Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut 2013 31.5.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
HEVY = Helsinki-Espoo-Vantaa nuorisotoimien yhteistyön hedelmät ja haasteet KANUUNA-SEMINAARI KOTKA Eija Ahola Nuorisopalveluiden johtaja.
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Vantaan nuorisojärjestöt ry Vannu Perustettu huhtikuussa 2006.
Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Tampereen urheiluakatemia I-vaihe Paikallisen verkoston rakentaminen ja toiminnan käynnistäminen •opiskelun ja urheilun yhdistäminen (korkeakoulu.
Monikulttuurisuustaitojen kehittäminen Tornion kouluyhteisössä
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Moku- hankkeesta resurssikeskukseen
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
nuorisotyöntekijänä koulussa joka päivä
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
KOULUTUSTAKUU.
Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari
Mikkeli Mikkelin kaupungin avustuskäytännöt liikunta- ja nuorisojärjestöille •Avustusten päämäärä –Edistää liikuntaa, kilpaurheilua ja niihin liittyvää.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Perhetyö.
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Maahanmuuttostrategia
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
HYVINKÄÄN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
YHTEISTYÖN HAASTEET JA OPPILASHUOLTO MAAHANMUUTTAJATYÖSSÄ Rehtori Auli Vasara, koulukuraattori Tuija Mäkinen ja sosiaalityöntekijä Pirjo Kainulainen.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Kamut-projektin päättöseminaari Marja Sierilä
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT Alue- ja kouluyhteistyötä 2012.
”Menestystarinoita” Urban II –ohjelmassa.
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Tervetuloa vesoon! Maahanmuuttaja luokassani – vinkkejä käytäntöön
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna
Maahanmuuttajien kielitaitojen ja yhteiskunta- ja työelämätaitojen vahvistaminen -aloitusseminaari Marja Anitta Pehkonen Opetus- ja kulttuuriministeriö,
Maahanmuuttajien kielitaitojen ja yhteiskunta- ja työelämätaitojen vahvistaminen -aloitusseminaari Marja Anitta Pehkonen Opetus- ja kulttuuriministeriö,
Esityksen transkriptio:

Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluiden tavoitteita •Visio – tavoitetila Hyvinvoivat porvoolaiset lapset ja nuoret viihtyvät kotikunnassaan ja osallistuvat sen kehittämiseen. •Nuorisopalveluiden tehtävä  tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä  edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista  parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja  edistää ja tukea nuorten osallistumista koulutukseen, työelämään, harrastuksiin ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon  ehkäistä syrjäytymistä

Monikulttuurista toimintaa •Yhdyshenkilö •Kohdistetut leirit/retket (kotoutuminen) •Räätälöity ilmoittautumiskäytäntö (leirit) •Yhteistyö ja täsmämainonta (Valmistavat luokat) •Leirimaksu kotoutumisaikana (Maahanmuuttajapalvelut) •Valmistavien luokkien vierailut nuorisotilaan •Normaali tilatoiminta (ikäraja) •Eri tahojen yhteistyö ja keskustelut •Vanhempainillat (valmistavat luokat) •Yksilöllinen työ ja ohjaus •Kohdennettu liikuntatoiminnan tukeminen •Tapahtumissa mukana oleminen (Mahdollisuuksien tori, Respect, MaR… )

NELLA ETNINEN NUORI AKTIIVISEKSI JA HYVÄKSYTYKSI •Nella-hanke on Porvoon kaupungin nuorisopalveluiden koordinoima kolmivuotinen valtion rahoittama hanke ( ). Hankkeen päätavoite on tukea maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten osallistumista vapaa-ajan toimintaan. Kohdennettu nuorisotyö, jota tehdään niin yksilötyönä kuin ryhmätoimintana, tukee nuoren kotoutumista. Hankkeessa hyödynnetään myös jo olemassa olevia vapaa- ajan palveluita. •Nella-hankkeen avulla luodaan uusia työmuotoja koulun, kodin ja vapaa- ajan välillä. Samalla tiivistetään maahanmuuttajanuorten kanssa työskentelevien toimijoiden yhteistyötä. Työntekijöiden monikulttuurisuus-tietotaitoa ja -osaamista lisätään. •Nella-hanke tukee vapaa-ajan osalta suomenkielisen koulutoimen MoKu- hanketta, jonka tavoite on kehittää monikulttuurisuustaitoja kouluyhteisössä. Koulujen lisäksi yhteistyössä Nella-hankkeen toteutuksessa ovat maahanmuuttajapalvelut. Yhteistyötä pyritään tekemään liikunta-, kulttuuri- ja kirjastotoimien, harrastus- ja vapaa- ajantoimintaa järjestävien seurojen ja yhdistysten sekä muiden lasten ja nuorten parissa toimivien tahojen kanssa.

Pakolaisen polku Porvoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää Pakolaisen Polun kaupungin 8.-luokkalaisille yhteistyössä Maahanmuuttajapalveluiden, Porvoon suomen- ja ruotsinkielisen seurakunnan, Porvoon ammattiopisto Amiston ja Porvoon koulutustoimen kanssa. Polun tarkoituksena on edistää nuorten myönteistä ilmapiiriä maahanmuuttajia kohtaan. Tavoitteena on kokemusten ja elämysten kautta vaikuttaa asenteisiin ja herättää keskustelua ulkomaalaisten asemasta yhteiskunnassamme.

Haasteita •Konfliktit tilalla •Tiedotus (tapahtumat) •Ei tulkkia yleensä, esitteet suomeksi ja ruotsiksi •15-20 v. nuoret kotoutumisen väliinputoajia •Järjestöyhteistyö •Ei harrasteopasta Porvoosta •Vanhempien kielitaito – nuoret eri asemassa •Siirtymä valmistavalta luokalta yleisopetukseen – ikäraja nuorisotilalle

•Kirjavinkki: •Ekholm & Salmenkangas. Puhumalla paras