 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Advertisements

Seija Kulmala Sisällysluetteloiden tallentaminen Oulun yliopiston kirjastossa Sisällönkuvailupäivä
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Vinkkejä sanojen muistamiseen •Visuaalisen muistin tukeminen ▫Sanan liittäminen kuvaan  pohdi, mitä oman kielen sanaa opeteltava sana muistuttaa  luo.
Katso Aitolasta lisää:
Anssi Heinonen - Melon Arbus Productions
10 vinkkiä voimaantumiseen
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Preppaus ENA 4.
Päivän erikoinen ÄI1.
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tekstin muotoilu Wordilla:
Miten kirjoitan verkkoon? Vammaispalvelujen käsikirja sosiaaliportti.fi Hanna Heikkonen.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Englannin YO-koe Tehtävätyypit.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
 In English!!!  Mind map / ranskalaiset viivat tms.
COMPOSITION. So far…..  Course 1: Plan  Course 2: ”The hamburger” – Where’s the beef? = Intro + Body + Conclusion  Course 3: Formar VS informal writing.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
ENA 6 Prep lesson. Lukusanat Kertaa kirjan sivut Ole tarkkana a + hundred, million, billion etc 1st, 2nd, 3rd likimääräiset luvut: hundreds of.
PILKKU.
Mitä kuuluu rakennekaavioille? Jari Sjölund
matematiikan ja luonnontieteiden pedagogiikan professori, OKL, JY
 Plan and brainstorm  Organize your ideas  Write the first version  Edit and correct any errors  Revise and improve.
ENA1 Today’s Special. Muotoseikkoja koko nimi oikeaan yläkulmaan, myös ryhmä otsikkoon numero; ei alleviivausta kolme tekstikappaletta älä tee mitään.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa.
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Today’s Special ENA5 Fall älä jaa sanoja otsikon numero (älä muuta otsikkoa) sanamäärä ei saa ylittyä liikaa! sanaston monipuolisuus! ajattelun.
Composition.  In English!!!  Mind map / ranskalaiset viivat tms Sunnittele.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Today’s Special ENA5 Spring 2015 kirjoita paperiin nimesi kirjoita nimesi oikein älä jaa sanoja otsikon numero on oltava (älä muuta otsikkoa) kirjoita.
ENA TODAY’S SPECIAL. otsikko oltava täysin oikein; numero pitää olla; ei alleviivausta! oma nimi oikeaan yläkulmaan; marginaaliin ei mitään.
Today’s Special Päivän pannu ENA otsikon numero on oltava; jos kirjoitat myös otsikon, sitä ei saa muuttaa älä koskaan kirjoita marginaaliin.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Määräysmuodot englanti - ruotsi. Sukulaiskielestä on hyöytä!  Englanti ja ruotsi ovat sukulaiskieliä ja tämä näkyy mm. siinä, että lauserakenteet ovat.
Runo auki! ÄI6, syksy 2016.
Vinkkejä englannin kirjalliseen kokeeseen
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Äi9 Aineistopohjainen essee
Puhetilanteen kieli.
ESSEE.
Tietoa välittävä puheenvuoro
3. luokan englanti Vanhempainilta
ESSEE.
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Aineistosta kirjoittaminen
Tehtävä 10.2: Kuvan hakeminen verkosta
Atomi, perushiukkaset ja perusvuorovaikutukset (kappale 10)
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p

 Noudata ohjantaa ja käsittele kaikkia asioita, joita siinä ohjataan käsittelemään  Kirjoita pyydetyn tehtävätyypin mukainen aine, esim. puhe, kirje, LTE  Älä vastaa suoraan otsikon kysymykseen YES/NO, vaan tuo otsikon ajatus ensimmäisessä kappaleessa esiin

 Tee suunnitelma ja kerää aiheeseen liittyviä ajatuksia ennen kirjoittamista  Mind map / ranskalaiset viivat  IN ENGLISH – ajattele englanniksi, aivan kuin puhuisit syntyperäisen kanssa  Valitse kiinnostavimmat ajatukset, koska sanamäärä on rajattu  Älä jätä pois eläviä esimerkkejä ja tilannekuvauksia

 Esittele kielitaitosi koko loistossaan  Vaihtelevia lauserakenteita, sidesanoja ja värikkäitä, idiomaattisia ilmaisuja  Älä kirjoita vain 160 sanan ainetta, 220 sanaa alkaa olla sopiva  Muista myös välimerkit

 Etsi uusia ja tuoreita näkökulmia  Pyri erottumaan massasta  Suhteellisen yksinkertaisellakin kielellä voi loihtia mielenkiintoisen ja ”erilaisen” sisällön

 Pelaa varman päälle  Opettele peruslauserakenne ja käytä sitä  Jos et osaa sanoa jotakin, jätä se pois ja sano jotakin muuta  Älä käytä suomen kielen sanoja  Älä käännä suoraan suomesta englantiin  Muista tarkistaa etenkin sanajärjestys

 Toisto  Kuluneet latteudet  Kirosanat  Slangi  Stuff like that, like  Älä jaa sanaa rivin lopussa

 ”Höpise” aineesi ääneen, silloin huomaat puutteet selvemmin  Muista, että aineesi ei ole kiveen hakattu, vaan sitä voi parantaa ja muokata ensimmäisen version jälkeen  Katso vanhoja aineita ja niiden virheitä ja tarkista huolellisesti juuri nämä seikat

 Ylitykset: 313 sanaa = 5p, 375 = 10 p jne  Alitukset: = 5p, = 10 p jne  Merkitse sanamäärä aineen loppuun