Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO LIIKUNTATIETEELLINEN TIEDEKUNTA
Advertisements

Sähköinen potilaskertomus Kansallisen hankkeen tilannekatsaus
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
© Logica All rights reserved Sosiaalialan tietoteknologian käytön edistäminen Pohjois-Karjalassa - maakunnan ja Logican välisessä yhteistyössä Pirjo.
Sosiaalihuollon termikartoitus
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
ZipIT ZipIT Teknologiaohjelman hanke-aihio FinnWell - Tekesin terveydenhuollon teknologiaohjelma ZipIT.
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Toimeentulotuen palvelukohtaiset asiakirjat
Avointa-hanke ja Prime Solutions Oy PlugIT-loppuseminaari
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Tietoa huipulta-sarja: eHealth Pohjois-Savon alueella, Kuopio, Juha Mykkänen, Kuopion yliopisto, HIS-tutkimusyksikkö, SerAPI-hanke eHealth osana.
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Airi Partanen Kehittämispäällikkö
Hyvät käytännöt hyvakaytanto.fi.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ SOSIAALIHUOLLON TIETOTEKNOLOGIAHANKE Tilannekatsaus Projektipäällikkö Heli Sahala.
SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon kehittäminen Keski-Suomessa -hanke SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon.
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Juha Mykkänen, Kuopion yliopisto, HIS-tutkimusyksikkö
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
NodeHealth: Innovaatioiden haltuunotto ja diffuusio julkisyksityisissä terveyspalveluissa Jani Johanson, professori, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto.
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Kansallisen terveyshankkeen ydintietomäärittelyt ja jatkohoidonsuunnitelma Jari Porrasmaa Kuopion yliopisto/HIS-T&K Suomen kuntaliitto.
TIMEKuntaTIMEKuntaIT TIME-putki Julkishallinnon tietohallinnon uudistaminen - Uudet rakenteet - Uudenlainen yhteistyö - Uudet toimintatavat - Uudet (sähköiset)
Sosiaalisen Ydin -foorum Jyväskylä Mitä on sosiaalisuus?
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
SerAPI: SERvice-based architecture and web services in healthcare Application Production and Integration – Palveluarkkitehtuuri ja web-sovelluspalvelut.
RIDKE Riitta Uronen 1 RIDKE Riihimäen seudun dementiatyön kehittämisyksikkö- hanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Aikuissosiaalityö kunnassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Jyväskylä Jussi Merikallio johtaja, sosiaali-
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
”Mutta kuka tekisi minulle ne kysy- mykset…” - miten onnistuu tiedonhankinnan opetus? ITK
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Sosiaalihuollon hoitoilmoitukset Riikka Väyrynen.
Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi Sote-palveluiden uudistamista tukeva valtakunnallinen ja alueellinen tietohallintoyhteistyö.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Leena Setälä, LT, EMBA Sairaanhoitopiirin johtaja
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Sote-uudistus ja ICT Maritta Korhonen.
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Lapin sosiaalityön kehittämisyksikkö
Sote-uudistuksen toimeenpano
Anna Kärkkäinen erityisasiantuntija.
Esityksen transkriptio:

Sosiaalihuollon tiedon rakenteet - jäsenneltyä tietoa tietojärjestelmiin - muutama ajatus aluksi Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja Terveyshallinnon ja -talouden laitos

Uudistamispuheen voimistuminen Voiko sos- ja terveydenhuolto jatkua ennallaan? Rakenne keskustelu voimistunut kuntia, aluekuntia, sosiaali- ja terveyspiirejä Tärkeämpää kuitenkin prosessien uudistamiset Tässä olennaista myös tietohallinnon kysymykset Termit, käsitteet ovat tapa jäsentää työtä ovat olleet ja ovat edelleenkin myös vallan välineitä seudullisuus - väestöpohja,,terveys-hyvinvointi (edistäminen), potilas -asiakas tai hoito-ja palvelusuunnitelmat

Kosketuspintoja päivän teemaan Tietohallinnon valtakunnalliset linjaukset Esim. Tietoyhteiskuntastrategia 1995 Kansallinen terveydenhuollon kehittämishanke 2002 - Kansallinen sosiaalialan kehittämishanke 2003- Tieto 2005 Palvelulainsäädäntöhanke 2004 - 2007 Yhteensovittaminen nyt keskeistä toisilta oppiminen esim. Sähköiset potilasasiakirjat (STM - Kuntaliitto, KuY) 2002- - Potilaskertomuksen ydintietojen määrittely ja käyttöönoton seuranta Mutta myös ominaispiirteiden ymmärtäminen

Jatkuu... Vahva alueellinen ja valtakunnallinen yhteistyöpyrkimys esim. Alueet, Stakes, ISO, osaamiskeskusverkosto, Kuopion yliopisto Kuopion yliopiston/yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan profiili esim. suuri sosiaalityön kouluttaja Suomessa Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon maisterikoulutus Shiftec tutkimusyksikkö

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon maisteriohjelman näkymä ainoa laatuaan Suomessa, vuodesta 2000 monitieteinen, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa ja palvelujärjestelmää laaja-alaisesti hahmottava maisteriohjelma valmistuneita 26

Koulutuksen tavoitteena antaa valmiuksia sosiaali- ja terveydenhuollon tietoresurssien hyväksikäytön suunnitteluun, johtamiseen, toteutukseen ja seurantaan tietotekniikan ja tietojärjestelmien kehittämiseen sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet huomioiden monialaisiin tutkimus- ja kehittämistehtäviin täydennyskoulutus http://www.uku.fi/laitokset/tht/tiha/index.htm

Sosiaalialan tietohallintoon liittyvät valmiit pro gradut: Merja Haapakorva: Kotihoidon tiedonhallinta. Tapaustutkimus Siilinjärven ja Maaningan kotihoidosta. Maija Valta: Tiedontarpeen määrittelystä alueellisten palveluiden kehittämiseen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkostossa Eeva Matilainen: Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisportaalin käytettävyys Tiina Mäenpää: Kotihoidon mobiilitietojärjestelmän käytettävyyden arviointi Piia Pyykkö: Mobiilijärjestelmä kotipalvelussa -kotipalvelun esimiesten ja työntekijöiden kokemukset mobiilin tietojärjestelmän käyttöönotosta ja muutoksista työhön Pekka Kortelainen: Tietoyhteiskuntastrategiatarkastelu sosiaali- ja terveydenhuollossa Päivi Klami: TietoVep-tietopankki Päivi Niiranen: Vanhusten turvapuhelinteknologiaan liittyvät tiedontarpeet Kristiina Kalliovalkama: Asiakkaaseen liittyvä tieto palveluasumisessa ja vanhainkodissa

Tutkimusjohtaja Anneli Ensio Professori Kaija Saranto Shiftec tutkimusta Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaprosessien tiedonhallinta Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien kehittäminen ja arviointi Tekesin FinnWell-ohjelman hankkeet 04-07 Lisätietoja: Tutkimusjohtaja Anneli Ensio Professori Kaija Saranto tutkimusryhmä