Johtoalueiden vierimetsien hoito

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Vanhojen soranottoalueiden kunnostusprojekti PILOTTIKOHTEEN KUNNOSTUS 2005 Kohde nro 12.7 •Hirs-Santa 3:25, omistaja Pyhärannan kunta. •Pohjavesialue.
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
Metsänhoidon suositukset
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
Tuulivoima ja maanomistaja
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Pidä turvallisuusväli
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Veritas vahinkovakuutus
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Taimikonhoito Huhtikuu 2007.
METSÄNUUDISTAMINEN JUKKA-PEKKA VAPANIEMI
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Puukauppa Jukka-Pekka Vapaniemi
OI KATSOHAN LINTUA OKSALLA PUUN
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Laadunhallinta Metsänhoidon suositukset Esitys on laadittu 4/2014 ja perustuu teokseen: Äijälä, O., Koistinen, A., Sved,
ENSIHARVENNUS Pertti Mäkinen
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Ilkivallasta tulee lasku kotiin
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi.
Koe; koeavain 1001 Koeala 1 Koeala 2 Koeala 3 Koeala 4 Koemetsikkö 1 (koemetsikköavain ) Koeala 5 Koeala 6 Koeala 7 Koeala 8 Koemetsikkö 2 (koemetsikköavain.
Sähköä ilmassa! Turvallisuus ilmajohtojen lähellä työskenneltäessä.
TYÖSOPIMUS.
Puun elinkaari metsässä:
Ammattiosaamisen näyttö: Koneellinen puunkorjuun suunnittelu (9) ja koneellisen puutavaran valmistus (12) Ammattiosaamisen näytön ohjaukseen ja arviointiin.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Talousmetsän kierto Talousmetsän kierto – oppimateriaali perusopetukseen ( , päivitetty 06/2012) Lisätietoja: Taustatietoa ja linkkejä löytyy.
Käsityön opetustuokio
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
SÄDEHOITO.
Keuhkojen Röntgenkuvaus
1. Probleema –Onko täysikuu yhtä korkealla ollessaan eteläisellä taivaalla sekä kesällä että talvella?
Puun elinkaari metsässä:
Käsihygienia.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
SPACELINER L700 KÄYTTÖOHJE
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
MITEN METSÄNOMISTAJAN TULISI VARAUTUA ILMASTONMUUTOKSEEN? Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitos © Metla/Arvo Helkiö.
Puu energian lähteenä. Puu on huomattava uusiutuvan energian lähde Uusiutuvan energian lähteitä ovat tuuli, vesi, aurinko, maalämpö, peltojen ja metsien.
Närhi. Tuntomerkit Sen pääväri punaisenharmaanruskea. Närhen lento on epävarmaa ja hoippuvaa.
Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen.
Mikä on metsien merkitys? JOHDANTO METSÄ- ja PUUALAN TET-JAKSOLLE.
Liito-orava Jenna Muhonen 8a.
Ennakkotehtävät, tietoa ja jälkipuintia luokille
Johtoasentaja sai sähköiskun maakaapelin 0-johtimesta
ILMA SÄÄ.
Puun kulku metsästä tehtaalle Suomessa 2016 (milj.m3)
Jatkojohdon tekoa.
Kanahaukka.
Vaahtera.
TAMMi (Quercus robur).
Vaahtera.
Luonnonhoitosuunnitelmat, ennallistamis- ja luonnonhoitotyöt
Puun kulku metsästä tehtaalle Suomessa 2017 (milj.m3)
Metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma METSO
Jukka Ruutiainen Suomen metsäkeskus
Yleinen tuomari ohjeistus sekä viralliset käsimerkit
Esityksen transkriptio:

Johtoalueiden vierimetsien hoito Sähköyhtiöt rakentavat edelleen uusia johtolinjoja ja parantavat vanhoja johtolinjojaan. Etenkin maaseudulla linjat ovat pääasiassa ilmajohtoja. Yli puolet sähköjohdoista sijaitsee edelleen metsissä, mistä johtuen johdot ovat alttiita sille, että puita voi kovan tuulen, myrskyn tai lumikuorman vuoksi kaatua tai taipua niiden päälle. Sähköhäiriöiden yleisin syy onkin sähköjohdon päälle kaatunut tai siihen nojaava puu tai sen oksa. Hoidettu metsä tuottaa parhaiten. Reunusmetsien asianmukainen hoito on sekä metsänomistajan että verkonhaltijan etu. Oikein hoidetut reunus- metsät lisäävät olennaisesti sähkötoimituksen luotettavuutta ilman, että siitä aiheutuu kustan- nuksia tai menetyksiä metsänomistajalle.

Siemen- tai suojuspuita ei ole syytä jättää niin lähelle sähköjohtoa, että ne mahdollisesti kaatuessaan ulottuisivat johtojen päälle.

Metsänviljelyssä siemeniä ei kannata kylvää eikä taimia istuttaa johtoalueelle.

Vierimetsän uudistamisessa siemeniä ei kannata kylvää eikä taimia istuttaa johtoalueelle eikä riippujohdon alle.

Riukuuntuneiden nuorten mäntyjen ja koivujen taipuminen johtojen päälle vältetään harventamalla vierimetsä puuston ollessa 8-10 -metristä.

Toisessa harvennushakkuussa suositellaan poistettavan ensisijassa kaikki pitkät ja kapealatvaiset lehtipuut sekä kaikki vahingoittuneet ja kallistuneet puut.

Uudistuskypsän puuston hakkuutapa on selkeä päätehakkuu. Uudistamista ei pidä lykätä tarpeettomasti, sillä laho voi lisätä myrsky- ja tuulituhojen riskiä.

Varastoitaessa puutavaraa sähköjohtojen läheisyydessä pinon tulisi olla vähintään viiden metrin etäisyydellä sähköjohdosta.

Sähköyhtiön antama maksuton puunkaatoapu varmistaa sähköturvallisen työn ja siirtää vastuun sähkölinjojen säilymisestä ehjinä sähköyhtiölle.