Романов Romanovit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Rouva Presidentti Aleksi Bardy Helsinki-Film & Funny films.
10 RUUSUA SINULLE!.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Noitavainot.
Case-kahvila Raija Kerätär
Suomen autonominen asema:
Teollisuustyöläisten elämää
Memo 7 Historia sähköinen opettajan aineisto
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
JÄRJESTELYTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
GENETIIKKA - PERINNÖLLISYYSTIEDE
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Etsintäkuulutus Nuori nainen kadonnut « Etsimme nuorta naishenkilöä joka katosi Juhannuksena Mamba-klubilta yllättäen jättämättä mitään viestiä! » « Hän.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Kalmarin unioni.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Kansakunta jakautuu kahtia ja sota 1918
Maailmanpolitiikkaa: Kansainliitto:
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
Suomen itsenäistyminen
POTILASTAPAUS I.
1700 – luvun kulttuuria Ruotsi-Suomessa:
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Suomi saa itsehallinnon
» Venäjän kaksijakoisuus: rikkaat ja köyhät » Huono sotamenestys » Epäluottamus hallitsijaa kohtaan » Nälkä ja puute » Vaikutusmahdollisuuksien puute.
Suomalaisia teollisuuden uranuurtajia
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
I sortokausi ( ), Eduskuntauudistus & II sortokausi
Suomen itsenäistyminen ja sisällissota 1918
I Maailmansota s. 32-.
SUOMEN AUTONOMIAN AIKA
LUENTO V Venäjän imperiumin murroskausi 1905–1917 historiapolitiikassa ja kansan historiallisessa muistissa. Vallankumouksien syyt ja tulkinta. Kaksi.
Marina Vituhnovskaja-Kauppala
Konservatismin, nationalismin ja liberalismin vaikutuksia.
Bysantti Itä-Rooma keskiajalla. Bysantin perustana Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa 395 Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa.
I venäläistämiskausi ( ), Eduskuntauudistus & II venäläistämiskausi s
Nousu ja tuho1 NAPOLEON Nousu ja tuho2 Napoleon Bonaparte ( ) Syntyi Korsikalla Menestyi vallankumoussodissa luvulla.
KPL 11 VENÄJÄÄ YRITETÄÄN UUDISTAA Maaorjista talonpojiksi toimeentulo maanviljelystä talonpoika maaorjan asemassa –elämä raatamista.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
Vallankumousten vuosi
Suomalaisten suhtautuminen sortotoimiin
EMINEM Aino Pennanen.
Luku Suomi toisessa maailmansodassa s
SUOMI IRTI RUOTSISTA.
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Vanhoilliset vastaan uudistajat
5. Eduskuntauudistuksesta itsenäistymiseen
Autonominen Suomi 1809–1917 Autonomian vaiheet:
Pompejin kaupunki Pompeji oli roomalainen kaupunki Campaniassa. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten.
SUURVALLAN ROMAHDUS JA VAPAUDEN AIKA
II Sortokausi ( ) Nikolai II:n saadessa valtansa vakiinnutettua Venäjällä alkoivat sortotoimet vähitellen uudelleen syyt entiset, sotilaalliset.
Helmikuun vallankumous ja Nikolai II:n hahmo nyky-Venäjän historiapolitiikassa ja kollektiivisessa muistissa.
Ikaalinen 1917 Marjo Heikkilä Vanhaa Heittolaa.
Kuhaniemen koulu Tehnyt: Samuel, Jonna ja Rosa
VENÄJÄN VALLANKUMOUS 1917.
Esityksen transkriptio:

Романов Romanovit

Yleistä Romanovien huone oli toinen ja viimeinen keisarillinen dynastia, joka hallitsi Venäjää vuosina 1613- 1917. Heidät syöstiin vallasta Bolsevikkien toimesta vuoden 1917 vallankumouksen aikana. Царь Николай Романов

Tunnettuja Romanoveja Mihail I oli ensimmäinen hallitsija Romanov. Hallitsi vuosina 1613-1645. Valittiin yksimielisesti tsaariksi hänen ollessaan 17-vuotias. Katariina II, Suuri oli Venäjän toinen keisarinna ja hän hallitsi vuosina 1762- 1796. Hän oli kulttuuria suosiva hallitsija. Aleksanteri I hallitsi vuosina 1801-1825, hän sai maineen Euroopan pelastajana syöstyään Napoleonin vallasta. Hän katosi mystisissä olosuhteissa, eikä tiedetä mitä hänelle tapahtui.

Vallankumous Viimeiseksi hallitsija Romanoviksi jäi Nikolai II. Nikolai II syöstiin vallasta vuoden 1917 vallankumouksessa. Tämän jälkeen väliaikainen hallitus yritti aluksi suojella Nikolai II perhettä, mutta lokakuun vallankumouksessa Bolsevikkien ottaessa vallan perhe joutui muuttamaan monesti. Heidän viimeiseksi ”kodikseen” jäi talo Siperiassa, jossa heitä pidettiin vankeina.

Tsaari perhe teloitettiin kun punaiset joukot alkoivat piirittämään kylää, jossa perhettä pidettiin vankeina. Nikolai II ja hänen perheen teloitusmääräys tuli suoraan Moskovasta mutta siitä ei ole koskaan ollut täyttä varmuutta kuka teloituskäskyn oli antanut. Siitä ei ole mitään todisteita että oliko käsky tullut Vladimir Leniniltä tai keskuskomitean puheenjohtajalta Jakov Sverdlovilta.