Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM 10.5.2012Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Tekijänoikeusfoorumi 2011 Markku Lamminluoto Kommenttipuheenvuoro operaattoreihin kohdistuvasta kieltotuomiomenettelystä.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Kehityksen valtatiellä. o Rautatie (20 junaa pysähtyy päivittäin) • Tampere 35minHelsinki 2h 10min • Seinäjoki 40 minVaasa 1h 50min o Bussi, kauko- ja.
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Länsi-Suomen kiertokirjeen anti Antti Saartenoja.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Collaborative Creation of SME- business Intelligence in Russia FIRST 2011 Maija Kärnä OVET-seminaari
Kasvatuskumppanuus- koulutuspalautteet Kaste -arvioinnin koonti Vastaajia 43 Kysely tehty toukokuussa 2010 Paula Korkalainen.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
ROTARY PEACE FELLOWSHIP APURAHAT MAHDOLLISTAVAT OPISKELUN YHDESSÄ KUUDESTA KANSAINVÄLISESTÄ ROTARYKESKUKSESTA APURAHOJEN KOKONAISMÄÄRÄ
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
STRATEGIAPROSESSI STRATEGIA Nykytilan analyysi, SWOT Skenaariot
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Kuopion toimipaikka Hermanninaukio 3 FIN Kuopio +358-(0)
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
”Et ne kattoo, että mihin palveluihin mun pitäs mennä” Lainrikkoja-asiakkaiden näkökulma palveluihin Katariina Pekkola Teija Sundman.
Henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä Valio Oy
Uusi kirjastojärjestelmä Tuula Haavisto puheenjohtaja Yleisten kirjastojen neuvosto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Vuoden 2011 valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun teemat Kirsi Viljanen Maaseutuylitarkastaja YTR:n hankeryhmän sihteeri.
1 Airi Salminen digitaalisen median professori Jyväskylän yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Tutkimusalueita: rakenteiset.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Moraalinen relativismi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Government at a Glance Säätytalo Heikki Joustie.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Energiarenessanssi Mahdollisuudet ja haasteet. Hallitus Huolto Isännöinti Asukkaat Taloyhtiö Osakkaat Sidosryhmät Muut kuin kaupungin 1.Kiinteistöliitto.
Ennen ohjelmaa Ohjelma Ohjelman jälkeen
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
JHKA Jari Kallela JulkICT.
Maaseutuverkosto vartissa
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Arvioinnista arkipäivää
Päärataseminaari Hotelli Presidentti, Helsinki
ICMT-työryhmä Väliraportointi
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Ohjausjärjestelmän valmistelun eteneminen pääpiirteissään
Osatyökykyisille tie työelämään
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE

 Saatu hyvää perustietoa monilta tärkeiltä sektoreilta.  Yhteistyöprojektien toimijoiden ja tahojen verkottuminen kotimaassa ja rajan yli luonut pohjaa yhteistyölle ja sen jatkolle – Aihealueiden ja ongelmien realistinen kartoitus ja konkreettinen yhteinen tavoiteasetanta / sitoutuminen ontuu – Useat eri tahot ”kilpailevat keskenään” samoista projektirahoista • Häiritsevä kilpalaulanta >> selkeät pelisäännöt suomalaisten ja venäläisten kesken MMM Kauko Parviainen2 Mitä on saatu aikaan ja mitä ei ?

 Projektien tulokset ovat jääneet usein vain paperille • ei käytännön vaikutuksia kohteena olevaan asiaan • poliittinen sitoutuminen toimeenpanna esiin tulleet muutostarpeet puuttuu • useasti alue- tai federaatiotaso eivät ole ”tietoisia” hankkeista  Tuloksia on saatu, joskin selvästi paremminkin olisi voinut mennä  Yhteistyötä tarvitaan jatkossakin ja siitä sopiminen / sitoutuminen on tehtävä uudella tavalla MMM Kauko Parviainen3 …. Mitä on saatu aikaan ja mitä ei ?

 Yhteinen realistinen kartoitus ja tavoiteasetanta sekä kaikkien sitoutuminen  Metsien käsittelynormistot – Ilman muutosta kannattavat suurinvestoinnit eivät toteudu ja puunhankinta on tehotonta – Metsien tila huononee ja suuri osa potentiaalista jää hyödyntämättä  Infran parantaminen – Toteutettava laaja tienrakennusohjelma, jolla metsien käyttö tulee kannattavaksi nykyisillä ja uusilla alueilla  Business-käytäntöjen edistäminen >> arkipäivän ongelmien kartoitus – Hallinnon ja virkamiesten on käännettävä byrokraattinen ajattelutapa kokonaisuutta edistäväksi; juna- ja autokuljetukset, metsien käytön suunnittelu, lupakäytännöt, ….  Uuden metsästrategian valmistelussa tosiasiat tulisi tunnistaa ja liittää ne olennaiseksi osaksi toimivaa lainsäädäntöä ja alempaa normistoa >> toivottavasti suomalaisella osaamisella on siinä oma roolinsa MMM Kauko Parviainen4 Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ”