Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vaahtera.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vaahtera."— Esityksen transkriptio:

1 Vaahtera

2 Vaahteranlehti on myös kanadan lipussa.
tuntomerkit Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3-5 halkioiset lehdet. Vaahtera kasvaa metriä korkeaksi. Vaahteranlehti on myös kanadan lipussa.

3 levinnäisyys Metsävaahtera on pääosin lehtimetsäalueilla Ja havumetsäalueen eteläosissa tavattava puulaji. Etelä-suomen leveyksillä se on taas vaatelias kasvupaikan suhteen ja harvalukuinen. Metsävaahtera on luonnonvarainen puu suomessa. Se lasketaan kuuluvaksi jaloihin lehtipuihin. Sen luontaisen levinnäisyysalueen pohjoisraja kulkee PORIN RAJAMAILLA.

4 KAVUPAIKAT ¨VAAHTERA EI OLE VAATIVA KASVUALUSTAN SUHTEEN, MUTTA SE EI VIIHDY NIUKKARAVINTEISESSÄ EIKÄ MÄRÄSSÄ MAASSA.

5 (Lisääntyminen) ja (kasvu)
Vaahtera kukkii touko-kesäkuun vaihteessa lehtien puhkeamisen aikoihin. Metsävaahtera on yksikotinen, eli sama yksilö tuottaa sekä heteitä että emejä. Hede- ja emikukkien määrä vaihtelee vuosittain. Siementen itävyys on hyvä ja ne säilyttävät itävyytensä noin 1-2 vuotta. Vaahtera aloitta kukintansa aikaisiin keväällä usein jo toukokuun lopussa ja lehdet puhkeat samoihin aikoihin. Siemenet kypsyvät kesäkuun lopulla ja varisevat sekä itävät syksyllä.

6 Vaahteran tuholaiset Metsävaahteralla esiintyy harvoin haitallisia kasvitauteja tai –tuholaisia. Eläimistä jänis syö metsävaahteran pieniä taimia ja aiheuttaa joskus suuriakin tuhoja.

7 🍁Loppu🍁 Tekijät: jere ja joonatan.
Lähteet: wikipedia, kuvahaku ja suomalainen taimi.


Lataa ppt "Vaahtera."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google