Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:"— Esityksen transkriptio:

1 Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:
Millaisella alueella talo sijaitsee Etäisyys kouluun, päiväkotiin ja rautatieasemalle Talon ulkonäkö Keittiön kaapit ja parketti olohuoneessa Märkätilojen pinnat

2 Mihin asunnon hankkijoiden tulisi kiinnittää huomiota:
Käytetyt rakenneratkaisut yläpohjassa, ulkoseinissä, alapohjassa, perustuksissa Märkätilojen rakenneratkaisut Varsin usein kohteista on olemassa vain rakennuspiirustukset ja ne ovat vain ”ohjeelliset” = aikuis- nuoriso- ja yamk opiskelijat v 2010 yhteensä

3 Rakennusfysiikan perusasioita
Mihin suuntaan kosteus ja lämpö rakenteissa milloinkin kulkevat? Lämpö siirtyy aina lämpimästä kylmään. Tämä on usein helppo ymmärtää. Kosteuden siirtyminen vesihöyrynä onkin jo mutkikkaampaa. Monesti on ajateltu, että myös kosteus siirtyy lämpimästä aina kylmään. Näin ei aina kuitenkaan ole, esim. maanvaraisen alapohjan tapauksessa. 6900 opiskelijaa: AMK-tutkintoon johtava koulutus YAMK-tutkintoon johtava 455

4 Rakenteiden toimivuus
BETONISANDWICH- elementin toiminta: BETONISANDWICH –elementin ulkokuoren sisäpintaan tiivistyy ja jäätyy normaalina talvijaksona kosteutta n. 30 g/m2 vko. Kun ilmat lämpenevät jää sulaa ja imeytyy elementin ulkokuoreen ja kuivaa kesän aikana. Tämä rakenteeseen tiivistynyt kosteus ei vahingoita itse rakennetta, mutta rakenteen sisällä on otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle ja mikrobit voivat kulkeutua sisätilaan. Kosteuden tiivistymistä rakenteeseen voi tapahtua myös kesän aikana, jos ulkoilman lämpötila ja suhteellinen kosteus ovat hyvin korkeat ja sisätilan lämpötilaa lasketaan voimakkaalla ilmastoinnilla. Tällöin tiivistyminen tapahtuu sisäkuoren ulkopintaan ja olosuhteet mikrobikasvustolle ovat otolliset.

5 Betonisandwich seinän käyttäytyminen talvella
Ote Lindbergin luento HAMKissa : Kosteutta tiivistyy rakenteeseen, mutta onko siitä haittaa? Kosteus tiivistyy tähän pintaan

6 Maanvaraisen alapohjan toiminta
TTY:n Jukka Rantalan dia:

7 Miten rakennuksen ulkovaippaan kohdistuvat määräykset ovat muuttuneet

8 Rakennusosien U-arvot
Mikä olisi optimaalinen U-arvo rakennuksen ulkovaipan eri osille? Onko se jo saavutettu? Mitä ongelmia eristepaksuuksien tuntuva kasvattaminen voi aiheuttaa? Tampereen teknillisen yliopiston tutkimusselostus nro TRT/1706/2008 ottaa kantaa matalaenergiarakenteiden toimivuuteen. Joissakin vaipparakenteissa kosteustekninen toiminta heikkenee muita enemmän, jos niiden lämmöneristystä lisätään. Näitä ovat mm. tuuletetut yläpohjat ja varsinkin ryömintätilaiset alapohjat.

9 Tuuletetun ryömintätilan toiminta
Tuuletetussa ryömintätilassa ei ongelmia talvella, mutta kesän sateisina jaksoina ja kun ulkoilman lämpötila ja RH ovat korkeat, kohoaa ryömintätilan RH vaarallisen suureksi. TTY tutkimusselostus nro TRT/1706/2008:

10 Tuuletettu ryömintätila kesällä hellejakson aikana
Ulkona lämpötila 32  C ja RH= 60%. Jos pinnan lämpötila < 22  C, tiivistyy siihen kostetutta. Tätä ongelmaa ei voi poistaa tuuletusta lisäämällä!

11 Lisäeristäminen Vanhan rakenteen lisäeristäminen ulkopuolelta on yleensä turvallinen ratkaisu. Tällöin vanhan rakenteen lämpötila nousee ja sen kyky ”sietää” kosteutta paranee. Vanhan rakenteen lisäeristäminen sisäpuolelta voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä rakenteeseen. Tällöin vanhan rakenteen lämpötila laskee ja rakenteen kylmiin pintoihin voi tiivistyä kosteutta. Jos vanha rakenne lisäeristetään sisäpuolelta, on rakenteen sisäpintaan asennettava höyrytiivis kerros.

12 Lisäeristäminen Linbergin luento HAMKissa 24.9.2010:
Seinä toimii paremmin kuin perustapaus.

13 Lisäeristäminen Ote Lindbergin luennosta HAMKissa 24.9.2010:
Rakenteeseen tiivistyy kosteutta johtuen polyuretaanin suuresta vesihöyrynvastuksesta.

14 Puurunkoisen seinän lämpö- ja kosteustekninen toiminta
Puurunkoisen höyrynsulullisen ja ilmansulullisen seinän toimivuus: Eristepaksuuksien kasvaessa kosteutta läpäisevä seinä on ”märkä” aiempaa pidempiä jaksoja. Seinään tiivistyneen kosteuden kuivuminen vie enemmän aikaa.

15 Jalkapallohallin katto
Miksi näin?


Lataa ppt "Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google