Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti."— Esityksen transkriptio:

1 Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti & verotus Finanssipolitiikka on sitä tehokkaampaa, mitä suurempi osuus valtiolla on kansantuotteesta ja kansantulosta. Suomessa julkisen talouden osuus BKT.sta noin 2/3.

2 Keynesiläinen finanssipolitiikka Taloustieteilijä John Maynard Keynesin ideoima Keynesin pääidea: Taloudessa kysynnän taso määrää tuotannon ja kokonaistalouden tason => Valtio säästää ja välttää investoimasta hyvinä aikoina. Verotuksen ja korkotason nostolla voidaan jopa hillitä talouden ”ylikuumenemista” Huonoina aikoina voidaan taas tehdä alijäämäisiä budjetteja ja lisätä valtion investointeja, jotta kokonaiskysyntä ei laskisi Matalat korot ja veroalet piristysruiskeina

3 Monetaristit: Valtio ei monessakaan maassa ohjaa taloutta kovin järkevästi. Hyvinä aikoina ei säästetä, huonoina aikoina velkaannutaan => Olisi parempi jättää talouden kehitys markkinavoimien haltuun.


Lataa ppt "Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google