Tatuoinnit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Heijastuksia elämästä
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Rinnankorjaus vapaalla rasvansiirteellä
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kestopikkuhousunsuoja
Integraalilaskenta MA 10
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Tiedonhaku Internetistä
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Lasten suusta.
Riippuvuus tupakoinnista
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Digitaalinen kuvankäsittely
Tietovuokaaviot (ei osa UML-kieltä)
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
VOIKUKKIA vertaistuki-
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Lukiolaisen opintopolut
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Lumenveisto Kuvallinen ohje lumiveistoksen tekoon kotipihalle
Algoritminen ajattelu
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Kestoside.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
SÄDEHOITO.
Alkoholi.
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
ATK-työt.
18. Miksi kappale kaatuu Tavoitteet ja sisällöt Kappaleen painopiste
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Porin Yksikkö / Elektroniikkatuotanto Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2006.
Riippuvuus tupakoinnista
Maailmankaikkeuden rakenne
Porin Yksikkö / Elektroniikka Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2007 www-sivut:
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Käyttöohje Seuraavalle sivulle Viimeksi katsotulle sivulle Sisällysluetteloon Kun hiiren nuolikuvio muuttuu kohteen päällä kädeksi, niin siitä pääsee.
Täit.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Esityksen transkriptio:

Tatuoinnit

Sisällysluettelo Tatuoinnin historiaa Tatuointien tyylilajeja Tatuoinnin hankinta Tatuoinnin tekeminen Tatuointien hoito Tatuointien poisto Lähdeosoitteet

Tatuoinnin historiaa Vanhimmat tatuoinnit on löydetty Egyptistä muumioiden ihosta ja ne ovat noin 4500-5000 vuotta vanhoja. Aiemmin tatuoinneilla on ollut jonkun asteista uskonnollista merkitystä, esimerkiksi niillä ennaltaehkäistiin ja parannettiin sairauksia. Nykyaikana ne ovat yleensä vain koristeita.

Tatuoinnin historiaa Tatuointien tekotapa on pysynyt aina lähes samana: Ihon pinta rikotaan ja sen alle pistetään mustetta. Ihon pinnan parannuttua muste jää ihon alle. Ensimmäisissä tatuoinneissa pienenkin kuvan ihoon tatuoiminen on saattanut kestää päiviä, jopa viikkoja, ja sitä on seurannut ankara tulehdus sekä kuume. Ensimmäisen tatuointikoneen keksi tatuoija Samuel O´Reilly 1875.

Tatuointien tyylilajeja Black & Gray: Tatuoinnissa vain mustan ja harmaan eri sävyjä Traditional: Voimakkaat mustat ääriviivat ja varjostusta sekä kirkkaat värit. Fineline: Korostaa ääriviivoja ja hienoja yksityiskohtia. Tribal: Siluettityylinen, yleensä musta. Realistic: Tatuointi on valokuvamainen, esimerkiksi maisemakuva. Tässä muutamia yleisimmistä tyylilajeista:

Tatuointien tyylilajeja Harvinaisempia ja uudempia tatuointien tyylilajeja ovat polttotatuoinnit ja arpitatuoinnit. Polttotatuoinnissa ihoon poltetaan haluttu kuvio Arpitatuoinnissa ihosta viilletään pois palasia joiden parannuttua ihossa näkyy kuvio. Kun tavallisen tatuoinnin oton jälkeen pyritään saamaan haava parantumaan nopeasti, arpitatuoinnin haavaa pyritään pitämään auki mahdollisimman kauan.

Tatuointien tyylilajeja Fineline Traditional Tribal

Tatuoinnin Hankinta Tatuoinnin hankintaa kannattaa harkita huolella, sillä se on ikuinen ja sen mahdollisesta poistattamisesta jää rumat arvet. Tatuointien ikäraja on 18- vuotta, joskin tatuointeja tehdään joissakin paikoissa 15-17 vuotiaille vanhemman läsnäollessa tai suostumuksella.

Tatuoinnin hankinta Tatuoinnin ottamista varten ei tarvitse olla kovin suurta kipukynnystä, sillä se ei aiheuta suurta kipua, vaan lähinnä pistää hieman. Kuvan koko, tatuointiajan pituus sekä ihmisten erilaisuus tietenkin vaikuttavat tähän. Alkoholin vaikutuksen alaiset jäävät ilman tatuointia (Ei humalatilan takia vaan siksi, että alkoholi ohentaa verta ja haava vuotaa enemmän).

Tatuoinnin tekeminen Operaatio aloitetaan puhdistamalla kohta johon tatuointi halutaan.(kuva 1) Halutun kuvan malli jäljennetään iholle siirtopaperin avulla (kuva 2), jonka jälkeen itse tatuointi alkaa. Kuva 1. Kuva 2.

Tatuoinnin tekeminen Tatuointi aloitetaan piirtämällä kuvan ääriviivat, jonka jälkeen tulevat yksityiskohdat. Tatuointikoneen neula rikkoo ihon ja vie musteen ihon pinnan alle. Lopuksi tatuointi rasvataan ja suojataan paperilapulla.

Tatuoinnin hoito Vasta tehty tatuointi on avohaava, joten sen puhtaana pitäminen on tärkeää. Uuden tatuoinnin hoitojakso on 2-4 viikkoa. Tatuointi on hyvä pestä noin kolme kertaa ja rasvata noin viisi kertaa päivässä. Uiminen, saunominen ja auringon ottaminen paranemisjakson aikana on kielletty. Tatuointi on parantunut noin kuukauden kuluttua, mutta sen rasvaaminen toisinaan pitää ihon pehmeänä ja kuvan värit kirkkaana.

Tatuoinnin poistaminen Pienet, noin tulitikkuaskin kokoiset tatuoinnit voidaan yksinkertaisesti vain leikata pois. Iho venyy tarpeeksi, jotta reunat saadaan ommeltua toisiinsa kiinni. Kämmenen kokoisen tatuoinnin poistamiseen joudutaan venyttämään ihoa ja sitä suurempien tatuointien poistaminen vaatii ihon siirtämistä muualta kehosta. Lopputulokseen vaikuttavat potilaan perintötekijät, ikä ja kirurgin ammattitaito. Leikkauksesta jää AINA arpi

Lähdeosoitteet www.humak.edu/~yliptu01/tatuoinnit.html www.kolumbus.fi/sagafre/Tatuoinnit.html www.kinkymousetattoo.net www.otol.fi/~mijuko00/tatuoinnit.html www.uwasa.fi/yolehti/5-96/tatska.html www.helsinginsanomat.fi/uutisarkisto/19990731/koti/990731ko06.html

Tekijä - Tämä esitys on syntynyt ATK-kurssin aikana keväällä 2003. - Olen rovaniemeläinen Ounasvaaran Lukion oppilas. - Valitsin aiheekseni tatuoinnit, koska ne ovat itseäni kiinnostava aihe. - Tämä oli ensimmäinen, mutta luultavasti ei viimeinen kerta, kun käytin tietokonetta johonkin hyödylliseen. - Kurssin aikana opin paljon uusia asioita tietokoneen käytöstä.