Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näe metsäteollisuus uusin silmin Lokakuu Metsäteollisuudessa riittää monipuolisesti töitä •Metsäteollisuus on Suomen toiseksi merkittävin vientiala.
Advertisements

Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Tutkimusinfrastruktuurien tiekartta
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Metsäntutkimuslaitos Skogsforskningsinstitutet Finnish Forest Research Institute Muuttuva poronhoito ja ympäristö Pasi Puttonen
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
MAASEUDUN KEHITTÄMINEN Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö Joensuu.
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
, Ritva Toivonen, johtaja
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Yleiskaavaselvityksen toteuttaminen Helena Mäkelä, Kari T. Korhonen, Tuula Packalen, Hannu Hirvelä Kaavoituksen vaikutukset.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Työpaja I: Toimenpide- ja palveluideoiden tunnistaminen ja asiakastarpeet/palvelut -matriisin kuvaaminen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2014 Elinkeino- ja liiketoiminta 4 % Perusrahoitus 67 % Muu täydentävä rahoitus 9 % Ulkomainen rahoitus 3 % Suomen Akatemia 12 %
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
MTK:n valtuuskunnan syyskokous Maaseutuyrittäjyyslinja.
Tiken näkemys | Hellstedt / Lehto | VIPin viisi palvelua - mitä ne ovat, milloin ne tulevat ja miten ne vastaanotetaan? Tiken näkemys Ari Hellstedt.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Miksi vesiensuojelua tarvitaan
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Varsinais-Suomen MYR:n koulutusjaosto Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja jaostot ALKE 7/2014, §24 ja kuntalaki sekä hallintolaki Valtuustokausi.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
ENI CBC –ohjelmakauden mahdollisuudet ENPI CBC –ohjelmien ohjelmakauden päätöstilaisuus Finlandia-talo, Neuvotteleva virkamies Petri.
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajan asialla
Mihin metsiä käytetään tulevaisuudessa? – Ota kantaa -kyselyn tulokset
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Riittääkö Suomessa puu? Kevät 2015
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
MAA- JA METSÄTALOUDEN VESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMA Loppuseminaari Säätytalo Helsinki Mikko Peltonen, MMM.
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Sosiaalinen luototus Kuntakyselyn osaraportti Ari Virtanen THL1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Luomuinstituutin esittely Luomupäivät Retki D Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutin johtaja.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Maa- ja metsätalouden kuormituksen vaikutukset sisävesien ekologiseen tilaan – kalaston vasteet vuoden 2007 seurantahavaintojen perusteella Martti Rask,
Sanastoselvitys Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla Liisa Siipilehto MATRI-seminaari Viikin tiedekirjasto.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
Tutkijan identifiointi -seminaari
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
METLA Metsäntutkimuslaitos. Lähimmät toimipisteet ja työllistys Tutkittavaan metsäverkkoon kuluu noin hehtaaria metsää ja vesistöjä Tutkimusmetsiä.
Esittely Metsänhoidon suositukset.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Kolarin toimintayksikkö
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
MTT, Metla, RKTL ja Tiken tilastot matkalla Luonnonvarakeskukseen
Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta on nyt Ruokavirasto.
Esityksen transkriptio:

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL:n ja Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalveluiden kanssa Luonnonvarakeskukseksi

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi 7/9/ Tehtävät Metsäntutkimuslaitos (Metla) on tutkimus- ja asiantuntija- organisaatio, joka tuottaa tietoa metsiin perustuvan biotalouden edistämiseksi, metsätalouden kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi sekä puuperäisen energian ja puunkäytön tueksi.

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Strategiset vaikuttavuusalueet Metsät ja yhteiskunta Kestävät metsänkasvatusketjut Metsätalouden ja metsäympäristön tietovarannot Metsiin perustuva yritys- ja elinkeinotoiminta 7/9/2014 3

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Strategiset tavoitteet Metsäalan taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset toimintaedellytykset sekä hyväksyttävyys paranevat. Metsien aineettomiin palveluihin perustuva elinkeinotoiminta kasvaa ja monipuolistuu. Kestävät metsänkasvatusketjut mahdollistavat metsien monipuolisen käytön muuttuvissa oloissa. Puuhun ja metsäbiomassaan perustuva elinkeinotoiminta vahvistuu sekä tuotteiden ja palveluiden arvo kasvaa. Metsätalouden ja metsäympäristön tietovarantoja käytetään laajasti ja tehokkaasti biotalouden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. 7/9/2014 4

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Tutkimusohjelmat Metsät moneen käyttöön (20014–2018) Uudet metsään ja metsäbiomassaan perustuvat tuotteet ja palvelut (2013–2018) FORESTENERGY2020 (2012–2016) Tulevaisuuden metsät ja metsänhoito ( ) 7/9/ Metsät ja vesi ( ) Metsäalan tulevaisuuden ennakointi ( ) Puumateriaalit ja - tuotteet biotalouden rakentamisessa ( )

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Muut tehtävät Metla vastaa useista metsäsektorin keskeisistä seuranta- tietopalvelu- ja tietohuoltotehtävistä Metsien terveydentilan seuranta Kasvihuone- kaasujen inventointi Metsänjalostus Metsätilastollinen tietopalvelu Metsätuho- tietopalvelu Metsätaloudessa käytettävien torjunta- aineiden tarkastus Puutavaran mittauslain mukaiset tehtävät Metsätalous- toimien vesistö- vaikutuksien seuranta Valtakunnan metsien inventointi 7/9/ Metsäpuiden geenivarat

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Organisaatio MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ JOHTOKUNTA YLIJOHTAJA Tutkimus- ja kehittämispalvelut sekä tiedon ja teknologian siirto Asiakkaat ja muut sidosryhmät Viranomaispalvelut Asiakkaat ja muut sidosryhmät 7/9/2014 7

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Valtakunnallinen ja kansainvälinen Metla on yksi maailman kansainvälisesti tunnetuimmista metsäntutkimusorganisaatioista. Kotimaassa toimimme valtakunnallisena prosessiorganisaationa, jolla on alueyksiköidensä ja erilaisten ohjausryhmien ja neuvottelukuntien kautta vahva kosketuspinta kaikkialle Suomeen. 7/9/2014 8

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Rahoitus ja henkilöstö Henkilöstö Metla on Euroopan suurin metsäntutkimuksen asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 650 henkilöä. Henkilöstöstä tutkijoita on 47 %. Metlan kokonaiskustannukset vuonna 2013 olivat noin 54 milj. euroa. Siitä 37 milj. euroa käytettiin tutkimukseen. Maa- ja metsätalousministeriön osuus kustannuksista oli noin 43 milj. euroa, muista rahoituslähteistä (Ympäristöministeriö, Suomen Akatemia, Tekes, EU, säätiöt, rahastot jne.) saatiin noin 11 milj. euroa 7/9/2014 9

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metla palvelee Tilaustutkimukset ja asiantuntija- konsultaatiot Tilastollinen tietopalvelu Metsätalousmallit ja analyysit Tietojärjestelmä- ja menetelmä- palvelut Laboratorio- palvelut Ympäristö- vaikutuksien arviointipalvelu Asiantuntija- ja koulutus- palvelut Julkaisujen myynti Kuva-arkisto 7/9/

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metla julkaisee Metsätilastollinen vuosikirja Metsäsektorin suhdannekatsaus Taimiuutiset – taimi- ja metsänviljelyalan ammattilehti Metlan työraportteja – Working Papers Dissertationes Forestales (metsätieteellinen väitöskirjasarja) Tiedotteet, uutiskirjeet ja verkkopalvelut Yhteistyössä Suomen Metsätieteellisen Seuran kanssa: Metsätieteen aikakauskirja – kotimainen metsätieteen aikakauskirja Silva Fennica kansainvälinen metsätieteen aikakauskirja 7/9/

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Kiitos TIETO osaaminen hyvinvointi metsä