KYSYMYKSIÄ Har man inspekterad eller testad fukthalten efter regn perioder inne i isolering och hur mycket är fukthalten eller vatten i isoleringen efter.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
makramee-tekniikalla
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
ULKOSEINÄRAKENTEIDEN KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA SUOMEN ILMASTOSSA
Sama keho ja sama pää koko elämän
Testaus ja testausympäristöt
Komponenttien rakenteellinen tärkeys
Ongelma Mikä tuottaa kamppailua oikeudessa? • 1: Tulkinnat yksittäisistä tapauksista • 2: ”Asiayhteyksien” väliset välienselvittelyt • 3: Kysymys siitä,
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
STONEL-TIILIVERHOUS ISÄLTÄ POJALLE!
Sydämen huovutus.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
KÄSITYÖ KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Sanajärjestys.
Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Niko Johansson ja Ville Paasonen
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
PAROC CGL 80 Asennus työmaalla
Alkoholi.
Ruotsi, 1 viikkotunti Kurssilla syvennetään jo opittua sanavarastoa ja rakenteita.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
15. Lämpöenergia luonnossa ja yhteiskunnassa
EPÄSUORA KYSYMYSLAUSE
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
Kiihtyvyys Kuvaa nopeuden muutosta.
Laitos-Oiva kunnan näkökulmasta
APUVERBIT JA APUVERBIEN KALTAISET VERBIT. Käännä ja taivuta. 1. osata, voida______ ______ ______ ______ 2. saada______ ______ ______ ______ 3. haluta______.
VERB Rosenberg – VT2016. Ordklasser Tempus INFINITIIVI On verbin perusmuoto. Usein vaatii virkkeessä eteensä ”att” –infinitiivimerkin. PREESENS Ilmaisee.
Oma koti kullan kallis.
Indefiniittipronominit
Tarinat – ru, ku, ue/ET, hi Aloitus yhteinen esittelypp, mitä kaikkea tarinat voivat olla. Esitetään viikolla 2. Ope kerää ideat oppilailta. Vko 3. Kokoa.
Ruotsin Man-rakenne.
Relatiivilause.
Pronominit.
Apuverbit.
Oppimispäiväkirja (PPT)
Infinitiivi.
Epäsuora kysymyslause
Konditionaali.
Att visa vägen Tien neuvominen
Pronominit man ja det.
SIVULAUSEEN SANAJÄRJESTYS
Tasa-arvo hankkeen osa-arvioinnin internetkysely henkilökunnalle
Demonstratiivipronominit
Rakentamisen käsitteet ja materiaalit Anu Kuusela
Sivulauseet.
Epäsuora kysymyslause
5411_h06 eny,rym: Arg.text apuverbi+infinitiivi: VOIN/HALUAN+ostaa (ei voi olla *voin/haluan ostan) apuverbit: kan, vill, måste, ska, bör, lär… jag kan/vill.
Tasa-arvo hankkeen osa-arvioinnin internetkysely henkilökunnalle
Rakennusten sisäilmaongelmien tila nyt
Relatiivilause.
Epäsuora kysymyslause
Esityksen transkriptio:

KYSYMYKSIÄ Har man inspekterad eller testad fukthalten efter regn perioder inne i isolering och hur mycket är fukthalten eller vatten i isoleringen efter regnperioder? Har ni mätt fuktighet procenter om ytterväggar. Hur lång tid behöver sådan yttervägg att torka? Hurdana undersökning har man gjord i Sverige vad beträffar om sådana ytterväggar? Har det varit samma broblemer i olika typ av ytterväggar?

KYSYMYKSIÄ Eristevalmistajat mainostavat, että eristeet eivät ime vettä kohtisuoraan. Entä saumat ja pystysuuntainen veden imu? Työmailla on havaittu, että villat saattavat olla likomärkiä pitkiäkin aikoja. Miten vesi on mennyt villojen sisälle, jos kerran ne eivät ime vettä? Sandwich elementeissä aiemmin sama ilmiö?

KYSYMYKSIÄ Eristerappuspintaan voimakkaalla tuulenpaineella tuleva sadevesi löytää varmasti tiensä eristeisiin ja saumojen kautta pidemmällekin taustarakenteeseen, koska Suomessa ei valitettavasti vieläkään osata rakentaa detaleita riittävän huolellisesti työmailla, eikä riittävää valvontaa pystytä myöskään käytännössä toteuttamaan, miksi siis rakentaa riskialttiita rakenteita, kun voitaisiin tehdä kunnollisia tuuletettuja julkisivuratkaisuja. (Tulisikin tehdä kosteusmittauksia esim. kerrostalon ylä- ja alaosista pitkällä aikavälillä eristeissä/rappauksessa?)

KYSYMYKSIÄ Tuulettuva tiiliseinä: Rakenne tuulettuu hyvin sekä pitää eristeet kuivina: Miksi tiilivuorattujen seinien takana pitää olla 40 mm ilmarako, jos samaan aikaan sallitaan rappauksen teko suoraan villaa vasten? Tiili ja laastisauma on yhtälailla hengittävä materiaali ja kuivuu yhtä lailla kuin rappauskin?

KYSYMYKSIÄ Mikä on eristerappauksen tulevaisuus, kun eristepaksuudet muuttuvat matala- ja passiivienergiatasolle (esim mm) ja seinän tiiveysluokka muuttuu 1-2 luokkaan (tavoitetaso on 4, mutta matala ja passiivitalohankkeissa tason tulee olla 1 tai sen alle, se on tulevaisuus!!). Rakenne on tällöin ulkopinnaltaan ns. täysin kylmä ja kun läpivirtaus lähes nollaantuu samalla vesi jää pidempään rakenteeseen, kuivuminen hidastuu olennaisesti. Ollaanko meilläkin tässä tapauksessa kosteus, home ja pakkasriskialueella? Mikä on tällaisten rakennusten elinkaari ja miten näitä seiniä korjataan 10 tai max 20 vuoden päästä?

KYSYMYKSIÄ Pyritäänkö asunnon-/kiinteistönostajalla maksattamaan viulut vuoden kuluttua? Pitäisikö alkaa miettiä paremmin laatuasioita pitkällä tähtäimellä. Valtiovalta peräänkuuluttaa elinkaarta ja mahtavia eristepaksuuksia, mutta rakentajat ja materiaalitoimittajat viisveisaavat siitä, kuka maksaa korjauskulut ja millä aikataululla lasku lankeaa omistajalle?