Musiikin ryhmäkoulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
AverMedia Avervision DL Käyttö ja asentaminen
Ranskan etäopetus alakoulussa
Tietopaketti Big Datasta
Toimintaohjeet opelle
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry Harjoituksen kulku.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
SUULLINEN HARJOITTELU
Listening comprehension
14 websuunnitteluvinkkiä!
ohje kuunteluanalyysiin
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Ohjeita animaation tekoon:
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Rauhallinen maalaushetki iPadeilla Luokassa on yksi väkivaltainen lapsi.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Oppimisprosessin kuvaus: ACID ja Sound Forge musiikkitunnilla
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Sisältö ▪Musavisa ▪Höpölöpö 1: – Johdanto – Tietotekniset apuvälineet ▪Leikitään muusikkoja ▪Höpölöpö 2:
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Connect Pro -verkkokokouksia käyttäviä etäopetusmalleja peruskoulussa VIRTA-hanke Turun opetuspalvelukeskus 2010.
TVT (vaka) Projektitehtävä
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Toimintaohjeet opelle
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
MERI-LAPIN KIRJASTOT Tieto haltuun -opetusmateriaali, OP 1 1 Hei, olen Dinius ja tässä on kaverini Mauri Mato. Voi ei, Diniuksen lukuhammasta.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
4. MONO-päivä Klo
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Millainen oppija sinä olet?
MUSIIKKI VALINNAISAINEENA
Kirje, sähköposti, blogi
Tervetuloa.
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Musiikki Valinnaiset
MUSIIKIN TUNTISUUNNITELMARAKENNE/KASOPE/mervasti oulu
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
Esityksen transkriptio:

Musiikin ryhmäkoulutus Rauman normaalikoulu Juha Ståhlberg 14.2.2012

Luokanhallinta Oppilaat saattavat olla rauhattomampia kuin ns. teoriatunneilla, koska omat pulpetit ja kirjat puuttuvat. Ole jämäkkä ja vaadi hiljaisuutta tarpeen mukaan. Musiikki lähtee aina hiljaisuudesta. Mitä enemmän musan tunnilla on tekemistä, sitä vähemmän jää aikaa sähläykseen.

Välineistöä Tietokone, datatykki, dokumenttikamera, DVD- ja CD-soitin. Kytke dokumenttikamera päälle valitse joko tietokone tai kamera Virittimeen asetus video1, saat äänet tietokoneesta ulos Tietokoneen musiikki –tunnuksen salasana on musiikki Verkkoasemalta löytyvät kirjasarjojen CD:t Koneesta löytyy Band-in-the-box -ohjelma

Musiikin tunti Riittää, kun tunnilla käydään perusteellisesti läpi yksi laulu. Musiikin tunnilla menee yllättävän paljon aikaa kaikkeen ylimääräiseen, mutta varaudu siihen, ettei sinun materiaali lopu kesken. Pidä mielessä joitakin varasuunnitelmia, mikäli laitteet eivät toimi Testaa aina laitteiden toiminta ennen tuntisi alkua Käytä omia vahvuuksiasi, ole rohkea ja innostava.

Musiikin tunnin rakenne 1.Viritys: Laulu, leikki, rytmijuttu, kuuntelu… Viritetään oppilaat musiikin tunnin tunnelmaan 2. Opeta uusi asia: Uusi laulu, uusi rytmi… 3. Syvennä: Tuttuun lauluun mukaan rytmi- tai laattasoitinsäestys… 4. Lopetus: Jokin rauhoittava juttu, laulu,leikki, kuuntelu… Selkeä loppu tunnille

Yhteissoitto Anna ohjeet ennen soittimien jakoa Soittimet kannattaa pitää lattialla ennen soiton aloitusta Näytä, miten soitinta soitetaan ja soita stemmat malliksi Laadi riittävän helpot soittostemmat. Monesta helposta palasesta muodostuu hieno kokonaisuus. Rytmit voi ensiksi kuivaharjoitella taputtamalla Alussa kannattaa laittaa yksi soitinryhmä kerralla soimaan Laske harjoitus käyntiin, jotta oppilaat kuulevat soittotempon. Kun soittimia vaihdetaan, paras tapa on liikuttaa oppilaita ja antaa soitinten olla paikoillaan.

Ohjeita musiikin kuunteluun Toiminnallisella musiikin kuuntelulla tarkoitetaan elävöitymistä musiikin luomaan maailmaan ja tunnelmaan toiminnan avulla. Toiminnallisessa kuuntelussa ei ole oleellista kappaleiden fakta– ja teoriatiedot, vaan se ainutkertainen kokemus ja elämys.

Kuuntelun tasot ELÄYTYVÄ KUUNTELU - millainen on musiikin tunnelma? - mitä musiikki tuo mieleen? - mitä soittimia kuulet? - oletko kuullut tämän aikaisemmin, missä? - millaista musiikki on tyyliltään? - tunnistatko musiikin tyylistä säveltäjän? - miten arvioisit kuulemaasi musiikkia? TUNNISTAVA KUUNTELU - opettaja lukee kuunteluun liittyvän tarinan - opettaja kertoo, mitä musiikki ja soittimet kuvaavat - tutustutaan kuunteluun liittyvään kuvaan - keskustellaan musiikista ja tarinasta - oppilaat liikkuvat musiikin mukana

Lisää välineistöä Rytmisoittimet ovat kaapissa Bändisoittimet ovat lavalla Kirjasarjat löytyvät kaapeista ja open oppaita saa opettajilta. Kaikkia soittimia saa käyttää ja huolehdithan, että soittimet viedään paikoilleen Soittimia voi myös lainata luokkiin

Malli: Viritys: kehorytmiikkaa 3’ Äänenavaus + kaanon 5 ’ Uusi laulu: Levoton tuhkimo 15’ Syventäminen: beat –komppi lauluun 15’ Toiminnallinen kuuntelu: peiliharjoitus 5’