1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ydinvoimaa rakennetaan lisää – miten suomalaista osaamista kehitetään
Advertisements

YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
Kuntaliiton palvelut muutosviestinnän tueksi
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Ympäristö ja oikeus -tutkimusohjelma
25/06/ Digi-demohakemukset. 2 Yleiskriteerit -kuuluuko hanke yleensä tuen piiriin, ts. kyseessä on kulttuuriin liittyvä sisältötuotantohanke; -ei.
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Satu Helmi & Ismo Kantola
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Keski-Pohjanmaa 1.
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl.2011) -harjoitukset pääaineopiskelijoille Mira Kalalahti Käyttäytymistieteiden laitos
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Lappi 1.
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Kanta-Häme 1.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
1 Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta.
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
Osuustoimintatutkimuksen päivä 2008 Kuopio Kuopion yliopisto Osuustoiminnan neuvottelukunta Osuustoiminnan opetus: kommenttipuheenvuoro Tapani.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa.
Seminaarityön rakenteesta
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Langaton Seinäjoki.
KTT Eliisa Troberg Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Parasta palvelua ”kansallinen toiminnan muutos ja uusi tietojärjestelmä” Johanna Mätäsaho.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Ammattikorkeakoulujen sopimusseminaari
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Esityksen transkriptio:

1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi

2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt asiat osuustoiminta- tutkimuksesta Suomessa ja maailmalla, osan 3 keskeiset kysymykset, ja osan 4 toimenpide- ehdotukset.

3 Kysymykset Missä tutkimus ja opetus tulisi järjestää? Minkä aineen yhteyteen? Kenen tehtävä rahoittaa? Suhde Mikkelin opetuksen verkostohankkeeseen? Keskitytäänkö osuustoimintaan?

4 Kysymykset 2 Professuuri vai tutkimusohjelma? Akateemista vai soveltavaa tutkimusta? Mitä tavoitteita opetuksen suhteen?

5 Miksi vaihtoehtoja HKKK:lle Rahoituskuviot helpommat maakunnissa Vaihtoehdot selkiyttivät kysymyksenasettelua Neuvottelukunta toivoi vaihtoehtojen tarkastelua

6 Toimipaikat Helsinki, Mikkeli, Seinäjoki, vai kaikki yhdessä? Seinäjoki: 12 professuuria tällä hetkellä, osa toimii hyvin läheisillä tieteenaloilla Järjestetty Vaasan, Tampereen ja Helsingin yliopistojen yhteyteen Seinäjoen kanta: ei professuuria, vaan tutkimusohjelma

7 Toimipaikat 2 Mikkeli: sekä HY:n että HKKK:n toimipiste HY:llä osuustoimintahankkeita vireillä, synergiaedut Mikkeli kiinnostunut sekä professuurista että verkostohankkeen koordinoinnista

8 Toimipaikat 3 Helsinki: jos akateemista tutkimusta, niin lahjoitusprofessuuri Jos tilaustutkimusta, niin LTT Kumpaankin 5 v. sitoutuminen Kasanen: ei esteitä kehittää toimintoja Mikkelissä tai osallistua verkostohankkeeseen, mutta toissijaisia vaihtoehtoja

9 Oppiaine Jos professuuri, tulisi valita yksi oppiaine Jos tutkimusprojekteja, niin voidaan tehdä tutkimusta useammalta alueelta

10 Rahoitus Rahoitus: jos Helsinkiin, niin ot- ryhmien on katettava kustannukset Jos maakuntiin, niin noin puolet saadaan katettua julkisen rahoituksen kautta Kustannusarvio e / v * 5 v

11 Opetusverkosto ja tutkimuksen fokus Tehdään yhteistyötä kehitteillä olevan co-op studies opintokokonaisuuden suuntaan Tutkimuksen fokuksena osuustoiminnan kysymys

12 Organisaatiomuodot professuuri: Helsinki tai Mikkeli tutkimusohjelma: joko yksi kolmesta, kaksi kolmesta, kaikki kolme, tai yleinen haku. Mikkeliin ja Seinäjoelle saatavissa julkista rahoitusta myös tutkimusohjelmiin. tutkimusohjelmien etu: ei tarvitse valita fokusta etukäteen, voidaan valita rahoitettavista hankkeista kiinnostavimmat

13 Organisaatiomuodot 2 ongelmia: miten koordinoida hanketta ja varmistaa laatu? vaativa byrokraattisesti, jos useita toimipaikkoja kalliimpi kuin yhteen toimipaikkaan keskittyminen onko edellytyksiä luoda verkostoa, kun tutkimusta ei tällä hetkellä olemassa?

14 Opetus HKKK:lla tavoittaa parhaiten perusopiskelijat Mikkelissä avoin yliopisto, BBA- opiskelijat, co-op studies verkko Seinäjoella mahdollista, jos yhdistetään Vaasan tai Tampereen yliopiston opetukseen myös ot-yritysten henkilöstön tai luottamusmiesten koulutus mahdollista

15 Päätöksenteko Jos yliopiston tai julkisen sektorin rahallinen panos edellytys, niin HKKK ei mahdollinen ratkaisu Jos oppiainetta ei pystytä valitsemaan, niin silloin tutkimushankkeet Jos voidaan keskittyä tiettyyn oppiaineeseen, niin silloin ma. professuuri paras ratkaisu

16 Päätöksenteko 2 Jos opetus tärkeää, niin professuuri parempi Jos halutaan pysyvyyttä, niin täytyy sitoutua tiettyihin institutionaalisiin rakenteisiin, kuten professuuri tai pitkäaikaiset tutkimushankkeet

17 Päätöksenteko 3 Jos päädytään professuuriin, niin halutaanko osuustoiminta-osaajaa vai jonkun tietyn aineen yleistä huippunimeä, joka sitoutuisi tekemään tutkimusta osuustoiminnasta Jos halutaan vastauksia käytännöllisiin ongelmiin, niin LTT on oikea ratkaisu

18 Päätöksenteko 4 Helsingissä eniten ihmisresursseja ja infrastruktuuria ”Onko Mikkeliin menijöitä?” Halutaanko valtakunnallista vai paikallista näkyvyyttä, ja minkä tyyppistä Mikkelin vahvuus synergiaedut ja yliopistokeskuksen uutuus Seinäjoen vahvuus jo olemassa olevat professuurit ja toimiva konsepti