Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajatuksia elämästä .....
Advertisements

Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Globaaliin maankäyttöön liittyviä näkökohtia Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Ilmastopaneelin tiedotustilaisuus
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Puimuri - kaava.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Harvialan koulu ja päiväkoti
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
”Määrittää ihmisen yksilönä”
LIIKKUMAAN AKTIVOINNIN KETJU Auli KanervaSanna Salonen.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Ajatuksia elämästä..
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Ranskalaisen koulun ystävät ry Perustettu 1949 Tarkoitus: –“Tukea henkisesti ja taloudellisesti ranskalaista kouluopetusta ja nimenomaan Ranskalais-suomalaista.
TYÖLLISYYS- JA KASVUSOPIMUKSESSA SOVITUT TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET 1.Omavastuuaika lyhenee 5 päivään nykyisestä 7 päivästä o Toimeentulo paranee työttömyyden.
Kokemuksia historiakerhosta
Kanda.
Kuvakäsikirjoitus.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Ranskalaisen Koulun Ystävät ry - L’Association des Amis de L’École Française.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
PÄIVÄTYÖKERÄYS 2011.
Oulun aikuislukio 2014.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Norssi ja Varis juttusilla
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
1 HE 116/2008 vp valtion talousarvioksi vuodelle 2009 (luku Energiapolitiikka) Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaosto
Elämä.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Täydellinen koulu.
Poliovoidaanhävittää! 1985: : => vähentynyt 99.6 % 99.6 %
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Kuvakäsikirjoitus Jonna ja Sara. Ensimmäinen kohtaus Kohtauksen sisältö: Luokassa keskustellaan yhteisistä käyttäytymissäännöistä.  yleiskuva luokkahuoneesta.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Ilmastonmuutos.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
4. MONO-päivä Klo
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Tervetuloa.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Opetusala humanitaarisessa työssä
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014

2

Maanjäristyksen jäljet näkyvät vielä selvästi 3 Haitin pääkaupunki Port-au-Prince tuhoutui lähes kokonaan vuoden 2010 maanjäristyksessä. 3 vuotta myöhemmin tuhoja korjataan - mutta hitaasti.

Haiti on läntisen pallonpuoliskon köyhin maa •Jo ennen vuoden 2010 maanjäristystä 55% väestöstä eli alle eurolla päivässä. •Vuosittaiset maanjäristykset ja hurrikaanikaudet tekevät ihmisten elämästä entistä vaikeampaa. •Kaikista maailman maista Haiti kärsii ilmastonmuutoksen vaikutuksista eniten. 4

Miksi Haitissa tarvitaan Sinunkin apuasi? •Maanjäristys tuhosi yli koulua. •Tällä hetkellä tuhansia lapsia opiskelee väliaikaisiksi tarkoitetuissa telttakouluissa, jotka eivät kestä vuosittaisia hurrikaaneja ja maanjäristyksiä. •Usein sadepäivinä lapset eivät uskalla mennä väliaikaisiin kouluihin. •Haitin nuoret haluavat kouluttautua, jotta pystyvät tulevaisuudessa hankkimaan oman toimeentulonsa. •42 % prosenttia haitilaisista on lukutaidottomia. 5

Kirkon Ulkomaanapu on rakentanut Haitiin maanjäristyksen jälkeen: •St. Matthieun ekokoulun, jossa on 7 luokkahuonetta 350 oppilaalle ja 18 opettajalle •St. Joseph Embouchuren vuoristokoulun noin 300 oppilaalle •St Joseph d’ Arimatheen koulun noin 300 oppilaalle •École Bon Bergerin koulun noin 350 oppilaalle •Abeilles d’Aspamin koulun •60 koulutelttaa, joissa yhteensä 120 luokkahuonetta •120 väliaikaista luokkahuonetta 6

7 Valmisteilla oleva Bon Bergerin koulu St. Joseph Embouchuren vuoristokoulu St. Matthieun koulu Léogânessa Osa Ulkomaanavun rakentamista kouluista Haitissa

Uusi Aspamin koulu, jossa oppilaat viihtyvät 8

Mitä päivätyökeräyksen lahjoituksilla tehdään? •Lahjoituksien avulla rakennetaan kouluja Haitiin. •Koulut rakennetaan yhdessä paikallisten työntekijöiden kanssa. Paikallisille opetetaan uusia ja kestäviä rakennustekniikoita. •Kouluissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan aurinkoenergiaa, biokaasua ja sadevedet kerätään talteen. •Kouluihin rakennetaan myös keittiöt, käymälät ja kaivot. •Katso koulujen jälleenrakennuksesta kertova videoKatso koulujen jälleenrakennuksesta kertova video 9

Mitä Haitiin kerätyillä varoilla saadaan? •Yhden oppilaan työpanoksella saadaan kaksi apumiestä päiväksi rakennustyömaalle tai kaksi sementtisäkkiä •2 oppilaan työpanoksella saadaan yhteen koululuokkaan energiansäästölamput tai metri aitaa koulun ympärille •1 luokan (25 oppilasta/luokka) keräyksellä saadaan 4 kahden oppilaan istuttavaa pulpettia tai hurrikaanin kestävä teräsovi koululuokkaan •10 luokan keräyksellä saadaan 7 hurrikaanin kestävää koulun ikkunaa tai vessojen kalusteet yhteen kouluun •20 luokan keräyksellä saadaan maalit tai aurinkopaneelijärjestelmä yhteen kouluun •30 luokan keräyksellä saadaan katto 300 oppilaan kouluun 10

Myrdudin koulun rakennusta keväällä

Tulevan koulun onnellinen oppilas vuotias Simone odottaa innokkaana pääsyään pois väliaikaisesta koulusta ja tilalle rakennettavaan Myrdudin kouluun. OSALLISTUMALLA PÄIVÄTYÖKERÄYKSEEN SAAMME LISÄÄ ONNELLISIA OPPILAITA! Lämmin kiitos tuestanne ja antoisaa keräyspäivää oppilaille!

Kiitos.