TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Jaana Elo Alhaisen jalostusasteen valmistustoiminta Tuotteiden jalostus ja suoramyynti luomutiloilla Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Valvontaosasto.
ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja.
Ympäristökuormituksen mittaaminen erilaisten jalanjälkien avulla
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen
MILLAISEN MIEHEN MINÄ HALUAN - Que Sera, Sera – Doris Day.
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Vuosaaren tietunneli ja sen liikenteen hallinta
Tietoturvallisuuden huonetaulu
PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.
Oulaisten Yritystalo Oy
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Lajittelupeli Catering-ala.
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Kuinka rakentaa tietokone itse
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Hotelli- ja ravintola-ala
Elintarvike- hotelli- ja ravintola-ala
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
Energia ja ympäristö verkkokurssi 1ov.
Tervetuloa synnyttämään Länsi-Pohjan keskussairaalaan
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Hius- ja kauneudehoitoala
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Kotiläksy Tehtävä 7 sivulta 41.
Lajittelupeli Graafinen ala.
Finnish Support Center FSC Oy tietojärjestelmien asiantuntija.
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
Identiteetinhallinta – ympäristö pinnan alta
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Erilaiset käsityön tekijät Oppilaskohtaisen ohjauksen suunnittelu ©Riitta Huovila 2008.
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Lajittelupeli Rakennusala.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Energia ja ympäristö verkkokurssi 1ov.
Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!
Käsihygienia.
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?
© Luonnonvarakeskus Kirsi Silvennoinen, , Ruokahävikki ja ohjeita sen mittaamiseen.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
5S puuseppien opetuksessa
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Energian säästäminen.
Omavalvontasuunnitelma
Rakenteellinen murtosuojelu
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tervetuloa.
Miten seura-arjessa voidaan ottaa ympäristö huomioon
Celian palvelut kirjastosta
Esityksen transkriptio:

TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI

Energiatehokas kylmä- ja pakastesäilytys Hanki keittiöön vain ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Kylmä- ja pakastetilat sijoitetaan erilleen astianpesutiloista, uuneista ja muista lämpöä tuottavista laitteista. Esteetön ilmankierto laitteen ulkopuolella ja sisäpuolella säästää energiaa. Kylmä- ja pakastetilojen mitoitus suunnitellaan keittiöön tulevien tuotteiden kuljetuskertojen, raaka-aineiden jalostusasteen sekä tuotevalikoiman mukaan. Kun valitaan keskuskonemalliset kylmä- ja pakastelaitteet, niin työympäristö on hiljaisempi ja lämpötilaolot ovat hallittavissa  lauhduttimien lämpöä ei johdeta keittiötilaan vaan se voidaan hyödyntää muiden tilojen lämmityksessä  samalla vähennetään keittiötilojen ilmanvaihdon tarvetta. Kylmätilojensuosituslämpötilat ovat +4 … +6 astetta ja pakastetilojen -18 astetta. Jo yhden asteen muutos kylmempään lämpötiloissa lisää sähkönkulutusta jopa 5 %. Riittävän suurissa kylmä- ja pakastetiloissa tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti, tuotteiden varastoiminen voidaan tehdä kylmä- ja pakastetilan sisällä, eikä ovia tarvitse pitää auki. www.motiva.fi Lähde: www.motiva.fi/files/3041/TTS-tutkimuksen_loppuraportti_2009_Energiatehokas_ammattikeittiö.pdf

Varastonkierto FiFo – first in first out Seuraa varastotilannetta tarkasti ja opettele arvioimaan menekkiä. Tarkenna tämän pohjalta elintarvikkeiden sopivat hankintamäärät, etenkään tuoretuotteita ei pidä hankkia liikaa (vähennetään turhat hankinnat – vähennetään hävikkiä). Huolehdi varastokierrosta ja säilytystilojen siisteydestä: ensiksi tulleet tuotteet käytetään ensin. Elintarvikkeiden oikea päiväyksenmukainen käyttöjärjestys vähentää ruokahävikin syntymistä. Ympäristön ja kustannusten kannalta paras jäte on syntymätön jäte. Valtava määrä raaka-aineita, energiaa, kuljetusten päästöjä ja tehtyä työtä valuu hukkaan, jos valmista raaka-ainetta tai ruokaa heitetään pois. www.hsv.fi/fiksu Lähde: www.hsy.fi/fiksu/toissa/ammattikeittiot/tarkistuslista suurkeittiöille

X Käytä kansia säilytyksessä Käyttämällä kansia säilytyksen aikana, vältät kertakäyttöisen kelmun ja/tai alumiinifolion käyttöä. Kylmäsäilytyksessä kansilla estät tuotteen kuivumisen ja ruoista haihtuvan kosteuden kerääntymisen höyrystimen pintaan. Ruokien / raaka-aineiden sisältämät hapot (esimerkiksi etikka) syövyttävät höyrystintä ja saranoita. X

Lämpötilojen seuranta Ulkopuolinen digitaalinen lämpötilanäyttö helpottaa lämpötilojen seurantaa ja vähentää hukkakulutusta (ei tarvitse avata ovea). Tietokoneavusteinen omavalvontajärjestelmä mahdollistaa kylmä- ja pakastetilojen ohjauksen, valvonnan, säätämisen ja seurannan reaaliaikaisesti. Järjestelmä kirjaa mittaustulokset verkkoyksikköön, tietokoneelle tai palvelimelle. Asetetuista raja-arvoylityksistä kirjautuu tieto esimerkiksi esimiehen tietokoneelle tai päivystävän huoltomiehen puhelimeen. Lähteet: www.euracon.com , www.sensire.fi www.euracon.com/files/ova nettiin_2010.pdf www.motiva.fi/files/3041/TTS-tutkimuksen_loppuraportti_2009_Energiatehokas_ammattikeittiö.pdf www.sensire.fi/lampotilojen omavalvonta/tempnet –esittely/

Automaattinen liiketunnistin kylmä- ja pakastetiloissa Valot syttyvät automaattisesti tilaan astuttaessa. Valot sammuvat itsestään säädetyn ajan kuluttua

Kylmäsäilytystilojen tiivisteet kunnossa Huolehdi, että ovien tiivisteet ovat puhtaat ja ehjät. Vaihda rikkoutuneet tiivisteet uusiin.

Säilykepurkit eivät tarvitse kylmäsäilytystilaa X

Lasiovet kaappimallisissa kylmä- ja pakastetiloissa Lasiovet kylmä- / pakastekaapissa vähentää oven avaamistarvetta. Tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti. Tuotteet ovat nopeasti otettavissa.

Lähteet: www.motiva.fi/files/3041/TTS-tutkimuksen_loppuraportti_2009_Energiatehokas_ammattikeittio.pdf www.hsy.fi/fiksu/toissa/ammattikeittiot/tarkistuslista suurkeittiöille www.euracon.com/files/ova nettiin.2010.pdf www.sensire.fi/lampotilojen omavalvonta/tempnet-esittely/