Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen."— Esityksen transkriptio:

1 Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen metsä ja metsänomistaja saa metsästään tuloja. Mikään laki ei velvoita metsänomistajaa hakkaamaan tai harventamaan metsiään, mutta metsälain mukaan hänen täytyy huolehtia, että yli 0,3 hehtaarin suuruiselle hakkuuaukolle syntyy uusi taimikko 10-25 vuoden kuluessa, maantieteellisestä sijainnista riippuen. Taimikko tulee perustaa aina uudistushakkuun jälkeen. Sen voi tehdä istuttamalla tai kylvämällä tai luontaisesti, jos alueelta löytyy riittävästi siemenpuita.

2 Männynsiementen kylvö Kylvöä voi suorittaa kahdella eri tapaa, konekylvöllä tai käsinkylvöllä. Meidän koulussa se suoritettiin käsinkylvönä.

3 Männyntaimien istutus Taimen istutuksessa tarvitset vain istutusputken, taimia, suojakäsineet ja taimivakan. Istutus tehdään muokattuun maahan. Paakkutaimien istutuksessa käytetään istutusputkea. Kevät on parasta istutusaikaa. Istutustiheys männyllä on n. 2000 kpl/ha.

4 Istuttamisen vaiheet Ensimmäiseksi tiivistetään istutuskohta, joka on lähiympäristöään korkeammalla. Istutusputki isketään maahan, taimi tiputetaan putkeen ja maa tiivistetään taimen ympäriltä niin, että taimi tulee suoraan. Taimi pitää saada riittävän syvälle maahan ettei se kuivu.


Lataa ppt "Metsän uudistaminen Metsän uudistaminen lähtee liikkeelle uudistushakkuusta ja uuden taimikon perustamisesta. Uudistamisella saadaan aikaan uusi hyväkasvuinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google