Romanioppilaiden perusopetuksen kehittäminen Kouvolassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Aamu- ja iltapäivätoiminta Tervetuloa!
Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
”Me teimme sen yhdessä”
Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
KIEKURA Turun Kielitivolin koulutusristeily BIENVENUE !
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Monikulttuurisuustaitojen kehittäminen Tornion kouluyhteisössä
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Moku- hankkeesta resurssikeskukseen
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
LASTEN JA NUORTEN HOITOTYÖN OHJATTU HARJOITTELU
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
2 Saireke = Sairaalaopetuksen kehittämistoiminta • Saireke (OPM  OPH) - käytänteiden yhtenäistäminen, nivelvaihe • Laatukriteerit (OKM)
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Toimintaa Raportti eNorssin kevätseminaarissa Pasi Hieta Osallistava koulu.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Susanna Lehtonen Erityisasiantuntija Romaniväestön koulutustiimi
OPPIVA OPS OPPIVA OPS –prosessin rakenne, keskeiset sisällöt ja valmennuksen tasot Ulla Rasimus PROkoulutus ja konsultointi ja Leena Nousiainen Rondo.
YHTEISTYÖN HAASTEET JA OPPILASHUOLTO MAAHANMUUTTAJATYÖSSÄ Rehtori Auli Vasara, koulukuraattori Tuija Mäkinen ja sosiaalityöntekijä Pirjo Kainulainen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla PERUSOPETUSPROJEKTI 2 ROMANILAPSEN MAAILMA Kirjoittajan nimi :Satu Blomerus Tilaisuuden nimi: Romanilasten perusopetuksen.
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Hyvät käytännöt / romanioppilaiden perusopetuksen tuki
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
OPO-hanke Hankeseminaari
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
Tervetuloa vesoon! Maahanmuuttaja luokassani – vinkkejä käytäntöön
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
ME-hengen kehittäminen
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen
Kelpo-hanke Amisto
Riski- ja suojaavien tekijöiden tunnistaminen
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Toimenpiteet ja resurssiesitykset
Sataedun osuuden väliraportointi
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
LASTEN JA NUORTEN HOITOTYÖN OHJATTU HARJOITTELU
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
osa-aikainen erityisopetus oppimissuunnitelma avustajapalvelut
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Säännölliset yhteiset tapaamiset toimijoiden kesken
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Romanioppilaiden perusopetuksen kehittäminen Kouvolassa 2008-2011 Osallistavaa, rikastavaa yhteistyötä 3.4.2017 Jatta Mättö ja Anita Nikkanen

Hankkeen tavoitteet Pyrkiä lisäämään: Romaniväen osallisuutta Kasvatus- ja opetushenkilöstön romanikulttuurin tuntemusta Keskinäistä vuorovaikutusta valtaväestön ja romaniväestön välillä Romanikielen arvostusta 3.4.2017 Jatta Mättö ja Anita Nikkanen

Tavoitteisiin pääseminen: Suvaitsevaisuuden ja hyvien etnisten suhteiden edistäminen sekä romanikulttuurin tuntemuksen lisääminen Romaniväestön osallisuuden lisääminen, henkilöstön romanikulttuurin tuntemusta, vuorovaikutusta, romanikielen arvostusta Romanioppilaiden identiteetin kehittyminen - Osallisuuden lisääminen, varhainen ohjaaminen/tukeminen, romanikielen arvostuksen lisääminen Romanioppilaiden oppimismahdollisuuksien edistäminen ja materiaalin tuottaminen - Vanhempien osallistaminen, kodin ja koulun yhteistyön tiivistäminen, erityisen tuen tarpeen huomioiminen, vahvuuksien tunnistaminen, romanikielen opiskelun mahdollistaminen, materiaalin kokoaminen ja tutuksi tekeminen Jatta Mättö ja Anita Nikkanen 3.4.2017

Toteutus Ohjausryhmän kokoontumiset Sisällön ja toiminnan suunnittelu sekä arviointi Infot, koulutukset, seminaarit ja tapahtumat henkilöstölle ja romaniväestölle Romanilinkin konsultointi ja apu Sekä romani- että valtaväestölle Opiskelukokonaisuuksien mahdollistaminen Valkealan kristillisessä kansanopistossa Räätälöidysti mm. peruskoulun suorittaminen, koulunkäynninohjaajan tutkinto Perheleirit Kielipesä- ja iltakoulutoiminta Tukea romanivanhemmille kasvatuksellisiin ja lasten koulunkäyntiin liittyviin kysymyksiin Koko perhettä tukemalla on saatu oppilaille vahvempi pohja peruskoulun suorittamiselle 3.4.2017 Jatta Mättö ja Anita Nikkanen

Kuuntelu, uusi ja yhteinen ymmärrys sekä kokemuksellisuus Mitä jäi? Hanke päätettiin selkeästi verkostokokouksessa ja päättäjäisjuhlassa Arvioivan ja suunnittelevan verkostokokouksen tuloksena koottiin Ilahduttavat asiat, huolestuttavat asiat, tuet, teot ja vastuut Verkostokokouksessa luotu yhteinen suunnitelma jatkotyöskentelyä varten Paikallinen romanityöryhmä Koulujen ja varhaiskasvatusyksiköiden aktiivinen ote yhteistyöhön Koululaisten ap-toiminnan järjestäminen Aktiivinen tiedottaminen myös selkokielellä Vanhempainillat/ -tapaamiset Materiaalipankki Romaneiden paikallinen järjestäytyminen aktivoitui hankkeen myötä Kuuntelu, uusi ja yhteinen ymmärrys sekä kokemuksellisuus 3.4.2017 Jatta Mättö ja Anita Nikkanen