Kokemukset uudesta Kilpailu- ja kuluttajavirastosta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Palvelut auki! Viisi vaatimusta kuntauudistukselle (Eva 2012) •Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva esittää avointa julkisten palveluiden mallia, joka perustuu.
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Motivaatio halu + energia = motivaatio.
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja • Nettikysely KMT Kuluttaja tutkimuksessa. • Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
Johdon konsultoinnin merkitys elinkeinoelämälle Johdon konsultointipalvelut standardin julkistamistilaisuus Kansallismuseon auditorio Kaupallinen.
TOP3 – PAMin kärkiteemat keväällä 2013 PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Kuluttajapoliittinen katsaus
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Epätäydellinen data & herkkyysanalyysi Mat Optimointiopin seminaari Kevät 2013 Kotitehtävä 9 - Ratkaisu Ilkka Lampio Työn saa tallentaa.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
Henkilöstöjohdon rooli henkilöstövähennyksissä HENRY ry Mistä koostuu onnistuneen yt-prosssin läpivieminen Anneli Ranki
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
1 EU:n puutavara-asetus Suomessa – Mitä, kuka, miksi ja miten? Metsäekonomistiklubin EUTR-seminaari Helsingissä , Marko Lehtosalo.
Kuluttajapoliittinen ohjelma Elinkeinoelämän näkemyksiä kehittämiseen
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Itä-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Joensuu, Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Yrityskysely 2012 Sähköpostikyselyjä lähetettiin 426 kpl (v.2011:502 kpl) Vastauksia 255 kpl(v. 2011:454 kpl) Vastausprosentti: 60%(v. 2011:
Yrityksen kannattavuus:
Kuluttajaliitto - Konsumentförbundet ● The Consumers' Association of Finland Uudistuva kuluttajapolitiikka -seminaari Kuluttajaliiton puheenjohtaja Leena.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja ohjausjärjestelmät Ylijohtaja Vesa Jatkola /VTV
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
1 Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta.
ITSESÄÄTÖINEN OPPIMINEN ’Innolla työelämään’ Kopro 2012 Insiders.
Innovatiiviset kaupungit
E-lasku ja Finvoice-verkkolasku e-laskutilaisuus
Digitalisaation menestyksen tekijät KAPAK-seminaari Timo Valli Ylijohtaja, Valtiovarainministeriö Hallituksen puheenjohtaja, Valtion tieto-
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
OP Ryhmän tutkimussäätiön teemapäivä Vallila Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Raha- ja talouspolitiikka pitkittyneessä 0-kasvun ja 0-koron.
1 Osa 12b Oligopoli ja monopolistinen kilpailu (Mankiw & Taylor, Chs 16-17) Oligopoli on markkinamuoto, jossa markkinoilla on muutamia yrityksiä, jotka.
Esittely Metsänhoidon suositukset.
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Suomalaisia erikoiskuljetuksia Laadukkaalla ja hienolla kalustolla.
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Liisa Hentilä ja Jesse sjölund
Liikennepalvelulaki: matkustajan ja kuluttajan oikeudet
Yritykset ja yhteiskunta
Markkinaoikeuden ratkomistilanne
Strategian toimeenpanon tvk Hannu Hämäläinen
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
LIIKEKILPAILU Kilpailulaki /948. LIIKEKILPAILU Kilpailulaki /948.
Yrityksen mainonta… … ja muu markkinointi
Kuluttaja-asiamies vs. SCA Tissue Finland Oy
…miten kilpailu kehittyy?
Kilpailuviranomaisten toiminta
Esityksen transkriptio:

Kokemukset uudesta Kilpailu- ja kuluttajavirastosta Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen 24.9.2013

Lähtötilanne: epäilyksiä ja huolenaiheita Kilpailupolitiikkaa ei pidä ajaa alas ”Kilpailuviraston ja Kuluttajaviraston toimintatavat ovat niin erilaiset, ettei virastoja kannata yhdistää.” Kilpailuviraston entinen ylijohtaja Matti Purasjoki,  HS 7.6.2012 Kuluttajansuojan valvontaa ajetaan alas ”Kilpailun edistämisen nimissä tehdään ratkaisuja, jotka heikentävät kuluttajien asemaa”. Helsingin yliopiston kuluttajaoikeuden vastuuopettaja Klaus Viitanen, HS 22.9.2012 Hallitus haluaa yhdistää veden ja tulen ”Useissa kohdin kilpailuviranomaisten ajattelu ja kuluttajansuojanäkökulma tuottavat keskenään ristiriitaisia lopputuloksia”. Pääkirjoitus, HS 4.10.2012:  Kilpailuviraston ja Kuluttajaviraston yhdistäminen olisi suuri virhe "Lakiesityksen hyväksyminen merkitsisi kuluttaja-asiamiehen aseman heikentämistä ja siten koko kuluttajansuojan ohentamista." Siviilioikeuden emeritusprofessori Antti Kivivuori sekä entiset kuluttaja-asiamiehet C. G af Schultèn ja Erik Mickwitz, HS 6.10.2012 Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013

Kilpailu- ja kuluttaja-asioiden yhteiskunnallinen painoarvo on lisääntynyt valvontatehtävissä molemmat sektorit ovat itsenäisiä hyödynnetään kilpailu- ja kuluttajapolitiikan välistä synergiaa ja entistä laajempaa asiantuntemusta aina kuin mahdollista yhteiset lausunnot, joissa näkyvät sekä kilpailu- että kuluttajanäkökohdat myös neuvotteluissa elinkeinoelämän tai viranomaisten kanssa  voidaan ”palvella” tarjoamalla kumpikin asiantuntemus kerralla Markkinatutkimusyksikkö tukena Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013

Turvaamme kuluttajan taloudellista ja oikeudellista asemaa Esimerkkejä edistysaskeleista ja linjanvedoista tietoyhteiskuntakaaressa määritelty operaattoreiden vastuuta tavoitteidemme mukaisesti matkapuhelinlaskuihin erittely viimeinkin paperilasku ei saa maksaa hyvän perintätavan linjaus vastaamaan uutta lainsäädäntöä pikaluottomarkkinat rauhoitettu ja tarkkailussa Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013

Kuluttajien mahdollisuudet liikkuvuuteen, vaihtoehtoihin ja valinnanvapauteen Markkinoilla pyritään sitomaan kuluttajia asiakkuuteen monimutkaisin ja usein kohtuuttomin keinoin Kuluttaja-asiamies kohdistaa valvontaa liikkuvuuden esteiden poistamiseen kohtuuttomat ja sopimattomat sopimusehtorakennelmat harhaanjohtava markkinointi mainonnan tunnistettavuuden hämärtäminen Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013

Entistä tehokkaammin tietoa kuluttajamarkkinoiden ilmiöistä KUTI, Kuluttajahallinnon yhteinen tietojärjestelmä kuluttajien kokemukset ja palaute yritysten toiminnasta signaalit markkinahäiriöistä tietoa kuluttajapolitiikan suunnitteluun kehitteillä : e-neuvoja palvelee 24/7 Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013

Kuluttaja-asiamiehen asema ja roolin merkittävyys säilyy varmistettu lainsäädännössä TEM asettanut KKV:lle tavoitteeksi KA:n roolin merkittävyyden säilymisen KA:n keinojen uudistaminen liikkeelle Kuluttaja-asiamiehen uutiskirje ja blogi Uudistuva kuluttajapolitiikka 24.9.2013