Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten seura-arjessa voidaan ottaa ympäristö huomioon

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten seura-arjessa voidaan ottaa ympäristö huomioon"— Esityksen transkriptio:

1 Miten seura-arjessa voidaan ottaa ympäristö huomioon

2 Vastuu ympäristöstä on meidän jokaisen asia
Seuratoiminnassa voimme toteuttaa arjen pieniä ja fiksuja valintoja ja samalla olla mukana ilmastotalkoissa. #fiksuseura #ympäristövastuu #kekekoutsi #winwinwin

3 Miksi? Ilmasto- ja ympäristöteot kuuluvat meille jokaiselle.
Seuroilla on merkittävä rooli asennekasvattajina ja ihmisten osallistajana paikallisesti.  Ilmastonmuutos vaikuttaa myös lajien olosuhteisiin ja tulevaisuuteen. Ilmastoteot kuuluvat arkeen – myös seura-arkeen. Kokonaisuutena liikunta ja urheilu on Suomen suurin kansanliike. Merkittävää työtä ympäristövaikutusten minimoimiseksi voi tehdä pienilläkin teoilla, sillä yhteisvaikutukset koko harrastuskentän mittakaavassa ovat huomattavat. 

4 Miksi? Ympäristövastuulliselle toiminnalle on kysyntää:
Vaikka monen seuran toiminnassa ympäristövastuullisuus ei vielä näy vahvasti, vanhemmat olisivat valmiita pienille ja isommillekin kestävän kehityksen valinnoille. Ympäristötietoisuus on nousemassa kriittiseksi valintatekijäksi niin harrastusta valittaessa kuin yhteistyökumppanien hankinnassa. Vastuullinen toiminta tässäkin on nouseva trendi.

5 Keke-koutsi seurojen käyttöön
Hyödyllisemmin. Kestävämmin. Seurallisemmin. Olympiakomitea on toteuttanut yhdessä Sitran ja urheiluseurojen kanssa ympäristövastuullisen työkalupakin – KEKE-koutsin – seurojen käyttöön. KEKE-koutsi tarjoaa urheiluseuroille helppoja, arkeen sopivia fiksuja vinkkejä, joilla seurat ja sen jäsenet voivat säästää niin aikaa, rahaa kuin ympäristöä.

6 KEKE-koutsin vinkeillä liikkeelle
Huomisesta huolehtiminen on kestävyyslaji. Mutta sen ei tarvitse olla vaikeaa. Kestävän Kehityksen valmentajan KEKE-koutsin helpoilla ja seura-arkeen sopivilla vinkeillä kohennatte sekä omaa että seuranne kuntoa niin fyysisesti kuin taloudellisesti – ja samalla teette hyvää myös ympäristölle.

7 Vastuu ympäristöstä on meidän jokaisen asia
HYÖDYLLISEMMIN KEKE-koutsin vinkeistä hyötyvät niin seura, jokainen seuran jäsen kuin ympäristökin. Todellisia win-win- win-vinkkejä siis! KESTÄVÄMMIN KEKE-koutsi on nimensä mukaisesti Kestävän kehityksen valmentaja. Sen vinkit on luotu auttamaan seuroja tekemään toiminnassaan ekologisesti kestävämpiä valintoja ja tekoja, jotka pienentävät seuratoiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä. SEURALLISEMMIN Seuratoiminnan sydän on yhteisöllisyys. Siksi KEKE- koutsin vinkit perustuvatkin juuri yhdessä tekemiseen ja asioiden sopimiseen yhdessä aina tilojen käyttämisestä kuljetusten organisoimiseen.

8 Mihin arjen ilmastoteot liittyvät?
Liikenne Vaikuttavin valinta mitä seura voi ilmaston hyväksi tehdä on muuttaa taktiikkaa kuljetuksissa. Järjestetyt kimppakyydit Hyötyliikunnan tukeminen yksityisautoilla kuskaamisen sijaan Pitkien matkojen vähentäminen Mitä me voisimme tehdä? Katso vinkkejä KEKE-koutsista!

9 Mihin arjen ilmastoteot liittyvät?
Varusteet & välineet Oikeat välineet ja varusteet tekevät harrastamisesta ja kisaamisesta mukavaa, mutta samalla ne voivat myös olla melkoinen rahareikä. Miten vähentää turhaa varusteiden hankintaa? Varustekierrätyksen järjestäminen ja tukeminen Varusteiden ja välineiden elinajan pidentäminen Mitä me voisimme tehdä? Katso vinkkejä KEKE-koutsista!

10 Mihin arjen ilmastoteot liittyvät?
Ruoka Ruokavalinnat kuuluvat jokaiseen treenipäivään. Se, mitä syömme, vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja myös maapallon hyvinvointiin. Ruoka on yksi kolmesta suurimmasta ympäristökuormittajasta asumisen ja autoilun lisäksi. Ruoka aiheuttaa noin 20 prosenttia ihmisen ilmastovaikutuksista, ja suurin osa tästä syntyy ruuan alkutuotannosta. Tukeminen monipuoliseen ja ympäristöystävälliseen ruokavalioon: enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa Tapahtumissa grillimakkaralle vaihtoehtoja tarjolle Mitä me voisimme tehdä? Katso vinkkejä KEKE-koutsista!

11 Mihin arjen ilmastoteot liittyvät?
Tapahtumat ja roskat Urheilutapahtumissa pientenkin valintojen vaikutukset ovat moninkertaisia, vaikka kyse olisi paikallisturnauksesta. Fiksuilla ratkaisuilla vähennetään jätemääriä, ruuhkaisia parkkialueita ja tarjotaan kävijöille laadukkaampi tapahtuma. Roskien ja jätteiden minimointi niin pakkauksissa, materiaaleissa kuin kertakäyttötavaroissa. Joukkoliikenteen ja yhteiskuljetusten varmistaminen tapahtumiin. Pyöräparkkien järjestäminen. Mitä me voisimme tehdä? Katso vinkkejä KEKE-koutsista!

12 KEKE-koutsin vinkeillä liikkeelle
Olosuhteet ja fiksu hallinto Hyvässä seurassa yhteydet, hallinto ja tilat toimivat fiksusti, jolloin resursseja ei mene hukkaan – oli ne sitten aikaa, energiaa tai aanelosia. Kun hallinto on kunnossa, jää aikaa myös ydintekemiselle. Seuran hallinnon ja viestinnän muuttaminen sähköiseksi Resurssiviisasta säästämistä tiloissa ja toiminnassa: vesi, sähkö, remontit, jne. Tilojen ja välineiden yhteiskäyttö Mitä me voisimme tehdä? Katso vinkkejä KEKE-koutsista!


Lataa ppt "Miten seura-arjessa voidaan ottaa ympäristö huomioon"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google