Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png http://kotisivukone.fi/files/musiikkilaitetukku.kotisivukone.com/kuvat/Kitaratarvikkeet/mikkivalitsimen-ruuvi.jpg.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png http://kotisivukone.fi/files/musiikkilaitetukku.kotisivukone.com/kuvat/Kitaratarvikkeet/mikkivalitsimen-ruuvi.jpg."— Esityksen transkriptio:

1 Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png

2 Raudan ominaisuudet Rauta eli Fe on 4. jakson alkuaine, joka lukeutuu raskasmetalleihin. Sen sulamispiste on 1538 °C ja kiehumispiste on 2862 °C. Rauta on kestävää, helposti muokattavaa ja se on neljänneksi yleisin alkuaine, ja siksi sitä käytetään paljon teollisuudessa.

3 Raudan valmistus Rautaa valmistetaan masuuneissa hiilimonoksidin avulla rautaa pelkistämällä. Rautaa esiintyy lähes kaikissa kivilajeissa, mutta kannatta- vampaa on louhia malmeja joissa on yli 30% rautaa. Hyviä rautamalmeja ovat hematiitti (60%) ja magnetiitti (72%).

4 http://www. tekniikkatalous
1/1f/Alto_horno_antiguo_Sestao.jpg

5 Terästeollisuus Suomessa
Suomessa tuotettiin vuonna milj. tonnia terästä. Maailmalla tuotettiin noin milj. tonnia terästä, Suomen osuus tästä oli noin 0.2 %. Suomen suurimpia terästehtaita on esimerkiksi Torniossa, Imatralla ja Raahella. Teräksestä tehdään esimerkiksi työkaluja, remonttitarvikkeita ja rakennuselementtejä.

6 Tehtävä 77, s. 82 ”Rautaa, joka on maankuoren toiseksi ylisin alkuaine, puhdistetaan hematiitista kemiallisesti pelkistämällä. Täydennä seuraaviin reaktioihin lihavoitujen aineiden kemialliset kaavat.” C (s) + O2 (g)  X (g) X (g) + C (s)  2 Z (g) Hematiitti + 3 Z (g)  2 Fe (l) + 3 X (g)

7 Lähteet Wikipedia: Muut: http://fi.wikipedia.org/wiki/Rauta
Muut: CoQFjAC&url=http%3A%2F%2Ftech.teknologiateollisuus.fi%2Fuploads%2Fcm Files%2F16687_Taytta_Terasta_web.pdf&ei=4_m4VMOvFYTqOMuxgYgO&usg =AFQjCNGFOT8TMyGV1NDAWRiQZHonrJuCkg Steel-in-Figures- 2014/document/World%20Steel%20in%20Figures%202014%20Final.pdf


Lataa ppt "Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png http://kotisivukone.fi/files/musiikkilaitetukku.kotisivukone.com/kuvat/Kitaratarvikkeet/mikkivalitsimen-ruuvi.jpg."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google