Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
2/2009 Ajankohtaista CIMOsta Kv-kevättapaaminen Tampereella 25.4.
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
LAIVA 2025 LEHDISTÖTILAISUUS
Innovatiiviset opetuskäytänteet ja opetusteknologian pedagogiset haasteet Juho Norrena projektitutkija Agora Center
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Voie Expresse monipuolista yhteistyötä ranskan hyväksi – hankkeesta pysyvä resurssi? Eeva Pajari, 2007.
Suomalainen tietoyhteiskunta ja opetusteknologia • Tämän päivän suomalainen koulu  Innovatiivinen  Antaa mahdollisuuksia sekä opettajalle että oppilaalle.
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Opso ry kevätseminaari Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund.
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Julkinen talous Suomessa
Koulujen kesälomien siirtämiseen liittyvä kysely Tammikuu 2013.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Työryhmätyöskentely , TVT ja verkko-opetus Tuomo, Tammi, Ari Myllyviita, Mikko Horila,
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Museoiden ja koulujen välinen yhteistyö Kymenlaakson museon koulutuspäivä Merikeskus Vellamo Marja Salmijärvi.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
1. OPINTOVUODEN V ANHEMPAINILTA. Illan teemat Avajaissanat: Rehtori Opettajakunnan esittely ja toimintaympäristö 1. jakson opiskelusta Lukioiden erityisopettaja.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Tilastokeskuksen tiedonkeruut korkeakouluilta Opiskelija- ja tutkintotiedonkeruut Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Erityisopettajien toimenkuvan muutokset ja ajankohtaisia asioita Kaija Miettinen Vammala
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
TuuliWatti Ii Saksa*Suomi* max kulutus (MW) min kulutus (MW) tuuli + aurinko yht. (MW) osuus max kulutuksesta.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Nordplus Junior Liikkuvuutta, yhteistyöhankkeita ja verkostoja kouluopetukselle – Tavoitteet ja kohderyhmät Vahvistaa ja kehittää kouluyhteistyötä ja luoda.
Ammatillisen peruskoulutuksen virtuaalikouluhankkeiden seminaari Alustuspuheenvuoro keskusteluun
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Esittäytyminen.
PETS Leppävaaran Laurea Tervetuloa – Välkommen – Welcome Rehtori Pentti Rauhala, Laurea.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kesäkoulun tuntiopetus Opettajat palauttavat allekirjoitetun palkkiolaskulomakkeen Satu Lassilalle tarkastettavaksi. Satu Lassila.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
Kiinan kieltä lukioissa
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Opetus- ja kulttuuriministeriön vetovoimaneuvottelukunnan viestintästrategia Ilo irti kilpailuista – yhteistyöstä lisäarvoa -laivaseminaari M/S Silja Symphony.
Raila Pirinen Helsingin normaalilyseo. Kankaanranta, M & Puhakka, E (2008): Kohti innovatiivista tietotekniikan opetuskäyttöä
Uudistuuko kemian opetus? Marja Montonen MMO Kemian opiskelijat yleissivistävässä koulutuksessa Ympäristö ja luonnontieto (1- 4) opp.
OPPIMISEN, OPETUKSEN JA OHJAUKSEN PROSESSIT Yhteiskunnallista kontekstia - Työelämän nopea muutos - Globalisaatio ja kansainvälistyminen - Monikulttuurisuus.
Kottarainen Jyväskylän yliopisto - Sovellusprojekti WWW-pohjainen kyselysovellus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
PERUSKOULUN TASO JA TASA-ARVO PISA-TULOSTEN VALOSSA
ETwinning eTwinning on Euroopan komission vuonna 2005 perustama ohjelma, joka kuuluu Erasmus+ -ohjelmaan. eTwinning on eurooppalaisten opettajien yhteistyöfoorumi.
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
YLEISSIVISTÄVÄN KOULUTUKSEN NÄKYMÄ
ICCS 2016: aihealue ICCS tutkimuksen aihealue: yhteiskunnan rakenteista ekologisuuteen ja moraaliin Opetussuunnitelman perusteiden mukaan tutkimuksen.
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Esityksen transkriptio:

Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013 Yläkoulun ensituloksia Matti Taajamo, Eija Puhakka, Jouni Välijärvi Teaching and Learning International Survey (OECD) Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

TALIS 2013 -tutkimus 34 maata viidestä maanosasta Kaikkiaan 106 000 yläkoulunopettajaa edustaen yli 4 miljoonaa opettajaa Suomessa tutkimus toteutettiin 146 koulussa; 11 ruotsinkielistä Kyselyyn vastasi 2 739 opettajaa (vastausaste 91 %) sekä 146 rehtoria Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajat TALIS-maissa ja Suomessa YLÄKOULUN OPETTAJA TALIS-MAISSA YLÄKOULUN OPETTAJA SUOMESSA opettajista 68 % naisia on 43-vuotias 91 % on suorittanut yliopisto- tai vastaavan tutkinnon 90 % on suorittanut opettajan koulutusohjelman on toiminut opettajana 16 vuotta 82 % työskentelee kokopäiväisesti ja 83 % on pysyvässä työsuhteessa opettaa luokkaa, jossa on 24 oppilasta opettajista 72 % naisia on 44-vuotias 96 % on suorittanut yliopisto- tai vastaavan tutkinnon 92 % on suorittanut opettajan koulutusohjelman on toiminut opettajana 15 vuotta 94 % työskentelee kokopäiväisesti ja 77 % on pysyvässä työsuhteessa opettaa luokkaa, jossa on 18 oppilasta Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Rehtorit TALIS-maissa ja Suomessa YLÄKOULUN REHTORI TALIS-MAISSA YLÄKOULUN REHTORI SUOMESSA rehtoreista 51 % on miehiä; on 52-vuotias 96 % on suorittanut yliopisto- tai vastaavan tutkinnon 90 % on suorittanut opettajan koulutusohjelman, 85 % on suorittanut opetushallinnon opinnot tai rehtoriopinnot ja 78 % on osallistunut opetusalan johtamisvalmennukseen tai kurssille on 9 vuoden kokemus rehtorin työstä ja 21 vuoden kokemus opettajan työstä 62 % työskentelee kokopäiväisesti ilman opetusvelvollisuutta ja 35 % työskentelee kokopäiväisesti opetusvelvollisuuden kera työskentelee 546 oppilaan ja 45 opettajan koulussa rehtoreista 59 % on miehiä; on 51-vuotias 100 % on suorittanut yliopisto- tai vastaavan tutkinnon 98 % on suorittanut opettajan koulutusohjelman, 97 % on suorittanut opetushallinnon opinnot tai rehtoriopinnot ja 72 % on osallistunut opetusalan johtamisvalmennukseen tai kurssille on 11 vuoden kokemus rehtorin työstä ja 17 vuoden kokemus opettajan työstä 25 % työskentelee kokopäiväisesti ilman opetusvelvollisuutta ja 71 % työskentelee kokopäiväisesti opetusvelvollisuuden kera työskentelee 348 oppilaan ja 33 opettajan koulussa Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien työtyytyväisyys Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien perehdytys on vähäistä Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Mentorointi niukkaa Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien osallistuminen erilaisiin ammatillisen osaamisen kehittämistoimintoihin Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien osallistuminen ammatillisen osaamisen kehittämistoimintoihin päivinä Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien kokema tiedontarve Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajat ja palaute Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Opettajien eri tehtäviin kulunut aika viikossa Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research

Kansainväliset tulokset http://www. oecd Kansainväliset tulokset http://www.oecd.org/talis Kansalliset tulokset Koulutuksen tutkimuslaitoksen sivulla https://ktl.jyu.fi/talis sekä opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2014/TALIS_2013.html Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research