Matkailukoulutuksen sateenkaari 1.8.2009 – 31.5.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Riitta Karusaari Koulutuspäällikkö Lapin matkailuopisto
Advertisements

ECVET tulee, oletko valmis!
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA
Solinum Oy Pohjoissuomalainen ICT-alan monitoimifirma.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Turun esi- ja perusopetuksessa
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
CRM ja HRM työelämäpalvelun tukena Päämääränä varmistaa partnerioppilaitosten asiakastietämyksen kartuttaminen ja tehokas hyödyntäminen kaikissa asiakasrajapinnoissa.
Innova Länsi-Suomen akk
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Ritva Kareketo kouluttaja
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Asiakaskuuntelu Työpaikkakouluttaja-hanke
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Marika Berg - Jaana Virtanen
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) Multidimensional Tourism Institute.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) Lapland Institute for Tourism Research and Education – the Multidimensional Tourism Institute.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Tekniikan alojen koulutuksen uudistaminen Pieksämäellä
Oikeaan osuvaa ohjausta Oppija- ja työelämäläheinen ohjausosaaminen
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa

Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Ammatillisen koulutuksen reformi
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Saimaan ammattiopisto Sampo
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
KEIJO KEIJO
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Matkailukoulutuksen sateenkaari –

HANKKEEN VASTUULLINEN TOTEUTTAJA Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Lapin ammattiopisto Lapin Urheiluopisto LAO, Levi-Instituutti LAO, Sodankylä-instituutti Lapin Urheiluopisto LAO Palvelualat Tuotantoalat

KEHITTÄMISTYÖN ORGANISOITUMINEN Ohjausryhmä Juntunen Hely, puistonjohtaja; Metsähallitus, Lapin luontopalvelut Kinnunen Katariina, elinkeinojohtaja; Kideve, Kittilän kunta Korhonen Eero, toimialajohtaja; Lapin ammattiopisto, Levi-Instituutti Leinonen Jarkko, toimitusjohtaja; Unique Safaris Oy Manninen Jyrki, elinkeinojohtaja; Sodankylän kunta Summanen Anu, toiminnanjohtaja; Pyhä-Luosto Matkailuyhdistys ry Tammia Tarja, kehityspalvelupäällikkö; Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti Tervo Merja, kulttuuripalvelupäällikkö; Rovaniemen kaupunki Töyrylä Jussi, toimitusjohtaja; Levin Matkailu Oy Lindroth Marika, ylitarkastaja; Lapin lääninhallitus, sivistysosasto (valvoja) Laukkanen Veli-Pekka, kehitysjohtaja; Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (asiantuntija)

KEHITTÄMISTYÖN ORGANISOITUMINEN Ohjaava projektiryhmä Ailunka Helena, koulutuspäällikkö; LAO, Tuotantoalat Niska Päivi; koulutuspäällikkö; LAO, Palvelualat Pekkala Ritva, koulutuspäällikkö; Lapin Urheiluopisto Korhonen Eero, toimialajohtaja; LAO, Levi-Instituutti Lompolojärvi Aarno, toimialajohtaja; LAO, Sodankylä-instituutti Vartiainen Ritva, koulutuspäällikkö; LAO, Palvelualat Karusaari Riitta, projektipäällikkö Projektiryhmä Aikkila Jarmo (LAO, Tuotantoalat)Pöllänen Niina (Lapin Urheiluopisto) Hirvonen Ulla (LAO, Sodankylä-instituutti)Parkkinen Anne (LAO, Palvelualat) Junttila-Vitikka Pirjo (LAO, Palvelualat)Säkkinen Esa (LAO, Tuotantoalat) Lehtonen Sofia (LAO, Kittilä – Sodankylä)Karusaari Riitta, projektipäällikkö

MIHIN TARPEISIIN HAETAAN RATKAISUA? • Poikkialainen näkökulma – osaamista voidaan täydentää yli suoritettavan tutkinnon ja muussa kuin omassa koulutusorganisaatiossa • Matkailualueilla koulutetun työvoiman ympärivuotinen ja myös laaja-alainen työllistyminen ja kouluttautumismahdollisuudet • Joustavat ja yksilölliset koulutusväylät yhteistyössä työelämän ja koulutus- organisaatioiden kanssa

HANKKEEN TAVOITTEET 1. Suunnitella, tuotteistaa ja toteuttaa yritysyhteistyössä moni-/poikkialaisia koulutus- tuotteita ja –palveluja * opiskelija oppii ja hankkii osaamista yhteistyöverkostoissa, kukin omin tavoittein * koulutuksesta ja ohjauksesta vastaavat opettaja ja/tai työelämän edustaja 2. Uudenlaisten koulutuspalvelujen myötä edistää/ kehittää matkailualueiden tuotteita/palveluja tai niiden toteuttamista 3. Edistää matkailualalla tarvittavan koulutuksen ja oppimismahdollisuuksien monipuolista ja laaja-alaista saavutettavuutta ja vetovoimaisuutta 4. Edistää joustavien koulutusväylien toteuttamismahdollisuuksia * ammatillisesta koulutuksesta korkeakoulukoulutukseen 5. Rakentaa yhteistyömallia MTI Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin kesken.

HANKKEEN KESKEISIÄ TOIMENPITEITÄ • Matkailualueiden / yritysten tarpeet ohjaamaan koulutussuunnittelua, tuotteistamista ja innovointia • Olemassa olevien koulutusalojen ja –tutkintojen koulutustarjontaa tuotteistetaan • Uusien koulutustuotteiden ja –palvelujen tarvetta selvitetään ja innovoidaan • Innovatiivisia oppimisympäristöjä ja vaihtoehtoisia osaamisen hankinnan ja työn tekemisen malleja innovoidaan • Yksilöllisten oppimispolkujen ja kouluttautumisväylien mahdollistamista ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen kesken edistetään

HANKKEESSA KEHITETTÄVÄT UUDET TUOTTEET 1.Koulutuskokonaisuudet ja –palvelut - uudenlainen ajattelu- ja toteuttamismalli yli koulutusalojen ja –organisaatioiden toteutettavasta koulutustarjonnasta ja -toteutuksesta - oppimisympäristöissä on mahdollisuus opiskella omin tavoittein - laaja-alaiset ja moni-/poikkialaiset koulutusmoduulit 2. Kouluttautumisen ja ammattitaidon hankkimisen eteneminen toiselta asteelta korkeakouluopintoihin. - joustavan ja yksilöllisen koulutusväylän mahdollisuuksien edistäminen 3. Yhteistyömalli MTI Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin kanssa - ammatillisen koulutuksen tarjonnan ja yhteistyömahdollisuuksien näkökulma

LISÄTIETOJA Projektipäällikkö, lehtori Riitta Karusaari Puh