Liikkuva koulu –hankkeen toimenpiteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ECVET tulee, oletko valmis!
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Suomen koulutusjärjestelmä
Kohti pysyvää muutosta?. Liikkuva koulu Valtakunnallinen ohjelma, osa hallitusohjelmaa Pilottivaihe : 45 koulua Lukuvuonna n. 500 koulua.
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Development of Forms of Community Participation in the Evaluation of the Quality of General Education in the Murmansk Region Projektin tavoitteet, toimet.
Ammatillisen koulutuksen seminaari Kuerkievari tv.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
JYRÄNGÖN KOULU HEINOLA
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Kyläsuunnittelumalli
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Tiedonkerääminen Tietoa kerätty (ei kattavasti):  olemassa olevista hankkeista ja ideoista  kirjallisuudesta  tutkimuksista  sekalaista:
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Ohjelmistotuotanto kevä 2010 Juho Hirvonen Mikko Nieminen Tuomas Saarela.
Keskiviikko 1.9. –torstai , Airport Congress Center, Vantaa.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Free Powerpoint Templates Page 1 Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa Aktiivisuushanke 2013 teknologia liikunnanopetuksessa
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Kiinan kieltä lukioissa
MOppijat Jyväskylän pilotoijat
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
VALO JA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖT Toimenpiteet liikkuvampaan koulupäivään
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2012 aikana -”Vanhojen hankkeiden” tilanteiden koordinointi.
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2013 aikana -Raahe, Akaa/Valkeakoski, Proficom -”Vanhojen.
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Satu Sjöholm/Liikuntatoimen ylitarkastaja/Länsi-ja Sisä-Suomen Aluhallintovirasto.
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Lisää liikettä koulupäivään
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Osatyökykyisille tie työelämään
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Liikkuva koulu –hankkeen toimenpiteet Liikkuva koulu –hanke Liikkuva koulu –hankkeen toimenpiteet

LIIKKUVA KOULU –HANKKEEN TAVOITTEET Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen koulupäivän aikana ja sen välittömässä yhteydessä sekä liikunnalliseen elämäntapaan motivoiminen Lasten liikuntakäyttäytymisen ja fyysisen toimintakyvyn tietopohjan kartuttaminen Liikunnallisen osaamisen kehittäminen kouluympäristössä ja liikuntahallinnossa   2.9.2010 Antti Blom

Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen Hanke tuottaa koulupäivän liikunnallistamisen hyviä käytäntöjä ja uusia innovaatioita Tutkimus ja seuranta Luodaan edellytykset sille, että hankkeen tulokset ovat laajasti hyödynnettävissä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita laadittaessa ja koulujen toimintakulttuureja määriteltäessä   Valitaan valtakunnallisesti 20–30 Liikkuva koulu -pilottihanketta. Hakumenettely ja valinta toteutetaan yhteistyössä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten alueellisten liikuntatoimien sekä muiden yhteistyötahojen kanssa Avustusten hakumenettely keväällä 2010 ja 2011 2.9.2010 Antti Blom

Lasten liikuntakäyttäytymisen ja fyysisen toimintakyvyn tietopohjan kartuttaminen Luodaan hankkeen yhteyteen tutkimusta ja todennetaan hankkeen vaikutukset koulupäivien liikunnallistamiseksi Tutkimus ja seuranta Dokumentoidaan pilottien toiminta lähtötilanteen kartoituksella ja yksityiskohtaisella toteuttamissuunnitelmalla, jotta piloteilla aikaan saatuja tuloksia voidaan seurata ja arvioida 2.9.2010 Antti Blom

Lasten liikuntakäyttäytymisen ja fyysisen toimintakyvyn tietopohjan kartuttaminen Luodaan fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä, joka pilotoidaan hankkeen yhteydessä erikseen valittavissa kouluissa, ja jonka tuloksia verrataan pilottihankkeiden koulujen tuloksiin. Fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä otetaan käyttöön Liikkuva koulu -hankkeen pilottikouluissa ja toteutetaan laajennettujen kouluterveystarkastusten yhteydessä 5- ja 8- vuosiluokilla lukuvuonna 2011-2012 FTS mittaukset keväällä 2012 2.9.2010 Antti Blom

Liikunnallisen osaamisen kehittäminen kouluympäristössä ja liikuntahallinnossa Varmistetaan, että liikuntaa opettavien opettajien täydennyskoulutukseen sisältyy kattavasti Liikkuva koulu -hankkeen sisältöjä Liikkuva koulu –hankkeen yhteydessä toteutettava täydennyskoulutus Luodaan hankkeen piloteille mentoriverkosto alan osaajista Mentoriverkosto 2.9.2010 Antti Blom

Liikunnallisen osaamisen kehittäminen kouluympäristössä ja liikuntahallinnossa Varmistetaan, että liikuntatoimen tehtäviä hoitavat Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset tarjoavat Liikkuva koulu -hankkeen sisältöjen mukaista koulutus- ja seminaaritoimintaa kuntien liikuntatoimen viranhaltijoille sekä koulujen rehtoreille ja muulle henkilökunnalle Täydennyskoulutus ja aluehallintoviranomaisten muu koulutustoiminta Aloitetaan Liikkuva koulu -hankkeen toteutumista sekä hyvien käytäntöjen levittämistä tukeva, internetissä avoimesti julkaistujen materiaalien kokoaminen ja levittäminen Liikkuva koulu –hankkeen verkkosivut (www.liikkuvakoulu.fi) Aloitetaan 3.9.2010 2.9.2010 Antti Blom

TÄYDENNYSKOULUTUS Käytetään hyväksi olemassa olevaa täydennyskoulutusjärjestelmää Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta: OPH:n rahoittama liikuntaa opettavien opettajien täydennyskoulutus OPH:n rahoittama Liikkuva koulu –täydennyskoulutus Liikunnan koulutuskeskukset, Nuori Suomi, KLL… Yhteistyössä AVI:en ja ELYjen kanssa 2.9.2010 Antti Blom

MENTORIVERKOSTO Hankkeessa mukana 15 mentoria alueellisesti eri puolilta Suomea Mentorit tukevat omalla osaamisellaan ja asiantuntemuksellaan pilottikouluja niiden lähtötilanteen kartoituksessa, suunnitelmien tekemisessä sekä toimenpiteiden toteuttamisessa Hankkeet sopivat yhteydenpidosta mentoreihin 10.9.2010 mennessä Mentoreiden hanketapaamiset alkaen 9/2010 2.9.2010 Antti Blom

MATERIAALITUOTANTO Pilottikouluissa tullaan ottamaan käyttöön erilaisia käytäntöjä koulupäivän liikunnallistamiseksi www.liikkuvakoulu.fi Tietoa hankeesta ->Hanke-esittelyt Hankkeessa tehdään myös uusia innovaatioita Käytetään myös teknologisia sovellutuksia tai sosiaalista mediaa liikunnallisuuden edistämisessä Hankkeen IRC-GALLERIA sivustot käytössä lokakuussa 2010 Hankkeen logon äänestys Tulosten, eli mm. Liikkuva koulu -mallien on oltava laajasti hyödynnettävissä koulujen toimintakulttuureja määriteltäessä Hyvien käytäntöjen levittäminen avointa ja jatkuvaa www.liikkuvakoulu.fi (3.9.2010 alkaen) 2.9.2010 Antti Blom

www.liikkuvakoulu.fi Verkkosivuilla mm. Yleis- ja esittelytietoa hankkeesta Myös piloteille tiedottamisen tueksi Tietoa tapahtumista Hyviä käytäntöjä Tutkimustietoa Hankkeessa mukana olevien tahojen ajankohtaiset blogikirjoitukset 2.9.2010 Antti Blom

www.liikkuvakoulu.fi Pilottihankkeilta verkkosivuille: Lyhyet hanke-esittelyt Voidaanko käyttää seminaariesittelyjä ja onko kuviin luvat? Kuvia Liikkuva koulu –hankkeen logo Hankkeelle luodaan logo, joka kehitetään pilottihankkeille suunnatulla suunnittelukilpailulla ja logon valinta tapahtuu sosiaalisessa mediassa tapahtuvan äänestyksen perusteella Lokakuu 2010 2.9.2010 Antti Blom

Hankkeeseen liittyvät muut toimenpiteet IRC-GALLERIA sivustot Lisäämään nuorten kiinnostusta liikuntaa kohtaan yhteisöllisen verkkopalvelun avulla Mahdolliset muut hankkeen tavoitteita tukevat erillisprojektit 2.9.2010 Antti Blom

Muuta muistettavaa Webropol palautekysely seminaarista Hanke-esittelyt verkkosivuille Luvat kuvien käyttöön Yhteydenotto mentoreihin 10.9.2010 Hankeet toiminnallisessa vaiheessa syyskuun aikana Logoehdotukset hankkeista lokakuun alkuun mennessä, joiden hienoudesta äänestetään IRC-GALLERIASSA Lasten ja nuorten osallistaminen 2.9.2010 Antti Blom