Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Advertisements

konsernin johtamisjärjestelmä
Lähikeittiöneuvojat ammattikeittiöiden apuna hankintalain soveltamisessa Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
 Logististen toimintojen kehittäminen •Ostotoiminta, varastointi, tuotanto, myynti •Asiakkaina PK -tuotantoyritykset  Energiankäytön optimointipalvelut.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
VALMISTUMISJUHLAT Ideointi (Kuka/ketkä tekevät) => Synopsis
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö
Tietotekniikan hankintojen toimintaprosesseja. •Esivalmistelut  teknologiat, tuotteet, testaukset, markkinat, infra •Hankintojen suunnittelu  tietohallintopalvelut/teknologia-
Kestävän kehityksen työkaluja
Kokemuksia ja parhaita käytäntöjä laskutuksen sähköistämiseen
Ykkönen Yhteistyössä 1Y
Kiinteistöjen ylläpitokustannusten vertailu ja tilastointi Kimmo Virtanen KTI Kiinteistötieto Oy
Hankintaprosessi- asianhallinta /Tampere
Osaamispäällikkö Finn-Savotta Oy:n kumppanina
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Kestävät valinnat ovat ruokapalveluiden tulevaisuutta
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista)
Pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat kaupan yhteistyökumppaneina - HoReCa-tukkukaupan näkökulma Järjestöpäällikkö Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa.
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Luomu julkisen sektorin ammattikeittiöissä Risto Pitkänen/ Finfood Luomu Finfood – Suomen Ruokatieto ry
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ulla Rönnberg Aikis –hankkeiden IV käsikirjoitusseminaari AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KIELIKOULUTUS-
Hankintojen suorittaminen
Viestintäsuunnitelma
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Tampereen Ateria liikelaitos Liikelaitosten johtokuntien koulutus tj. Tarja Alatalo.
Tervetuloa Malmin hautausmaan lounasravintolaan
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Ajankohtaista – Päivähoitopalvelujen yhteistyö Leena Viitasaari.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
TEKNOPLUS-TOIMINTAMALLI. 1) PK-yritysten kehittämiseen tarkoitettu koulutusmalli.
Tutkimussuunnitelma 1. Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan?
Sairaalatekniikan päivät Hankinta-asiantuntija Kimmo Vuorela.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
Palveluiden muutosten vaikutukset
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista)
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
HANKINNAT JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA Ympäristöryhmän kokous Irja Rissanen.
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Tesoman hyvinvointikeskus  Hyvinvointikeskuksen kehittämistyö kytkeytyy Tampereen kaupungin palvelumallityön uudistamiseen ja sen osalta tehtyihin.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Järjestöt Satasotessa
Mitä Tanjan pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä?
LIIKEKIRJEET.
”Palvelu” –kokonaisuus, osa 3
Kuntien pienhankinnat Marjojen jatkojalostuskurssi
”Palvelu” –kokonaisuus, osa 4
TE-toimiston yrityspalvelut
Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Terveys ja maku samalla lautasella
Best in Class Hankinnan kehittämistyökalu
Tilaus-toimitusprosessin esimerkki – miten saadaan tuotteet asiakkaille ajallaan ja mitä asiakirjoja liikkuu? Lähde:
Kylän Kattaus -liikelaitos
Avoimen tuotteenhallinta
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
Esityksen transkriptio:

Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa Mitä tarjoan? Ruokaa, tuotteita, palvelua vai konseptia? Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Juankosken kaupunki Ateria- ja puhdistuspalvelu Juankoski on n.5470 asukkaan kaupunki Ateriapalvelun tuotanto on keskitetty kahteen keittiöön n. 1550 ateriaa Keskuskeittiö valmistaa n. 1450 ateriaa lähettää ruoan 6 palvelukeittiöön keskuskeittiön yhteydessä on 150 laitospaikkaa Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Minkälaista palvelua tarvitaan? - Mistä palveluntasokriteerit!! Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelutasokriteerit Ateriat ja ajat Ruoan laatutaso Tuotteet Palvelun laatutaso Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007 Miten käytännössä? Case Juankoski Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Iloksesi aterioita ja siisteyttä Savolaista ruokaa kotoisasti - Tekoja terveyden puolesta Ekologista markkinointia – Ympäristöystävällisiä tekoja Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Ateriapalvelun palvelukonseptit Kokin parhaat – kouluruokailussa Kokin kotoiset – sairaala- ja laitospalveluissa Mestarin kattaus – henkilöstöruokailussa Virranvarrelta – edustustarjoilussa Vieraan vara – catering toiminnassa Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007 Miten homma hanskassa? Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

PALVELUTUOTANNON PROSEESI Asiakkaan ja asiakasyksiköntarve ja kiinnostus Tilaa Asiakas: Nauttii ruuasta ja palvelusta Asiakasyksikkö: Maksaa laskun Asiakas ja Asiakasyksikkö: Antaa palautteen Asiakas Asiakas sopimuksen Hallinta ja valvonta Toimintasuunnitelma ja palvelukonseptit Palvelu- tuotanto- prosessi Koko tuotanto Asiakastarpeesta laskutukseen Palaute-,seuranta- ja arviointiprosessi Ydin- prosessit Suunnittelu- Prosessi:Tuotanto Suunnitelma: Talous- hallinto Henkilöstö- hallinto Hankinta- ja tarjouspyyntö prosessi Asiakirjojen hallinta Kiinteistön- hallintaprosessi Seuranta- ja kehittämis- Prosessi Tuki- prosessit Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Hankinnat ja hankintapolitiikka Miten hankinta palvelee pääprosesseja ja menestymistä? Mitä hankintapolitiikkaa noudatetaan? Mitä maakunnallisesti? Mitä seudullisesti? Mitä paikallisesti? MIKSI ? Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007 Hankinnat ja konsepti Hankinnan tulee Palvella yrityksen toiminta-ajatusta Tukea yrityksen arvoja Edistää markkinointia Hankintaprosessin tulee palvella ydintoiminnan konseptien kehittämistä Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007 Hankintaprosessi Kilpailutettavien tuotteiden määrittely ja arviointi Tarjouspyynnön valmistelu Kilpailutus Toimittajien vertailu Hankintapäätös Hankinta Hankinnan aikainen yhteistyö Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelukonseptin tuotteet Yksittäisiä luomutuotteita Meripoika vuodesta 1998 Luomuporkkana vuodesta 1998 raasteessa ja ruoanvalmistuksessa Luomusipuli vuodesta 1998 salaatissa, yms. Lähialueen marjat ja vihannekset Lähialueen ruokaleipä ja leivonnaiset Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007 Luomutuotteet 26.9.2007 Meripoika Rasvaton luomupiimä Luomuporkkana raasteessa ja valmistuksessa Luomusipuli salaatissa, yms. Ohrajauho Luomu viili Luomu kylmäpuristettu rypsiöljy Luomu reilunkaupan tee Quinoa Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Kustannukset ja markkinointi Onko Luomu- ja lähiruoka Ekomarkkinointia? - Syötävä markkinointikustannus Luomutuotteiden kustannuksiksi on arvioitu n. 3500 € / vuosi Saatua julkisuutta on vaikea mitata? Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007

Kiitoksia mielenkiinnosta Juankosken kaupunki Ateria ja puhdistuspalvelu Palvelujohtaja Jari T Korhonen Puhelin 0403110731 Sähköposti: jari.korhonen@juankoski.fi Palvelujohtaja Jari T Korhonen Juankosken kaupunki 26.9.2007