4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehäantennit Looppi, silmukka
Advertisements

Lämpötila.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Laatu ja ympäristöjärjestelmät
Metallit Kuva :
Laserleikkaus Filip Norrgård
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Polttoleikkaus (kaasuleikkaus)
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Ohutlevytuotteen valmistusmenetelmiä
Korroosionesto ja pinnoitustekniikka: korroosioympäristöjä
Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen LUENTO 7 Komposiitit 2013.
Korroosionsuojaus. Corrosion is the result of two different types of reactions:  Chemical influence  Electro – chemical reactions.
Metallien kierrätys.
Ferriittiset ruostumattomat teräkset
Matriisi Mustesuihku. DPI (Dots per inch) Pisteinä tuumalla. Ilmoitetaan painokuvan resoluutiota tai tulostimen/monitorin tarkkuutta. - Resoluutiolla.
Olemassa olevien trikoopaitojen analysointi. Analysoikaa pienryhmissä kahta erilaista trikoopaitaa •Opettaja ja oppilaat voivat tuoda omia trikoopaitojaan.
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
APTEEKKI -laastari-info
6. Energia ja olomuodot.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Mesoskooppinen Josephsonin ilmiö
Heikki Metsäperä Tuomas Kultala
Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys
Kokonaiskuvan muodostaminen alumiineista
RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET
teräaineet Lastuavan työstön TERÄAINEITA Avaa -> Diaesitys
Teräksen valmistus Teräksen ällistyttävät valmistusmäärät Suomi Kiina
RUOSTUMATTOMAN TERÄKSEN KUNNOSSAPITOHITSAUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Metallurgiset liuosmallit: WLE-formalismi
Prosessi- ja ympäristötekniikan osasto Eetu-Pekka Heikkinen, yliopisto-opettaja Prosessimetallurgi(n)a Oulun yliopistossa P i e t a r i B r a h e n R o.
Lastujen hallinta, Lastun muoto ja Lastun Murtaminen
Metallien ominaisuuksia kuvaavia käsitteitä:
Diplomityöseminaari : Uudet tietoverkkoteknologiat perinteisen liiketoiminnan vauhdittajina Tekijä: Sami Jaatinen Valvoja: Prof. Raimo Kantola.
Kaivostoiminta.
Ominaislastuamisvoima
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, Prosessimetallurgian opintosuunta Opintosuuntien informaatiotilaisuus Perjantai
Austeniittiset CrMn teräkset Ville Hintsala Tuomas Mustajärvi KUI11SM.
HIILI Hiili on yleinen epämetalli, neliarvoinen alkuaine, jolla on myös useita allotrooppisia muotoja. Sen kemiallinen me rkki on C (lat. carbonium) ja.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Metallien historiaa.
Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti.
Koira - Koira on nelijalkainen - Nisäkäs - Sille voi opettaa erilaisia temppuja - Yleensä ne ovat ihmisten lemmikkejä, mutta niitä voi myös käyttää pelastajakoirina.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Metalliseoksia.
Kappale 8 - Ad-Hoc verkkojen tehokkuus Tietoliikennetekniikan seminaari – Markku Korpi.
Maanjäristykset.
Fe Rauta /07/iron.png
PÄÄVALIKKO LOPETUS OHJEET SHEARSGUILLOTINE INFOA OHJELMASTA OHJELMAA EI TULE KÄYTTÄÄ YKSINOMAAN OPETUKSEN VÄLINEENÄ. OHJELMAN TARKOITUKSENA ON KERRATA.
Fuusioituneiden kuntapalvelujen johtamisen haasteet Muutosta johtamassa –seminaari Pori, Yliopistokeskus, Pekka Tähtinen.
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, 2016 Metallurgiset liuosmallit: WLE-formalismi Ilmiömallinnus prosessimetallurgiassa Syksy 2016.
Fuusioenergia Elina Kallijärvi LV15J Jaakko Köykkä 15IBB
Energian säästäminen.
Mekaaninen energia ja työ
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
Tiivistelmä 5. Alkuaineet
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Kuparin valmistus ja liekkisulatusuuni
HITSAUSMERKIT.
Tuotteen nimi.
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Suojakaasun vaikutus ferriittisen ruostumattoman teräksen laserhitsin ominaisuuksiin Oulun eteläisen instituutti/ FMT-ryhmä / Markku Keskitalo
Outokumpu – Tornion tehtaat ja Kemin kaivos
Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenne Asiakastyytyväisyys
Esityksen transkriptio:

4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit Jukka Asiala Pekka Niskanen KUI11SM

AUSTENIITTI Austeniittiset laadut sisältävät raudan ja kromin lisäksi nikkeliä. Yleensä niissä on noin 16 % - 20 % kromia, joka suosii ferriittistä kiderakennetta. Kuitenkin tarpeeksi suurella nikkeliseostuksella, yli 6%, teräs saadaan pysymään kokonaan austeniittisena riippumatta lämpötilasta. Austeniittiset ruostumattomat teräkset ovat ylivoimaisesti käytetyin luokka. Se johtuu monesta tekijästä, esimerkiksi:  hitsaus on helpompaa kuin muiden laatujen  muovattavuus erinomainen  sitkeys pysyy erittäin mataliin lämpötiloihin asti suurena  saatavuus erinomainen  korroosionkesto hyvä tai erinomainen  on totuttu käyttämään austeniittisia laatuja.

LEIKKAUS Mekaaninen leikkaus on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista irrottaa levyarkista määräkokoinen pala, liuska, raina tai nauha. Mekaanisen leikkauksen yleisin työväline on suuntaisleikkuri, jolla voidaan tavallisesti leikata materiaaleja aina 15 mm asti.

MUOVAUS Levyjä voidaan muovata seuraavilla tavoilla Särmäämällä Pyöristämällä Lastuttavuus riippuu lähes pelkästään materiaalin ominaisuuksista, esimerkiksi erittäin kovien tai merkittävästi muokkauslujittuvien materiaalien lastuaminen on yleensä ottaen hankalampaa kuin esimerkiksi tavallisen niukkaseosteisen teräksen

HITSAUS Plasmahitsaus soveltuu melkein kaikkien metallien hitsaukseen, mutta sitä käytetään lähes yksinomaan ruostumattomien terästen hitsaukseen yhdeltä puolelta, koska plasmahitsauksella on siinä saavutettavissa parhaat hyödyt. Plasmahitsauksen etuina voidaan pitää erinomaista hitsin laatua, roiskeetonta hitsausta, matalaa ja juohevaa hitsikupua sekä esimerkiksi pieniä muodonmuutoksia. Haittoina voidaan pitää juurikaasun tarvetta sekä varsinkin ohuilla levyillä railon tarkkuutta ja prosessin hygieenisyyttä.