IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taustaa ja tarkoitus • Suomessa valtavasti palloilulajien harrastajia ja penkkiurheilijoita – Esim. Suomessa jalkapallonkasvu on jatkunut tasaisena viime.
Advertisements

Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Your industrial partner.. Tecalemit Industrial • Juuret 1920-luvun Ranskassa, jolloin Pariisissa perustettiin Tecalemit- niminen yhtiö • Suomessa toiminta.
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
SALMAR-TUTKIMUKSEN TULOKSIA 2001 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Jari Setälä, Kaija Saarni, Asmo Honkanen ja Jarno Virtanen.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Moniverkkoliityntä asiakkaan näkökulmasta
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Yksilö ostajana.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
JohtajuusBarometri Mikä suomalaista yritysjohtajaa askarruttaa?
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja • Nettikysely KMT Kuluttaja tutkimuksessa. • Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Streams- Yhdyskuntien jätevirroista liiketoimintaa Materiaalikierrätys Streams-ohjelmassa TV- ja tietokonelaitteiden kierrätysseminaari TaiK.
Hotelli- ja ravintola-ala
Jyrki Kalliolahti TIES
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Ninja Keränen, muko-08. • Aiemmin tehty tutkimusta keskittyen musiikin vaikutukseen lapsen kehityksessä. • Oma kiinnostus psykologiaan musiikin lisäksi:
Place client logo here in Slide Master RI Elokuu 2009 Jorma Hakanen Lääkkeiden määrääminen ja rinnakkaislääkkeet –tutkimus.
IV. Polttoainetta talouteen: Siirtolaisuuden aallot Määrittelyjä - mitä on siirtolaisuus? - siirtolaisuuden säätely - laiton siirtolaisuus - pakolaisuus.
HAKUKONEOPTIMOINTI Jaakko Rautiainen. Aihealue Hakukoneiden toiminta Web-sivun optimointi.
Perhevapaiden käyttö ja suorat kustannukset yrityksille Sami Napari (Etla) Perhevapaiden kustannukset –seminaari, Helsinki
Pieni on parempi ! Koulujen koko ja laatu Peter Backa.
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Ryhmätyö ympäristöongelmasta
Teräväpiirtotekniikka Jussi Koskela Santeri Lehtonen IT-06.
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Mediapsykologia Mitä ihmiset tekevät medialla ja mitä media tekee ihmisille? Rakentuu monen eri tieteenalan perustalle: psykologia, journalistiikka, retoriikka,
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
ITIL Information Technology Infrastructure Library
TUOTTEEN LAATUMUUTTUJA
Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Yleistä tutkimuksesta
Department of Electrical Energy Engineering 1 31/03/2015 Jatko-opintokurssi Wind Power in Power Systems Kappale: 3. An introduction Jussi Antikainen.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Matematiikka-ahdistus ja opettajan merkitys
Aikakauslehtien mainonta 2009 Lähde: KMT Kuluttaja 2009 Mainonnan vaikutus väittämät lehdittäin KMT Kuluttaja 2009 Kuluttaja 2009 N = (est
Tutkimustyypit ja tutkimusasetelmat
TÄHDENLENTO.
Ira Ekholm 4A. 1. uutinen Ongelma: Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti * pohditaan ratkaisuja ongelmaan.
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
Albert Einstein. Elämä Syntyi vuonna 1879 Saksassa, kuoli 1955 Yhdysvalloissa Hänellä on epäilty autismia 1900-luvun tärkeimpiä fyysikkoja Teoreettinen.
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
TE3 MEDIA –TERVEYDEN TUKI JA UHKA Hurtig
Globalisaatio Ihmisten, tavaroiden, palvelujen, informaation ja pääomien liikkumista yli rajojen Vuorovaikutus eri alueiden välillä lisääntynyt ja nopeutunut.
Seurakuntavaalit 2010: miten äänestettiin ja miksi Onnistuiko ensimmäinen kerta? Cafe Agricola 13/ Helsinki Harri Palmu, Kirkon tutkimuskeskus.
Turvallisuusviestinnän resurssit ja raportointi Teija Mankkinen Turvallisuusviestinnän yhteistyöfoorumi
SATAKUNNAN TALOUS 8 ● marraskuu 2006 Nykytila ja lähiajan näkymät
Teknologiateollisuus Suomessa
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Tutkimustyypit ja tutkimusasetelmat
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
Luokan nimi, numero Opettaja Ryhmän jäsenten nimet
Psykoterapian vaikutta-
IHMISEN ELÄMÄNKAARI JA KEHITYSPSYKOLOGIAN TUTKIMUSMENETELMÄT
Luonnontiedeaiheinen projekti
Tutkimuksen abc.
Vaatteet vastuullisesti
YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
Yritykset ja yhteiskunta
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Projektin tilannekatsaus
Arvonlisäys toimialoittain Raahen seutukunnassa 2016
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
Esityksen transkriptio:

IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi

Tausta  IT-laitteiden käyttöikä lyhenee jatkuvasti  Lyhyt käyttöikä kasvattaa jätteiden määrää ja lisää ympäristöongelmia  Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan vuonna 2004 heitettiin 315 miljoonaa toimivaa konetta pois, kierrätyksen ja jälleenmyynnin osuus oli noin 10 %

Tausta  Suunnitellun vanhentumisen juuret luvulta.  Vaikka ilmiölle voidaan löytää positiivisia vaikutuksia, negatiiviset alkavat olla suuremmat.  Suuret tuotantomäärät synnyttävät myös paljon jätettä, jota rahdataan laittomasti kehitysmaihin.

Tausta  Moni taho on herännyt taistelemaan vihreän yhteiskunnan puolesta.  Suomessa yksi näistä on WWF, jolla on liike nimeltä Green Office.  Suomessa tutkitaan toistaiseksi vain vähän tuotteiden tarkkoja ikätilastoja.  Yksi käyttöikää pienentävä tekijä on se, että kuluttajan on vaikea takuuaikanakin todistaa, ettei elektroniikkaa ole rikottu tahallisesti.

Tutkimuksen tavoitteet  Tutkimuksen tavoitteena on selvittää… 1. … onko valmistajilla mahdollisuus vaikuttaa IT-laitteiden käyttöikään. 2. … miten lyhyt käyttöikä vaikuttaa ympäristöön. 3. … ovatko kuluttajat tyytyväisiä IT- laitteiden laatuun ja kestävyyteen. 4. … miten suunniteltu vanhentuminen on vaikuttanut kuluttajien talouteen.

Tutkimuksen tavoitteet  Tavoitteena on … julkaista tutkimustulos mahdollisimman laajalti. 2. … saada kuluttajat ymmärtämään omien kulutustapojen vaikutukset. 3. … saada kuluttajat valitsemaan IT-laitteita ennemmin eettisten kuin mainonnan tai muiden syiden perusteella. 4. … saada kattava tulos uusien tutkimusten pohjaksi.

Tutkimusmenetelmät  Tutkimustuloksista pääosa saadaan haastattelujen ja kyselyiden avulla.  Kyselyiden kohderyhmänä ovat kuluttajat ja kohderyhmä on laaja.  Haastatteluiden kohderyhmänä ovat valmistajat ja ympäristöasiantuntijat.