Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä."— Esityksen transkriptio:

1 Koodistopalvelu

2 Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä tehtyyn ylätason vaatimusmäärittelyyn Tehdään tekninen referenssitoteutus, joka on myöhemmin siirrettävissä myös muiden toimijoiden käyttöön -> jos niin halutaan.

3 Miksi? Käsitellyt tiedot ovat pääosin koodistoja tai luokituksia. ”Kaikki mikä ei ole vapaata tekstiä, on koodisto” On paljon yhteisiä koodistoja mutta ei yhteistä jakelukanavaa, eikä hallinnointia -> Valtava määrä päällekkäistä ylläpitoa -> Tiedot eivät ole automaattisesti yhteensopivia Tiedon siirrettävyys edellyttää yhteisiä koodistoja

4 Keskeiset ominaisuudet Koodistojen keskitetty hallinnointi Koodistojen jakelu web-käyttöliittymän kautta ja ws-rajapinnan kautta Koodistojen tuonti ulkoisesta lähteestä ym. Metodeja käyttäen. Mahdollisuus määrittää siirtotiedoston tyyppi ja merkistö Mahdollisuus luoda hierarkisia koodistoja. Esim. aluejaot: maakuntien kunnat, jne.

5 Keskeiset ominaisuudet Mahdollisuus luoda rinnasteisia koodistoja -> Semanttisesti yhteensopivien koodien rinnastaminen. Esim. Kielikoodit RU->SV (sama merkitys, eri koodi) Koodistojen ja koodien versionhallinta Monipuoliset metatiedot

6 Sisältyvyyshierarkia

7 Rinnasteisuus


Lataa ppt "Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google