Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Reaalikoe/Fysiikan ja kemian yo-ohjeita 2009
Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Analyyttinen geometria MA 04
Reaalikoe Fysiikan ja kemian yo-ohjeita
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
Derivaatta MA 07 Derivaatta tarkoittaa geometrisesti käyrälle piirretyn tangentin kulmakerrointa.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
1.2.1 KÄÄNTEISFUNKTIO JA SEN KUVAAJA
1.1. Itseisarvo * luvun etäisyys nollasta E.2. Poista itseisarvot
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
1.a) f(x) = 2x(x2 – 3) = 0 2x = tai x2 – 3 = 0 x = tai x2 = 3
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
2.4. Raja-arvo äärettömyydessä ja raja-arvo ääretön E.1.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Murtoyhtälöt - Yhtälö, jossa nimittäjässä tuntematon
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
3.1. DERIVAATAN MÄÄRITELMÄ
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Paraabelin huippu Paraabelin huippu
Tentti. Lausekielinen ohjelmointi | Syksy 2014 | Jorma Laurikkala2 Yleistä Torstaina klo D10ab (Päätalo). WENTTI-ilmoittautuminen sulkeutuu.
Neperin luku e ja funktio y = ex
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle SYKSY Onnea ja menestystä kirjoituksissa!
Näin toimit yo-kokeessa Schildtin lukio Jyväskylä.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
YO-info Syksy 2017.
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
3 Suureyhtälöt Fysiikan tehtävän ratkaisu:
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Näin toimit yo-kokeessa
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
Maantieteen preppaus.
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Yleisohje Pitkä matematiikka
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

Matematiikan yo-ohjeita

Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien muisti on tyhjennettävä. Jos muistin tyhjentäminen on monimutkaista, laita laskimen mukana muistin tyhjennysohjeet.  Laita laskimeen ja taulukon päälle oma nimi ja puhelinnumero.  Taulukoissa ei saa olla mitään muita merkintöjä, kuin painovirheiden korjaukset ja nimi.

Työvälineet  Käytä hyviä lyijykyniä(HB), kolmioviivoitinta ja harppia, sekä puhdasta pyyhekumia.  Värikyniä saa käyttää kuvissa, mutta punaisen värin käyttö on ehdottomasti kielletty.  Käytä pyyhekumia huolellisesti, ettei vanha teksti paista alta läpi.

Laskujen tekeminen/osa1  Kokeessa on 15 tehtävää, joista enintään 10 saa laskea. Valitse sopivat. Jos tehtävissä on a, b, c, kohtia kaikki lasketaan.  Pitkässä matematiikassa lopussa on kaksi tähtitehtävää, joista saa 0-9 pistettä.  Tehtävä 1 tulee koko arkille. Siihen ei lasketa muita tehtäviä. Ellet osaa ensimmäistä tehtävää, koko arkille tulee vain henkilötietosi, ei laskun numeroa.  Muut tehtävät tulevat jokainen omille puoliarkeilleen. Jos tehtävä vaatii useamman puoliarkin kirjoitetaan arkin loppuun ”jatkuu”. Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla.

Laskujen tekeminen/osa2  Jos olet laskenut pitkästi väärin, ota uusi arkki. Suttupaperit yliviivataan.  Lyhenteitä ei ole syytä käyttää. Esim. ei n.k. vaan pitää kirjoittaa nollakohdat  Laskuihin ehdottomasti selityksiä ja välivaiheet näkyviin. Muista määrittelyjoukot ja muut määrittelyt esim. derivoituvuus ja jatkuvuus.

Laskujen tekeminen/osa3  Laskeminen etenee paperilla allekkain. Tehtävän eri kohtia ei lasketa vierekkäin.  Kuviin tulevat vain niihin liittyvät merkinnät. Kuvien viereen ei lasketa.  Vastaus viimeiseksi ja vastauksen alle kaksi viivaa. Muista, että joihinkin tehtäviin sanallinen vastaus on välttämätön. Vastaa siihen, mitä kysytään! Liioista sanoista ei sakoteta.

Laskujen tekeminen  Yhtälöryhmiä ei saa ratkaista laskimen toimintaa käyttäen, niin kuin fysiikan reaalikokeessa. Tietysti ratkaisut kannattaa tarkistaa tällä toiminnolla.  Geometrian tehtävissä on oltava mahdollinen laskentakaava(esim. pinta-alan) näkyvissä, samoin sijoitettavat arvot ja sijoitukset.  Tuloksen tarkkuus arvioidaan annettujen arvojen ja tehtävän perusteella. ei esim. Helsingistä Tampereelle on 170,23 km.

Laskujen tekeminen/yhtälöt1 Yhtälön ratkaisu etenee siten, että yhtäläisyysmerkki on keskellä ja vain yksi rivillä. esim. 2x+1=4x+2 2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2) x =- ½ (ei desimaalilukuja eikä pyöristyksiä ellei erikseen pyydetä)

Laskujen tekeminen/yhtälöt2 Toisen asteen yhtälön ratkaisussa on ratkaisukaava merkittävä näkyviin samoin sijoitukset. esim. x 2 +3x-4=0 a=1 b=3 c=-4 x=1 tai x=-4

Laskeminen/lausekkeen sievennys esim. Sievennä lauseke x(x-1)+x 2 ratk. x(x-1)+x 2 = x 2 -x+ x 2 =2x 2 -x eli tässä yhtäläisyysmerkkejä voi olla samalla rivillä. Yhtälön laskuissa niitä ei saa olla samalla rivillä.

Koordinaatiston piirtäminen  Positiiviset suunnat ja akselien nimet on oltava merkittynä.  Myös asteikko on merkittävä näkyviin. x y 1 1

Koepapereiden palautus kokeen jälkeen.  Tarkista, että olet vastannut korkeintaan 10:een tehtävään.  Palauta paperit kokoarkin sisälle numerojärjestykseen laitettuna (kokoarkille lasketaan vain ykköstehtävä). Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Suttupaperit palautetaan erikseen.

Zemppiä lukemiseen ja onnea kirjoituksiin!!!