Mä mistä löytäisin sen aiheen?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Tutkielman teko Esityksen perustana on käytetty dos. Marja-Leena Sorjosen 1998 tekemää ohjetta: Ohjeita tutkielman tekoon. Tuula Marila
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Nykytaide -Mitä se on?.
Eija Kauppinen HAASTATTELUTUTKIMUS.
Miten myydä juttu profaaniin lehteen?
NALLE PUH.
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Kansainvälinen julkaiseminen. Konferenssijulkaisut Journaalit Antologiat Monografiat.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Kommentti ÄI1.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Palautetaidot ja opponointi
TASAPAINON RAKENTAMINEN
- vastaajina lehden tilaajatalouksien lukijoita - nettikysely, Digium Enterprise - vastaajia n. 200/tutkimuskierros - taustaryhminä mm. sukupuoli ja ikä.
Minkälainen on hyvä gradu?
AINEISTOLÄHTÖINEN (eli LAADULLINEN) TUTKIMUSPROSESSI
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Palautetaidot ja opponointi
Tee aikataulu! n Liian moni opinnäyte on jäänyt valmistu-matta aikatauluttomuuden vuoksi n Punakynä käyttöön –kalenteriin merkintä dead linen kohdalle.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
haahuilusta opintosuoritukseksi
Mitä asenne tarkoittaa?
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Toimitusketjun kehittämisprojekti ** poista tämä sivu ** Katso käyttö- ja täyttöohjeet erillisestä opiskelijan ohjeesta.
Opinnäytetyö: haahuilusta opintosuoritukseksi ja
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Haastatteluun valmistautuminen
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaarit Raija-Leena Punamäki, prof. Graduaiheet
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Toimintaohjeet opelle
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Tiivistelmä ja kypsyysnäyte
Ops seminaari Askola.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Puheviestintä 2 Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka.
KANDIDAATTISEMINAARI JA TUTKIELMA KATVRA30 (10 op) Syyslukukausi 2017
Palautetta luentojen reaktiopapereista
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
Juha T. Hakala Gaudeamus – Helsinki Tammer - Paino Oy, Tampere 2005
VALMENTAMISEN ETIIKKA
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Palautetaidot ja opponointi
GRADUAHDISTUS Minna Nevala.
Lukutaidon merkitys – opettajan näkökulma Tampereen yläkoulusta
Esityksen transkriptio:

Mä mistä löytäisin sen aiheen?

Millainen on hyvä aihe? Mikään aihe ei ole sinänsä huono tai hyvä. Mikään aihe ei ole sinänsä helppo tai vaikea. Aiheen merkitys tekijälle itselleen: jaksaa sen kanssa sittenkin kun on vaikeaa

Valinnan perusteita… Oma tausta ja kokemus: Mitä minä tiedän? Mitä muuta minä opiskelen (sivuaine)? Mitä minä olen tehnyt aiemmin? Mistä minä olen kiinnostunut? Vaatiiko aiheesi esim. jonkin sivuaineen tai opintokokonaisuuden suorittamista? Mahdollista tutkia: saa materiaalia, on ehkä ennenkin tutkittu. Tarkista silti, onko tutkittu esim. samasta näkökulmasta jne.

Valinnan perusteita… Aihe voi olla omaan työhön liittyvä: termityö tai käännös. Keskustelu ohjaajan kanssa: työ ei voi olla pelkkä käännös ja sen kommentti. Ohjaajan hyväksyntä!

Valinnan perusteita… Aiheen ajankohtaisuus: tuoreus, kiinnostavuus muillekin kuin itselle Aiheen tarpeellisuus, ajankohtaisuus, sosiaalinen tilaus, ilmiö akuutti, lehdet ja uutiset Merkitys omalle itselle: kiinnostaa, haluaa tietää itse, sanoa asiasta muille

Valinnan perusteita… Millaisiin tutkimusmenetelmiin tiesi johtaa? mitä kysyt aiheeltasi? mitä haluat tietää? millaisin keinoin saat tietää mitä tahdot tietää? asettaako aiheesi joitain ehtoja tiedonhaullesi? Millaiset olot/mahdollisuudet sinulla on kerätä tietoa?

Valinnan perusteita… Millainen on aineistosi saatavuus? Paljonko kaikkeen menee AIKAA? Paljonko haluat käyttää kaikkeen AIKAA? Motivaatio! HAUSKA TEHDÄ > HYVÄ TEKSTI > LUKIJA HALUAA LUKEA

Aiheen rajauksesta… Kun aihe aukenee, koko työ harppoo eteenpäin Aihe ja rajaus: mahdollista vastata yhteen-kahteen kysymykseen Yksi teema ja variantit

Aiheen rajauksesta… AIHEEN RAJAUKSEN ONGELMA Runsaudenpula Ei tiedä mikä tärkeää, mikä ei Ei tiedä, mitä uskaltaa rajata pois missäkin vaiheessa Ei tiedä, mitä on järkevää tehdä

Aihealueen rajauksesta… Aihe rajautuu työtä tehdessä: prosessi, lukemista, kirjoittamista ja ajattelemista, vuorovaikutusta ohjaajan ja vertaislukijoiden kanssa Rajaukseen vaikuttavat: mitä tavoitteita työllä on, opinnäytetyö ja tutkinto valmiiksi? Tiedonetsintä, halu kertoa muille

Aihealueen rajauksesta… LUOVUUS JA KURINALAISUUS ARKIAJATTELU JA TEOREETTINEN AJATTELU Juha T. Hakala: ameeba-aihe eli aiheen rajautuminen. Sekamelskasta järjestykseen!

Aihealueen rajauksesta… Hakalan esimerkki: Suomen käymät sodat > Suomen 1900-luvulla käymät sodat > talvi- ja jatkosota > jatkosota > Suomen ulkopoliittinen muutos jatkosodan loppuvaiheessa.

Aihealueen rajauksesta… Rauhaton etsintä: tutkimustehtävä ei vielä jäsentynyt Jäsentynyt etsintä: tutkimustehtävä ja rajattu aihe vaikuttavat Tärkeää kaikessa oman ajattelun punainen lanka

Aihealueen rajauksesta… Gradu on opinnäytetyö: SUHTEUTTAMINEN AIKAAN JA OPINTOPISTEISIIN ja siihen, mitä haluaa ITSE TEHDÄ: suhteessa muuhun työhön ja elämään, lastensaamiseen yms. MIKÄÄN AIHE EI OLE VARATTU, tärkeää näkökulman tuoreus

MIETI OMIA TEKEMISEN TAPOJASI: TUNNE ITSESI!