Osatyökykyiset ja työelämä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Työstressistä johtuvien riskien hallinta EDUCACONSULTissa M&J Consulting Pardubice, Czech Republic
Nuoret puhtausalan kesätöissä
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Martin Luther king I have a Dream.... VISIO •Kuviteltava •haluttava •toteutettavissa •rajattu •joustava •viestittävissä.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Työllisyysaste •Suomessa ~68% •Työelämä 2020 –hanke (työelämän kehittämisstrategia): 1%-yksikön nosto vai 72% tavoite? •Muissa Pohjoismaissa, Hollannissa.
VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Palkitseminen yrityksissä
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
LEMPÄÄLÄN KUNTA TYÖHYVINVOINTIKYSELY 2013 (OTTEITA) Vastaajia yhteensä: 856 – Vastausprosentti 59 % Analyysi tuloksista.
Terveystieto 7.
Eikö talous enää kasva? Timo Lindholm / Sitra
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Yrittäjän menestyminen tulevaisuudessa sekä yrittäjyyden haasteet
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
EK 1 TYÖELÄMÄN TULEVAISUUDEN VISIO Christoffer Taxell Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Tupakointi ja työelämä
Harri Kainulainen 1 Keskinäisyys yritysmuotona tunnetaan varsin huonosti. Yksinkertaistettuna keskinäisyys on vakuutusalan osuustoimintaa. Asiakkaat.
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
Työelämän kehittämisstrategianseminaari Säätytalo Markku Suominen.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
Työikäiset ja verisuonisairaudet Sekundaaripreventiosta primaaripreventioon!
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
Työpaikkakouluttajan ABC
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Eettinen organisaatiokulttuuri ja henkilöstön hyvinvointi
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Toimintakyky s.36 Fyysinen Psyykkinen Kognitiivinen Sosiaalinen
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa Ditte Winqvist Erityisasiantuntija, kulttuuri Opetus- ja kulttuuriyksikkö
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Ihmisen vuoksi Tapio Korjus valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen
Mitä saimme aikaan ja minkä arvoisia tulokset ovat?
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Työkykyä edistävä toiminta
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Osatyökykyiset ja työelämä 20.4.2013, Jukka Haapakoski, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry http://www.soste.fi/ SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on tuore valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 170 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyöjäsentahoja. SOSTE on yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa rohkea vaikuttaja ja asiantuntija, jonka tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta. Sijoitukset hyvinvointiin ja terveyteen ovat pitkäjänteisiä yhteisiä päätöksiä, joiden toteuttamisessa järjestöillä tulee olla vahva rooli. Siksi SOSTE haluaa lisätä sosiaali- ja terveysjärjestöjen vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Osatyökykyiset ja työelämä – 75 % työllisyysasteen Suomi v. 2020 Monimuotoinen työympäristö – parempi ja hyödyllisempi työpaikka Ammatillisen koulutusjärjestelmän täysremontti Yritysten ja kuntien sosiaalinen vastuu – miten edetä? Järjestää: Vates, Kiipulasäätiö, SOSTE

OSATYÖKYKYISET JA TYÖELÄMÄ Ketä ovat osatyökykyiset? Laskenut työkyky vai ihmiset joilla on erityisiä tarpeita? Miksi töihin? Huoltosuhde, kestävyysvaje Työllisyysaste (15 – 64 v.) helmikuussa 2013 67,6 % Ihmisarvo Kaikille mahdollisuus työhön kykyjensä mukaan!

Monimuotoinen työympäristö – parempi ja hyödyllisempi työpaikka Julkisen sektorin velvoite – huomioida erityistarpeiden kustannukset jotta ne eivät jää työntekijän tai työnantajan kustannettavaksi Onko monimuotoinen työympäristö parempi ongelmien ratkaisemisessa? Onko monimuotoinen työympäristö viihtyisämpi työympäristö? Johtajuus – avain onnistumiseen!

Monimuotoisen työympäristön johtaminen Työpaikan päämäärä ja arvoiset yhteiset – erilaisia tapoja päästä päämäärään Hyötyjä Monipuolinen ongelmaratkaisukyky ja tuottavuus Markkinointipotentiaali laajenee Luovuus, innovointi, moraali paranee Yrityksen brändi paranee Läpinäkyvämpi organisaatiokulttuuri – ei sisäpiiriläisiä Vähemmän riitoja/lakisyytteitä

Monimuotoisen työympäristön johtaminen Haasteita Hallinta Ihmisten keskinäinen viihtyvyys Erilaiset työntekotavat Itseohjautuvat vs. ulkoapäin ohjautuvat Luovat vs. suorittavat Vahvat persoonat - hissukat Jos johto ei puutu ongelmiin, pitkällä aikavälillä voi johtaa huonompaan lopputulokseen

Monimuotoisen työympäristön johtaminen http://ucsfhr. ucsf. edu/index Kultainen sääntö – kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan Platinasääntö – kohtele muita kuin he itse haluaisivat itseään kohdeltavan Oikeudenmukainen kohtelu vs. kaikille samaan kohteluun Yksilöllinen vs. kollektiivinen johtamiskulttuuri