Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAPA ry VALMENNUSLINJA
Advertisements

makramee-tekniikalla
TODENNÄKÖISYYSLASKENTA
Asuntosijoittaminen helpoksi
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Ajatuksia elämästä..
♣♦♥♠ NT JOHDANTO ♣♦♥♠ NT. BRIDGEN HISTORIA Tikkipelit syntyivät 1500-luvulla, esim. twist 1800-luvulla kehittyi biritch eli venäläinen twist, suosittu.
♣ ♦ ♥ ♠ NT JOHDANTO JA SANGI
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Blockster – Lisää palikkatorniin uusi pala kortin ohjeiden mukaan kaatamatta tornia. Taustalla tiimalasin hiekka valuu loppuun hetkenä minä hyvänsä...
Pelin suunnittelu Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 /
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Kuvakäsikirjoitus.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
BRIDGE - ESITTELY Syksy 2012 Olli Perkiö.
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
PELINVIENTI NT Sangipelaamisen (NT = No Trump, ei valttia, suomennettuna sangi) perusteita Pyrkimyksenä on saada tikkipelissä mahdollisimman paljon tikkejä.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
♣♦♥♠ NT LEIKKAAMINEN ♣♦♥♠ NT Leikkaaminen, maskaaminen Pelitapa, jolla voi voittaa tikin kortilla, joka ei ole lähtömaan korkein kortti Pelataan.
♣♦♥♠ NT KERTAUSTA ♣♦♥♠NT 1. Oikean pelimuoto: pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin yläväri ( ♥ tai ♠ ) tasaisilla käsillä pelataan mieluummin.
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUS 1 VÄRIÄ VOIMA Epätasaisella kädellä avaus lupaa vähintään 11 arvopistettä ja 12 pistettä Tasaisella kädellä.
♣ ♦ ♥ ♠ NT VALTTIPELI.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
♣♦♥♠ NT JOHDANTO JA SANGI ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT  Parit pelaavat toisiaan vastaan. Pelaajat on nimetty ilmansuuntien mukaan.  POHJOIS-ETELÄ (NS)
SANGIPELAAMINEN PELINVIEJÄN TEHTÄVÄNÄ: Tikkien kasvattaminen Kontrollin säilyttäminen Yhteyksien säilyttäminen Vaarallisen vastustajan eliminointi Kaikkien.
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Slideshare koonti Mervi Isola.
♣♦♥♠ NT JOHDATUS TARJOAMISEEN ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT  Ensin on huutokauppavaihe, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä löytämään pelivaihtoehdon,
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA ♣♦♥♠ NT 12. oppitunti.
Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi.
PILKKU.
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Elder Scrolls III: Morrowind - Morrowind on tietokoneelle ja Xboxille ilmestynyt roolipeli. - Morrowindin alussa valitaan hahmo ja sille luonne ja tähtikuviot.
World of Warcraft Maailman kovin Nettirooli peli kautta aikain.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Porvoon Salibandyseura ry
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
Sauli Nurmi Tietojenkäsittelytieteen historia (seminaari kevät 2007) Tietokonepelien varhaishistoria.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Ohtonen Keijo & Hyttinen Hannu-Pekka Taustaa Pohjola-leiriltä valittava ensimmäinen maajoukkue koostuu 40 pelaajasta + 4 maalivahdista Tarkasteltiin.
♣♦♥♠ NT JOHDANTO Kirjan ”Opi Bridgeä 2000-luvulla” sivut 1-4 ♣♦♥♠ NT 1ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA Kirjan sivut ja ♣♦♥♠ NT 1Bridgen peruskurssi 2. oppitunti.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
National Hockey LEAGUE
Bridgen jatkokurssi 2 – lähtökortit jatkuvat
Urheilu YhdYsvallat.
Salibandy.
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Tunnetaitojen harjoittelua ryhmässä
MKSBT 06 APASSEIHIN PELAAMAAN!
Jalkapallo.
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ! www.bridgefinland.com

Miksi Bridge? Bridge on arvostettu laji Pelillä yli sadan vuoden pituinen historia Pelataan kaikkialla maailmassa ja verkossa Bridge on useissa maissa yleissivistykseen kuuluva taito Älyä ja psykologisia taitoja mittaavaa lajia pelataan mm. älyolympialaisissa Bridgetaitoja arvostetaan työelämässä ja rekrytoinneissa

Bridge antaa aivoillesi haastetta Bridgen harrastaminen jo jopa harrastetasolla parantaa muistia ja jopa estää muistisairauksia (dementia jne.) Jo aloittelija saa lajista itselleen sopivia haasteita Lajissa voi kehittyä koko elämänsä ajan Bridge on myös sosiaalinen laji ja parantaa kanssakäymistaitoja

Bridge on hauskaa! Bridge on neljän hengen tikkipeli Harrastajat pelaavat kotona, paikallistasolla kerhoilla, suuremmissa mestaripistekilpailuissa, SM-tasolla ja kansainvälisissä arvokilpailuissa Lajiin kuuluu olennaisena osana ihmisten tapaaminen Bridgeä voivat pelata kaikki ala-asteikäisistä vanhuksiin Uusiin ihmisiin on helppo tutustua pelin tuoksinnassa

Kuinka pääsee alkuun? Bridge on peli, jonka opetteluun menee hieman aikaa Peruskurssi kestää yleensä noin 8 – 10 käyntikertaa Peruskursseja järjestävät SBL:n jäsenkerhot ympäri maata Lajin pariin moni on päässyt myös ystävien opastuksella. Myös netissä voi tutustua lajiin Parhaiten lajin oppii pelaamalla, kunhan perusteet on ensin saanut selville Bridge on todella edullinen laji harrastaa

Peli pähkinänkuoressa: Neljän hengen tikkipeli, jota vastakkain istuva pari pelaa toista paria vastaan Pelivälineenä 52 kortin pakka, joka jaetaan tasan neljälle pelaajalle (13 korttia jokaiselle) Ennen itse korttipelivaihetta käydään parien välillä huutokauppa, eli tarjousvaihe, joka määrittää pelattavan jaon tikkitavoitteen ja valttivärin tai valtittomuuden (sitoumus) Sitoumuksen voittaneen osapuolen ensimmäiseksi peliä ehdottaneesta tulee pelinviejä ja hänen partnerinsa lepää Lepääjän kortit levitetään pöytään kaikkien nähtäville Pelinviejä määrää mikä kortti lepääjän korteista pelataan kulloinkin Sitoumuksen voittaneen parin vastustaja (puolustajat) yrittävät pelissä estää pelinviejää saamasta lupaamaansa tikkimäärää. Ässä on suurin kortti ja maata on pakko pelata, jos sitä on. Lopussa lasketaan parin saamat tikit. Kilpailubridgessä kaikki pelaavat samoilla jaoilla, jolloin ei ole merkitystä onko parillanne hyvät vai huonot kortit. Tuloksia verrataan niihin, jotka pelasivat samat kortit kuin te. Tuurilla ei siis juurikaan ole merkitystä

SBL-toiminnanjohtaja: Niinpä, ota aivosi narikasta ja opettele maailman haastavin korttipeli: BRIDGE www.bridgefinland.com SBL-toiminnanjohtaja: P: 040-847 6196