Tekijänoikeusfoorumi 2011 Markku Lamminluoto 16.11.2011 Kommenttipuheenvuoro operaattoreihin kohdistuvasta kieltotuomiomenettelystä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lillbacka – alustava tarjous Arjen Sankareita Finlandiatalolla.
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
TOSIBOX LOCK Turvallisuusasetukset
Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE.
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Moniverkkoliityntä asiakkaan näkökulmasta
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
SIJOITUSSTRATEGIAT Petteri Uronen Karlo Haapiainen Ville Jahn.
Keravan Energia Oy © Jussi Lehto Keski-Uudenmaan finanssilounas Energia tulevaisuuden kilpailutekijänä Toimitusjohtaja Jussi Lehto Keravan.
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Ajankäytön hallinta Ajankäytön hallinta
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
FICOM - BRUNSSI Matti Mattheiszen Elisa Communications Oyj.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Työllisyysaste •Suomessa ~68% •Työelämä 2020 –hanke (työelämän kehittämisstrategia): 1%-yksikön nosto vai 72% tavoite? •Muissa Pohjoismaissa, Hollannissa.
© Electronic Frontier Finland ry Tekijänoikeuden tulevaisuus ja teosten käyttäjät Mikko Välimäki
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Varmaa ja vaivatonta viestintää kaikille Suomessa Tähän joku aloituskuva, esim. ilmapallopoika Kansainvälisten viestintäpalvelujen turvallisuus Jarkko.
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio,
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2006 Bluetooth-kirjautumismenetelmiä InSitu-järjestelmässä Tietotekniikan kandidaattiseminaari Tuukka Puranen
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
ETIIKKA LAATU- JA TULOSTAVOITTEIDEN PAINEESSA
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Oletusasetusten tekeminen Päävalikolla voit aluksi tehdä kaikki oletusasetukset, jotka sitten ovat voimassa aina kun käytät RI400. Voit toki tehdä ne myöhemminkin.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
Takaisin kartalle – Seutukaupunkien kehittämismenetelmä Kommenttipuheenvuoro Paavo Salli Sastamalan seutukaupunki.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Muovien kierrätys.
Kuntatalo Helsinki Kuntien tietoliikenneratkaisun esiselvityksen esittely- ja keskustelutilaisuus Simo Tanner
Aalto-yliopisto Professor of Practice OTT Sakari Wuolijoki
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Tietoturva.
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Tietoturva internetissä
Muutamia uskomuksia patenteista
Putken asennustyö Yrittäjä asensi paineilmaputkea teollisuushallin seinään nosto-oven yläpuolelle noin viiden metrin korkeuteen. Yrittäjä (putkiliikkeen.
Hoitopaikan valinta -verkkosivuhanke
Asiointipalveluiden laatu
II ANTIIKIN MAAILMA Historian taidot, s. 64–65.
Miten toimialamme kehittyy?
Esityksen transkriptio:

Tekijänoikeusfoorumi 2011 Markku Lamminluoto Kommenttipuheenvuoro operaattoreihin kohdistuvasta kieltotuomiomenettelystä

Internet-sisällön jakelun roolit • Teleoperaattori tarjoaa asiakkailleen Internet-yhteyden (laajakaistaliittymän) tietoyhteiskunnan peruspalveluiden käyttämiseen • Internet on sama kaikille — niin mahdollisuuksineen kuin uhkineen • Laittoman sisällön välittäjiä ovat niiden palveluiden ylläpitäjät, missä laittomat sisällöt on asetettu saataville • Teleoperaattorit kunnioittavat tekijänoikeuksia eivätkä tee yhteistyötä laittoman sisällön välittäjien kanssa Julkinen2

Teleoperaattorin asema EU-säätelyssä • Sähkökauppadirektiivi määrittelee yksiselitteisesti vastuuvapauden pelkkää siirtotoimintaa harjoittavalle operaattorille • Enforcement-direktiivi on yksiselitteisesti rajattu siten, että se ei vaikuta sähkökauppadirektiivissä säädettyyn vastuuvapauteen • Operaattorille ei tule asettaa velvoitteita monitoroida välittämäänsä liikennettä • Tietoyhteiskuntadirektiivin määrittely termille ”välittäjä” rajaa laajakaistaliittymän toimittajan välittämisen ulkopuolelle Julkinen3

Kieltotuomion tekninen tarkastelu • Esitetyt liikenteen estomekanismit on helposti kenen tahansa kierrettävissä eikä niitä voida rajata estämään ainoastaan laittomia sisältöjä • Internet-palveluissa käytetään vaihtuvia IP-osoitteita • Eston tultua voimaan palvelut eivät olisi enää estetyssä osoitteessa • Esteiden nopea purkaminen siten, etteivät ne estä osoitteessa myöhemmin toimivia laillisia palveluja, olisi erittäin haastavaa • Tehokas suodatus edellyttäisi operaattoreilta täydellistä liikenteen monitorointia ja analysointia, mikä loukkaisi kansalaisten perusoikeuksia ja aiheuttaisi kohtuuttomia kustannuksia Julkinen4

Kieltotuomioista • Tekijänoikeusloukkauksiin on puututtava ensisijaisesti niiden lähteellä • Operaattorin vastuuvapaus on tunnustettu kotimaisissa ja ulkomaisessa oikeustapauksissa • Uutta, pelkkää siirtotoimintaa harjoittavaan operaattoriin kohdistuvaa kieltotuomiota on jopa esitetty toteutettavaksi riita-asiana ilman, että väitettyä loukkaajaa kuullaan tai edes tunnistetaan, sekä ilman turvaamistoimena hakijalle asetettua hakijavakuutta eikä operaattorin kuluja korvattaisi => Operaattorin ja väitetyn loukkaajan kokemien vahinkojen korvaus virheellisissä kieltotuomioissa jätetään täysin avoimeksi Julkinen5

Loppusanat • Operaattoriin kohdistuva kieltotuomio on EU-direktiivien vastaista, tehotonta, aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia ja voi äärimmillään johtaa Internet-sensuuriin • Tehottoman ja väärään tahoon kohdistuvan lainsäädännön valmistelun sijaan tulisi keskittyä luovan alan uusien liiketoimintamahdollisuuksien rakentamiseen ja tekijänoikeusloukkauksiin puuttumiseen niiden lähteellä • Ei tulisi luoda lainsäädäntöä, missä yhden toimialan liiketoiminnan kustannukset langetetaan toisen maksettavaksi • Teleoperaattorit kunnioittavat tekijänoikeuksia ja toimivat yhteistyössä oikeuksien omistajien kanssa Julkinen6