Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi."— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi vahingoittaa syysviljoja. 3. Kuiva kevät ja märkä syksy vähentävät satoa. 4. Maaperä on meillä a) hapanta b) kivistä & c) vähäravinteista→ lannoitus & kalkitus 5. Talven vuoksi on oltava kunnolliset eläin- ja konesuojat. 6. Polttoaineet kohtuu arvokkaita

2 Viljanviljely painottuu Suomen etelärannikon ja Pohjanmaan savikkoalueille. – Jääkauden sulamisvaiheen tuotoksia Maidon ja lihantuotanto painottuu Itä- ja Pohjois-Suomen alueelle, koska näillä seuduille on kannattavaa kasvattaa pelloilla rehukasveja. – Kasvukausi lyhenee pohjoista kohti. Katso kuvat 99 B.

3 Suomen EU-aikana maatilojen määrä on vähentynyt ja tilakoko kasvanut. Lisää tehokkuutta tuotantoon. – 1994 Suomessa 115 000 maatilaa – 2009 Suomessa 65 802 maatilaa.

4 Metsä on Suomen tärkein luonnonvara. Kestävän metsätalouden mukaan metsiä hakataan vähemmän kuin mitä ne kasvavat. Näin puuta kasvaa enemmän kuin sitä käytetään 101A. – Puu on uudistuva luonnonvara. – Puuaineksessa oleva hiili on pois ilmakehää pilaamasta.

5 A) Metsän uudistus luontaisesti. – Siemenpuista kylväytyy taimia. B) Metsän viljelyuudistaminen. – Ihminen kylvää siemenet tai istuttaa taimet. Metsä- ja metalliteollisuus ovat pitkään olleet Suomen talouden perustana. Paperin valmistus kuluttaa paljon vettä, sähköä ja puuta. – Paperia kannattaa kierrättää.

6


Lataa ppt "Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google