Diabeetikoiden hoidonohjauksen laatukriteerit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
FinDM II - tutkimus ja Diabeteksen kustannukset Suomessa - tutkimus
Advertisements

Diabeetikon jalkojenhoidon laatukriteerit
Diabeteshoitotyön osaaminen
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Polkuja läpäisyn tehostamiseksi Läpäisyhankkeen kokous Kokkolassa
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Diabro Dehko alueellisena hankkeena. Tausta •Diabro on alueellinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon kehittämisprojekti, joka toteutettiin kolmessatoista.
Diabeetikoiden hoitotyytyväisyys Suomessa. Taustaa •Kansallisen diabetesohjelman, Dehkon, yhtenä tavoitteena on, että diabeetikot hallitsevat omahoidon,
Ajankohtaista hedelmöityshoidosta
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit
Apteekkien diabetesohjelma
Alaraaja-amputaatiot
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Opettamisesta osaamiseen -seminaari
Diabeetikon hyvän hoidon laatukriteerit. DEHKO:n toimenpidesuositus Maassamme otetaan käyttöön yhtenäiset diabeteksen hoidon laatukriteerit, jotka jokaisen.
Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittämishanke KaaSu Palvelun tuottaja kehittämässä palveluprosessin seurantaa Kaakkois-Suomen.
Dehko Outokummun terveyskeskuksessa. Taustaa Paikallinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon tehostamisen kehittämisprosessi käynnistettiin vuonna Aluksi.
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Tyypin 2 diabeetikoiden ryhmäohjausmalli. Taustaa Diabetesliitossa käynnistettiin vuonna 2001 Dehko- projektina tyypin 2 diabeteksen ryhmäohjausmallin.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
Diabeteksen aiheuttamat munuaissairaudet. Diabeetikoille tehdyt munuaisen siirrot vuosina
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Kansallisen terveyshankkeen ydintietomäärittelyt ja jatkohoidonsuunnitelma Jari Porrasmaa Kuopion yliopisto/HIS-T&K Suomen kuntaliitto.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sydäninfarktit.
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Riitta Juusenaho.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
OPO-hanke Hankeseminaari
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Järjestelyerät TVA-lisään 220 euroa ja henkilökohtaiseen lisään 330 euroa. Lisäksi on sovittu, että koulunjohtajien palkkausta tarkastellaan erikseen.
Diabetes (sokeritauti).
Mielenterveys- ja päihdeasiakas terveyskeskuksessa - Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille päätösseminaari Salon avoterveydenhuollon.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Kieliä opettavien OPS- tapaaminen Ryhmätyön ohjeistus.
Joensuun terveyskeskus diabeteshoitopolku H o i t o s u u n n i t e l m a Sokerirasitus 1-3 vuoden välein ja tarvittaessa lääkityksen mukaan muut laboratoriokokeet.
Kasvatustyylit Petra Suonio 2011 perhepäivähoitajat.
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Tietokanta-analyysin ja web - mittauksen yhdistäminen
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Kehitettävän asian arviointi osana kehittämisprosessia
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Joustavat oppimispolut
ELGPN:n toiminnan tulosten ja työkalujen levittäminen ja hyödyntäminen Suomen elinikäisen ohjauksen kehittämisessä Raimo Vuorinen & Jaana Kettunen Jyväskylän.
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Jyväskylän yliopistossa
Gerontologisen kokonaisarvioinnin prosessimalli
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
Toimivat palkeet – ikääntyvän hengityssairaan arki –hanke Kouvolassa
Mittarit – mitä ja miten mitata
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Savonlinnan Seudun Diabetes ry
MAKSUTONTA LIIKUNTANEUVONTAA tyypin 2 diabeetikoille ja raskausdiabeetikoille Liikuntaneuvojat kuuluvat diabeteksen hoidon moniammatillisiin tiimeihin.
Osatyökykyisille tie työelämään
Potilas – renki vai isäntä
Esityksen transkriptio:

Diabeetikoiden hoidonohjauksen laatukriteerit

Taustaa Diabeteksen hoidon lähtökohtana on päivittäinen omahoito, mutta hoidonohjaus on olennainen osa diabeteksen kokonaisvaltaista hoitoa. Omahoitoon motivoitumiseen tarvitaan jatkuvaa hoidonohjausta sekä ammattihenkilöiden kannustusta ja tukea.

Diabeetikon hoidonohjauksen perusteita Yksilöllisyys Diabeetikon tarpeiden, kykyjen ja tunteiden huomiointi Tasavertaisuus ohjaajan ja ohjattavan kesken Vastuun antaminen ohjattavalle itselleen Ohjauksen moniammatillisuus / tiimityö Koko tiimillä yhteiset diabeteksen hoidon ja hoidonohjauksen tavoitteet ja toimintatavat

Laatukriteerit Suomen DESG ry:n laatukriteerityöryhmä on jakanut hoidonohjauksen laatukriteerit seuraavasti: 1) diabeetikkoon 2) ohjausprosessiin 3) organisaatioon liittyviin laatukriteereihin

Diabeetikkoon liittyvät hoidonohjauksen laatukriteerit Hoidonohjauksen tarve eri osa-alueilla arvioidaan yhdessä diabeetikon kanssa. Hoidon ja ohjauksen tavoitteet asetetaan yhdessä diabeetikon kanssa. Diabeetikon tarpeista lähtevää eri osa-alueiden hoidonohjausta on saatavilla. Hoitotyytyväisyyskysely tai vastaava on käytössä ja sen tuloksia hyödynnetään hoidonohjauksen kehittämisessä.

Ohjausprosessiin liittyvät hoidonohjauksen laatukriteerit Hoitoyksikössä on sovittu diabeteksen hoitokäytännöistä ja hoidonohjauksen järjestämisestä. Hoidonohjaus toteutuu sovitun hoitokäytännön tai hoitoketjun mukaisesti. Diabeetikolla on yhdessä ammattihenkilöiden kanssa laadittu kirjallinen ohjaussuunnitelma tai ohjaussopimus. Hoidonohjaukseen osallistuvien tavoitteet ja taustafilosofia ovat yhtenäiset.

Organisaatioon liittyvät hoidonohjauksen laatukriteerit Diabetestyötä tekevät henkilöt määritelty, työnjako ja hoidonohjauksen koordinoija sovittu, yhteystiedot kartoitettu ja nähtävillä.

Yhteenveto Suomen DESG ry:n laatukriteerityöryhmän ehdotusta diabeetikon hoidonohjauksen laatukriteereiksi voi hyödyntää vuosittaiseen seurantaan tai tiettynä ajankohtana tehtävään selvitykseen. Hoitoyksiköt voivat käyttää ehdotusta sellaisenaan tai valita kulloiseenkin käyttötarkoitukseen sopivia indikaattoreita hoidonohjauksen arviointiin ja kehittämiseen.

Lähde: Diabeetikoiden hoidonohjauksen laatukriteerit. 2003. Suomen DESG ry:n laatukriteerityöryhmä. Partanen T-M, Dhawan L, Halonen A, Keinänen-Kiukaanniemi S, Lyytikäinen A, Marttila J, Poskiparta M & Tulokas S. DEHKO-raportti 2003:3.