosta Joka tapauksissa kaikissa vaihtoehdoissa sopimuksen tulee ohjata hankintayhteistyötä ja sen tulee sisältää yhteistyömenettelyt toimivaltuuksineen ja päätöksenteko- mekanismeineen Tavoitteena saavuttaa joustavuutta ja ”ketteryyttä” hankintatoimintaan

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Hankintayhteistyösopimus Jos perustetaan hankintalain mukainen yhteis- hankintayksikkö ja sen organisaatioksi hankintakeskus, siihen liittyvät kysymykset, kuten keskuksen tuottamat hankintapalvelut ja jäsenmaksut tulee määritellä myös hankinta- yhteistyösopimuksessa

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Yhteishankintayksikkö/muu organisointi Jos hankintayhteistyö laajenee kaikilta osin merkittävästi, tulee mietittäväksi yhteis- hankintayksikön perustaminen Se tehostaa tällaisessa tilanteessa hankintaprosesseja huomattavasti, kun esimerkiksi tehdään vain yksi koko rengasta sitova hankintapäätös, jokainen kunta allekirjoittaa silti hankintasopimuksen Yhteishankintayksikkö merkitsee usein hankintakeskusta tai hankintapalvelut – yksikköä, joka johtaa kilpailutusprosessit ja tuottaa muita hankintapalveluja

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Yhteishankintayksikkö/muu organisointi Voidaan myös selvittää, voiko yhteishankintayksikkö toimia löyhempänä organisaationa eli ei keskitettynä yksikkönä Hankintakeskus tarkoittaa henkilöresurssin mitoitusta ja kohdentamista sekä kilpailutusten substanssiosaamisen kytkemistä tarkoituksenmukaisella tavalla hankintapalvelujen yhteyteen Jos yhteishankintayksikköä ei perusteta, joudutaan miettimään muita tapoja tehostaa

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Yhteishankintayksikkö/muu organisointi yhteishankintojen hankintaprosessien organisointia Tehdäänkö esimerkiksi muutoksia nykyisiin toimivaltuuksiin ja koordinointiin tms? Tällä hetkellä seudullisten yhteishankintojen valmistelu ja hankintapäätöksen tekeminen on sijoitettu Kokkolan kaupungin organisaatioon useille johtaville viranhaltijoille Jokainen renkaan jäsen tekee myös oman hankintapäätöksensä nykyisin näissä kilpailutuksissa

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Summa summarum Hankintayhteistyön pääasiallinen tuleva muoto pyritään saada valmiiksi loppuvuoden aikana Yksityiskohtia voi jäädä neuvoteltavaksi myöhempään ajankohtaan Kunnat voivat esittää kiinnostuksensa liittyä mukaan jo syksyllä Tällöin niille jää vaikutusmahdollisuus tulevaan hankintayhteistyösopimukseen Tavoitteena on, että kaikki tilaajaosapuolet voittavat tässä toiminnassa ja verovaroja säästyy