EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO (EMV) Kansallinen seminaari 26.11.2009.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansainvälisten opiskelijoiden maahanmuutto Suomen näkökulmasta
Advertisements

SME NCP-tiimi Heini Günther/Jukka Kohonen/Marjo Uotila
KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 –
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Cogeca: Maatalousosuuskuntien yhteinen eurooppalainen ääni.
Open and Inclusive Policy-Making Katju Holkeri VM/HKO.
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO
Kehittynyt Informaatiopalvelu, joka keskittyy Euroopan unioniin, Euroopan maihin sekä kansalaisia, sidosryhmiä ja tutkijoita koskettaviin aiheisiin tämänpäivän.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Maahanmuutto työvoiman tarpeen täyttäjänä?
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
Aavikko leviää Kansalaisjärjestöjen ratkaisut Tuuli Kaskinen
Kv-kevät päivät , Turku - Nina Björn Korkeakoulun tukipalvelut kansainvälisen henkilöliikkuvuuden kehittämisessä Nina Björn Kansainvälisen toiminnan.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
KAM-JURIDINEN YHTEISTYÖ Pekka Heikkinen.
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO Tulevaa toimintaa
European Migration Network EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO (EMV) Kansallinen seminaari POIMINTOJA v TYÖOHJELMASTA.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Employer Counselling for employers Työvoimaa kuntoutujista – ja kaikki voittaa! Mood For Work -hankkeen päätösseminaari.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Euroopan muuttoliikeverkoston teematutkimukset 2010 Riikka Asa
Graz-tapaaminen Opetushallituksessa ja Graz-info Ruissalossa ja ICT-REV Turku Suomi ECML:ssä ECML Suomessa Paula Mattila,
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
EWC – European Works Council
EMN & EURA-NET KANSAINVÄLISEN LIIKKUVUUDEN UUDET MUODOT EU & EMN AJANKOHTAISKATSAUS.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Euroopan muuttoliikeverkosto Tutkittu tieto EU:n ja jäsenvaltioiden päätöksenteon tukena. Faktat puhuvat? Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka mediassa.
Sulkeutuvatko EU:n rajat ja sosiaaliturva liikkuvilta maahanmuuttajilta? Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä Tieteiden talo, Helsinki.
Mauri Vintola ja Juha Salminen Yhdistysfoorumi , Nokia.
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Harvinaiset-seminaari Kohtaamisen tori Merja Monto Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
EURA-NET – Tutkimus ihmisten ylirajaisen liikkuvuuden uusista muodoista Transnational Migration in Transition: Transformative Characteristics of Temporary.
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Riitta Juusenaho.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Yhteistyöverkosto Parempaa sääntelyä – miten?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Euroopan Unionin perustuslaki ja Lissabonin sopimus EU:n tulevaisuuskonventti valmisteli sopimuksen EU:n perustuslaista Piti tulla voimaan jo 2006, mutta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
EMN työohjelma Esityksen pääkohdat Muutokset työohjelmassa vuodelle 2012 Vuodelle 2012 suunnitellut uudet formaatit Tutkimusaihe-ehdotukset.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Info- ja verkostoitumistilaisuus Sosiaalinen osallisuus koulutuksen ja nuorisotoiminnan avulla (Erasmus+ KA3 haku) Paula Tyrväinen,Sini Piippo.
Avoin tiede –keskustelutilaisuus TTA-hanke, Opetus- ja kulttuuriministeriö Liisa Siipilehto, Helsingin yliopiston kirjasto.
LAINSÄÄDÄNTÖ JA ERI TOIMIELIMET.  Asetukset: Ylikansallinen oikeus koko Unionin alueella *Esim. paljon Maatalous, kilpailu Direktiivit: Jäsenvaltion.
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO PERUSESITTELY HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä näytä otsikkokalvossa)
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Kansainväliset GLP-uutiset
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
Hankeviestintää - miksi ja miten?
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Kilpailuviranomaisten toiminta
TUOMIOISTUIMET.
Esityksen transkriptio:

EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO (EMV) Kansallinen seminaari

European Migration Network Historia ja tarkoitusperät Komission ehdotus COM(1994) 23 – EU-laajuisen seurantamekanismin luominen turvapaikka- ja maahanmuutoasioissa muuttovirtojen monitoroimiseksi – Keskitetyn ja pysyvän tietojenvaihto-organisaation tarve EU:n yhteisen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan kehittämisen tueksi (Laekenin sopimus 1999) – Euroopan Neuvoston myönteinen kanta v –> Pilottivaihe tietyissä EU-maissa 2003 – 2008 – Maahanmuuttotilasto- ja politiikkaraportit, ad hoc-kyselyt, teemaraportteja Euroopan muuttoliikeverkoston asema EU:ssa vahvistettiin Neuvoston päätöksellä 2008/381/EY – Tehtävänä tuottaa ajantasaista, puolueetonta, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan suunnittelun tueksi Euroopan unionissa

European Migration Network Toimintamalli Yhteistyö muiden EU-tason toimijoiden (esim. Integraatioverkosto, EFRA), kansainvälisten ja kansallisten toimijoiden kanssa. Päällekkäisyyksien välttäminen, Komission ja muiden tahojen "työrukkasena" toimiminen Jokaisessa EU-jäsenvaltiossa EMV:n kansallinen yhteyspiste. 80 % EU-rahoitteista toimintaa. Tanska tarkkailijajäsenenä. Norja mukaan v kansallisella rahoituksella Verkoston puheenjohtajana toimii EU-komission edustaja Ohjausryhmässä jokaisen jäsenvaltion edustaja Kansallinen yhteyspiste voi toimia valtion virastossa, ministeriössä, tutkimuslaitoksessa tai kansainvälisessä järjestössä (IOM Liettuassa ja Itävallassa)

European Migration Network Maahanmuuttovirasto Yksiköt sekä tulos- ja vastuualueet Ylijohtaja ViestintäKansalaisuus Tulosalue 2 Tulosalue 1 Oikeus- ja tukipalvelut Tulosalue 3 Maahanmuutto Afrikka, Amerikat ja Oseania Aasia Eurooppa ja IVY-maat Oikeus- ja tukipalvelut ja opiskelijat Työntekijöiden oleskeluluvat Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka Turvapaikka Helsinki 1 Helsinki 2 Kainuu Johdon tuki Käyttäjätuki ja -hallinta Sähköiset palvelut Oikeuspalvelu Oikeus- ja maatieto Hallinto Asiakirjahallinto Henkilöstöhallinto Taloushallinto UMA Tilastointi Lähituki Asiakaspalvelu Saimaa Käynti- asiakaspalvelu Puhelin- asiakaspalvelu Oikeus- ja tukipalvelut Dublin Maatietopalvelu Euroopan muuttoliike verkosto 3 henkilöä

European Migration Network Työohjelma (1) Vuosittaiset maahanmuuttopoliitikka-raportit – Vuodesta 2009 lähtien myös osana Euroopan maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksen sitoumusten seurantajärjestelmää, Euroopan Neuvoston ja Komission vuotuisten keskustelujen pohjana, ensimmäinen keskustelutilaisuus kesäk Vuosittaiset maahanmuuton tilastoraportit – Analyyttinen ote: Ilmiöt numeroiden takana, ennusteet Teematutkimukset – Ajankohtaiset ilmiöt muuttoliikesaralla Kansallisiin interesseihin liittyvät akuutit tiedon tarpeet KOMISSIO TYÖSTÄÄ SYNTEESIRAPORTIT

European Migration Network Ad hoc kyselyt – Kansallisiin intresseihin liittyvät akuutit tiedon tarpeet Työkokoukset – Brysselissä 6 – 7 kokousta per vuosi, ohjausryhmä kaksi kertaa vuodessa – Twinning-kokoukset muiden kansallisten yhteyspisteiden kanssa mm. EMV:n tutkimusraporttien aiheiden työstämiseksi Sähköinen tietojenvaihtojärjestelmä – EMV:n tuotokset, kansalliset käytännöt ja lainsäädäntö European Migration Network Muuttoliikeaiheinen perussanakirja ja erikoissanastot – Perussanakirjan verkkoversio 17 kielellä 2009 Työohjelma (2)

European Migration Network

European Migration Network EMV TYÖOHJELMA 2009 Teemaraportit Alaikäiset turvapaikanhakijat Policies on reception, return and integration arrangements for, and numbers of, unaccompanied minors - An EU comparative study. Julkaistu myös suomeksi kesäk Vapaaehtoinen paluu Programmes and strategies fostering Assisted Voluntary Return and Reintegration from EU Member States Kansallinen raportti valmis, synteesiraportti keväällä 2010 Kansallisten käytäntöjen kirjo suojelustatusten suhteen The different national practices concerning granting of non- EU harmonised protection statuses Kansallinen raportti valmis, synteesiraportti keväällä 2010

European Migration Network Kansallinen verkosto EMV:n TUTKIMUSRAPORTIT EMV:n raportoinnin pohjaksi laaja yhteiskunnallinen näkemys – Valtiolliset toimijat  Ministeriöt  Virastot – Kunnalliset toimijat – Kansalaisjärjestöt – Maahanmuuttajien omat etujärjestöt – Tutkijat Verkoston jäsenten rooli – Teematutkimusten aiheiden kehittely ja työstäminen – Ehdotettujen tutkimusten spesifikaatioiden työstäminen

European Migration Network Kansalliset intressit Kansallisen verkoston luominen ja ylläpitäminen – Osallistuminen EMV:n työohjelman toteuttamiseen – Omaan toimintaan liittyvien ad hoc –kyselyjen tekeminen – Säännöllinen uutiskirje Kansallinen seminaari – EMV:n tuotosten esittely – kansallisen tutkimuksen esittely – yhteistyöfoorumit kansallisen verkoston kanssa – keynote-puhe ajankohtaisesta muuttoliikeaiheesta Kansalliset verkkosivut – EMV:n toiminnasta tiedottaminen – kansallisten tahojen verkostoitumis- ja tiedotusmahdollisuus

European Migration Network Kiitos