N.R P E R H E - J A L A P S I P O L I I T T I N E N O H J E L M A 2 0 0 2 - 2 0 0 5 Protection: Turvallinen ja terveyttä edistävä lapsuus Provision: Lapsuuden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maarjakylä Silta Ihmisten Välillä Jaan Kallas.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Perhesosiaalityö Kokkolassa
KATSAUS SATAKUNNAN MAAKUNNAN VARHAISKASVATUKSEN TILANTEESEEN Riitta Hanhilahti
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
PERUS- JA ERITYISOPETUS
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Lastensuojelu nuoren tukena
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Päivi Juurinen, suunnittelija
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Miksi UusiKunta? Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunki.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
Lapsuus ja nuoruus.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Opiskeluhuollon palvelut
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Esityksen transkriptio:

N.R P E R H E - J A L A P S I P O L I I T T I N E N O H J E L M A Protection: Turvallinen ja terveyttä edistävä lapsuus Provision: Lapsuuden voimavaroista huolehditaan Participation: Lapsi on osallistuva kuntalainen

N.R Väestön kehitys

N.R Hollolan koulut (peruskoulut ja lukio)

N.R Nykyinen tila kunnan palveluissa

N.R PERHEIDEN ASEMAN VAHVISTAMINEN KUNNAN ERI TOIMINNOISSA PERHEIDEN, LASTEN JA NUORTEN TURVALLISUUS ENNALTAEHKÄISE VÄ TYÖOTE PERUSPALVELUIS- SA Hollolan perhe- ja lapsipoliittinen ohjelma PERHE- JA LAPSIPOLIITTINEN VISIO Lapset, nuoret ja perheet voivat hyvin, nauttivat elämästä ja selviytyvät vastoinkäymisistä. He saavat tarvitsemansa tuen huolehtiakseen yhteisvastuulli- sesti toisistaan ja ympäristöstään. HOLLOLAN KUNNAN VISIO 2010 Hollolan kunta on itsenäinen asukkaan turvallisen asumisen ja hyvien palveluiden kunta. Palveluiden tuottaminen ja elinkeinopolitiikka hoidetaan yhteistyössä ja verkostoituneena Lahden seudun kuntien ja eurooppalaisten yhteisöjen kanssa

N.R Ennaltaehkäisevä työote Vanhemmilla on vastuu lapsistaan ja lapsilla puolestaan on oikeus terveeseen kasvuun ja kehitykseen Perustason palveluresurssien tulee olla riittävät Kunnan peruspalveluissa, erityisesti neuvolassa, päivähoidossa, koulussa, oppilashuollossa, sosiaalityössä ja perhetyössä kyetään mahdollisimman hyvin ottamaan huomioon perheiden ja lasten tarpeet. Erikoistason palveluja, mm. erikoissairaanhoitoa ja perhe- neuvolaa, käytetään tarkoituksenmukaisesti. Henkilöstön osaamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. peruspalveluissa

N.R kunnan eri toiminnoissa Perheiden aseman vahvistaminen Hyvinvoiva perhe on kunnan taloudellinen ja henkinen voimavara. Perheiden hyvinvoinnin turvaaminen on terveys, koulu- ja sosiaalitoimen lisäksi myös asuntotoimen, kuntasuunnittelun, ympäristötoimen ja rakentamisen tehtävä.

N.R Kaikkien tavoitteiden tarkistus vuosittain Perheiden, lasten ja nuorten Kehittyäkseen ja kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi lapsi tarvitsee turvallisen ympäristön. Turvallisuus muodostuu ympäristön fyysisestä ja psyykkisestä turvallisuudesta. (asuinalueet, liikkumisväylät, harrastus- ja vapaa- ajanviettotilat, koulut, päiväkodit, väkivallattomat kodit, koululaisille ohjatut ja valvotut iltapäivät) turvallisuus

N.R Ohjelmatyön aikataulu

N.R Perhe- ja lapsipoliittinen työryhmä Sosiaalilautakunta Leena Silkosuo, luottamushenkilö, työryhmän puheenjohtaja SosiaalilautakuntaMarkus Lahtimo, luottamushenkilö SivistyslautakuntaKaija Pärnänen, luottamushenkilö SivistyslautakuntaHeikki Soppi, luottamushenkilö, aloitteen tekijä SivistystoimiRiitta Niittyviita, sivistystoimenjohtaja SivistystoimiSoili Ahonen, koulukuraattori SivistystoimiMarjo Poukkanen, nuoriso-ohjaaja SosiaalitoimiPäivi Hiltunen, sosiaali- ja terveysjohtaja SosiaalitoimiHeleena Lampinen, sosiaalisihteeri – SosiaalitoimiTuula Saksa,sosiaalityöntekijä/lastenvalvoja 08/2000– TerveystoimiSirpa Ernvall, osastonhoitaja, Tiirismaa ktt ky TerveystoimiArja Puotiniemi, terveydenhoitaja, Tiirismaa ktt ky Iina Vuorinen, sihteeri, LAMK / STL – Nitta Rautio, sihteeri, LAMK / STL –

N.R Työryhmän taustatukena olleet ja sitä avustaneet : –Kyselytyöryhmään osallistuneet: SosiaalitoimiPäivi Laattala, päivähoidon ohjaaja SivistystoimiLeena Sievänen-Pääkkönen, koulupsykologi Tekninen toimiTarja Tolvanen-Valkeapää, kuntatekninen suunnittelija –Työryhmän ulkopuolelta avustanut Hallinto-osastoHarri Lemola, suunnittelusihteeri –Työryhmän tukena prosessin aikana: Suomen kuntaliittoAuli Paavola, projektipäällikkö Etelä-suomen lääninhallitusMikko Lund, sivistystoimentarkastaja Länsi-suomen lääninhallitusPäivi Pienmäki-Jylhä, sivistystoimentarkastaja Kiitokset kaikille perhe- ja lapsipoliittiseen ohjelmaan perehtyneille ja sen valmistumista edistäneille

N.R Työssä käytetty aineisto Hollolan monitoimitalon nuorisotilojen käyttäjäkysely Nuorisotoimen kehittäminen MINI-VERSO/HUUMETYÖRYHMÄN toimenpide-ehdotukset Ekä-työryhmän loppuraportti, Ennaltaehkäisevän työn mahdollisuudet lasten ja nuorten avohuollossa Hollolan tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma, Tielaitos Nuorisotoimen kysely yläasteen nuorille Stakesin kouluterveyskysely 2000, tutkimus yläasteilla ja lukioissa Eläköön lapset – lapsipolitiikan suunta, Suomen Kuntaliiton lapsipoliittinen ohjelma Ekä-työryhmän loppuraportin 2001 päivitys Ryhmäyttämiskurssit Ryxon 7 lk:laisille, vuosittain toteutettava Yläasteiden päihdekysely, vuosittain toteutettu kysely Hollolan kunnan liikenneturvallisuusryhmän toimintasuunnitelma , Hollolan kunnan sivistys-, sosiaali- ja tekninen osasto sekä Tiirismaan kansanterveystyön ky Valtioneuvoston periaatepäätös Terveys 2015 –kansanterveysohjelmasta. Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2001: Valtakunnallinen suunnitelma Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vuosiksi 1999 – 2002 LASE 2010 / Osa 4: Lahden kaupunkiseudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lahti, Asikkala, Hollola, Nastola, Orimattila, Päijät-Hämeen liitto