Sami Pirkola, dos HYKS Psykiatrian Helsingin klinikkaryhmän johtaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Turun Psykiatria Aikuisten avohoito
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Kaste ohjelma ja Mitä Kasteesta on kasvamassa?
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Kuntamarkkinat Helsinki
Tausta Tietoteknologiat (IT) ovat mullistaneet monia terveydenhuollon aloja ja alueita IT mahdollisuudet mielenterveystyössä somatikkaakin suurempia: ei.
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Taina Hätönen LT, psykiatrian erikoislääkäri
Perusterveydenhuolto
Matti Holi, Klinikkaryhmän johtaja
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Esitys Juha Mieskolainen
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
TULEVAISUUDEN RAJAPINTOJEN KEHITTÄMINEN
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
HYKS-sairaanhoitoalueen tuottavuuden kehittämisohjelma
Pirjo Kotkamo Sirpa Kumpuniemi Vantaalaisen hyvä mieli –hanke
Minna Asplund Kaisa Humaljoki
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
HYKS-lautakunta OHEISMATERIAALI G HYKS-sairaanhoitoalueen tuottavuuden kehittämisohjelma Tilannekatsaus HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
HYKS-lautakunta , OHEISMATERIAALI A HYKS-sairaanhoitoalueen tuottavuuden kehittämisohjelma Tilannekatsaus HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta.
HUS-SERVIS.
MISSÄ MENNÄÄN TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ Heikki Pylkkänen Yhtymähallitus
1 Psykiatrian lautakunta Kellokoskella HUS hallitus päätti § 133, että Hyks:n ja HUS:n liikelaitosten organisaatiota muutetaan
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
VALO-HANKE Vaikuttavuutta liityntäpintaosaamisesta
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Palveluketju? Palveluketjulla tarkoitetaan asiakkaan ongelmaa selvittäviä, eri toimijoiden yhdessä tai erikseen tuottamien palvelujen kokonaisuutta. Palveluketju.
Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyö -hanke
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
22/09/2016 HUS-Vantaa: hoitoketjut ja innovaatiot Matti Holi, Peijaksen klinikkaryhmän johtaja.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
+ Psykiatrian klinikan toiminnan muutos Sanna Blanco SequeirosErja Ojanaho Ylilääkäri, tulosaluejohtajaYlihoitaja.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Häiriöiden varhaistunnistus, hoidon porrastus ja viranomaisyhteistyö
Esiselvitys.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
HUS-Apteekin toimialajohtaja, sairaanhoitopiirin apteekkari
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Psykiatrian sosiaalityö VERKOSTOA KUTOMASSA
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Esityksen transkriptio:

Sami Pirkola, dos HYKS Psykiatrian Helsingin klinikkaryhmän johtaja HYKS-lautakunta 10.5.2011, OHEISMATERIAALI A VALO 2012 – Liityntäpintaosaamisesta integroivaan verkostotyöhön Sami Pirkola, dos HYKS Psykiatrian Helsingin klinikkaryhmän johtaja

PSYKIATRIAN TULOSYKSIKÖN JOHTAJA GRIGORI JOFFE JOHTAMISEN TUKI hallinnollinen ylilääkäri johtava ylihoitaja talous viestintä TUTKIMUS, OPETUS JA KEHITTÄMISTOIMINTA HELSINGIN JA VANHUSPSYKIATRIAN KLINIKKARYHMÄ JORVIN KLINIKKARYHMÄ PEIJAKSEN KLINIKKARYHMÄ NUORISOPSYKI- ATRIAN KLINIKKARYHMÄ Klinikkaryhmän johtaja Kirsi Suominen Klinikkaryhmän johtaja Sami Pirkola Klinikkaryhmän johtaja Matti Holi Klinikkaryhmän johtaja Nina Lindberg Osastoryhmän päällikkö Camilla Ekegren Vanhuspsykiatria Päihdepsykiatria Akuuttipsykiatria Syömishäiriöt Erityispkl:t Avohoitoklinikka Osastohoitoklinikka Osastoryhmän päällikkö Tuula Rajala Akuuttipsykiatrian klinikka Mielialahäiriöklinikka Psykoosiklinikka Osastonryhmän päällikkö Teija Rintamäki Jorvin klinikka Peijaksen klinikka Helsingin klinikka Keskitettyjen palvelujen klinikka Osastoryhmän päällikkö Tove Widen KOORDINOIVAT PROSESSIT Psykiatrian alueellinen koordinointi Henkilöstömäärä: 1400

Psykiatrian kehittymissuuntia Avohoitopainotteisuus Käypä hoito -ajattelu ja nykyaikaiset hoitomallit Varhainen tunnistaminen ja puuttuminen Peruspalveluiden ja erikoissairaanhoidon rajapintatyöskentely: Konsultaatiotoiminta Peruspalveluiden psykiatriset hoitajat Yhteiset työryhmät Palvelutarvetta ehkäisevä ja toimintoja integroiva verkostotyö?

PTH/ESH rajapinta suurissa HYKS -kunnissa Helsinki: Mipro –hanke 2001 – 2002 Depression käypä hoito –mukainen hoito- ja toimintamalli porrastukseen Psykiatriset depressiohoitajat terveysasemille, psykiatristen konsultaatioiden organisointi Vantaa/Peijas: Sateenvarjo –hanke (Stm) 2005 - 2007 Depressio- ja päihdehoitajat Psykiatristen konsultaatioiden kolmikantamalli Terveyskeskuksen alainen MiePä -työryhmä Espoo/Jorvi: Aluepsykiatria -> HYKS mielialaprosessi Käypä hoito –mukainen toimintamalli Psykiatriset konsultaatiot Terveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdeyksikkö

Tertiääritason psykiatria, keskitetyt, seudulliset palvelut HYKS Psykiatria Porras C Tertiääritason psykiatria, keskitetyt, seudulliset palvelut Sekundaaritason psykiatria, väestövastuu Porras B Porras A Peruspalvelut, terveys- ja sosiaalitoimi Espoon TK Helsingin TK Vantaan TK

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma Kaste Kaste on strateginen ohjausväline suomalaisen sosiaali- ja terveyspolitiikan johtamiseen. Sen päätavoitteena on lisätä osallisuutta ja vähentää syrjäytymistä, lisätä terveyttä ja hyvinvointia sekä parantaa palveluiden laatua, vaikuttavuutta, saatavuutta ja kaventaa alueellisia eroja. Tavoitteisiin pyritään ehkäisemällä ongelmia ennalta ja puuttumalla niihin mahdollisimman varhain, varmistamalla alan henkilöstön osaaminen ja riittävyys sekä luomalla sosiaali- ja terveydenhuollon ehyet palvelukokonaisuudet ja hyvät toimintamallit.

HYKS psykiatrian VALO –hanke I osana Etelä-Suomen Kaste -hanketta Rajapintatyön kehittämisosio Peruspalveluiden psykiatrinen konsultaatio- ja yhteistyötoiminta Videokonsultaatiot, depressio- ja psykoosihoitajat Kelnet –mielenterveysportaalin implementointi HYKS –kuntiin (http://mielenterveystalo.hus.fi/) Palveluohjaus- ja oirenavigointitoiminnot Varhaisen tunnistuksen ja prevention ohjelma alueen palvelujärjestelmän virittämiseksi mm. kouluterveydenhuolto, työterveyshuolto, kolmas sektori

04/04/2017

Virinneet VALO -osahankkeet Pop-Valo: Pitkäaikaisten psykoosipotilaiden hoidon ja kuntoutuksen rajapintatyöskentelyn kehittäminen Pitkäaikaismasennuksen hoitomallin kehittäminen psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta uloskirjoitettaville depressiopotilaille Mielenterveystalo.hus.fi: laajennnus Jorvin ja Helsingin, sekä nuorisopsykiatrian alueille, sisällön kehitys itsetuhoisuuden arviointi ja lyhytinterventio Varhaista tunnistamista ja preventiivisiä toimia käsittelevän toimintamallioppaan laatiminen HYKS- ja HUS- alueen mielenterveys- ja päihdepalvelujärjestelmään Videokonsultaatioyhteyksien luominen, käyttöönotto ja kehittäminen

Hankkeiden jatkoaihioita Peruspalveluiden joustava lisätukeminen psykoosipotilaiden pitkäaikaisseurannassa (POP jatko) Nuorten varhaisvaiheen ongelmien tunnistaminen, tukeminen ja hoitoketjujen virittäminen Nuorten aikuisten mielenterveysongelmien parempi tunnistus perustasolla: Pth Oppilaitokset Työvoimahallinto Puolustusvoimat, ym. Ikä- ja elämänvaiheisiin kohdentuvien hankkeiden integroiva verkostoituminen (Preventiohankkeen konkretisointi) Koordinoivan konsultaatiotoiminnan monipuolistaminen, kehittäminen ja innovaatiot Varhaiset, joustavat hoitointerventiot (TMS, lyhytterapiat?) Rekistereihin ja tietohallintoon yhdistettävät innovaatiot, hälytysjärjestelmät ja vaikuttavuustiedon hyödyntäminen ”Hollannin malli”