Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio, 15.2.2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio, 15.2.2010."— Esityksen transkriptio:

1 Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio, 15.2.2010

2 Milloin oma sivu Opasnetiin? On jokin oma aihe, joka vaatii käsittelyä. Aiheella merkitystä yhteiskunnalle tai tietylle ryhmälle. Aiheeseen liittyvä tieto on pääasiassa julkista. Tiedon tuottajat ja/tai tarvitsijat ovat hajallaan. Jäsennetty tarkastelu olisi eduksi.

3 Millaisista aiheista voi avata sivun? Aiheita ei ole rajattu. Esimerkkejä: –Partioyhdistyksen perustaminen –Pohjois-Korean avustustoimet

4 Pohjois-Savon Partiotuki

5 Pohjois-Korean avustustaminen

6 THL:n strategia

7 Erityistilanne

8 Opasnetin mahdollisia käyttökohteita erityistilanteissa. Nopea viestintäkanava kaiken julkaistavissa olevan tiedon levittämiseen. "Yhden luukun" viestintäkanava. Kysymys- ja vastauspalsta kansalaisille. Tietovarasto yksityiskohtaiselle tiedolle jälkiarviointia varten. Viranomaisten keskinäisen tiedonvaihdon väline. Työtila jälkitilanteen selvittelyyn ja raportointiin. Rajapinta vaikutusarviointien kommentointiin ja kritisointiin.

9 Opasnetin osia ja niiden käyttö erityistilanteessa. Osa Sisältö Tiedot heti luettavis sa? Kenellä muokkausoik eus Huom. Erityistilannett a koskeva internetsivu Erityistilanteen kuvailu ja mahdolliset toimintaohjeet Kyllä Opasnet- vastaava Tiedottamisen "yksi luukku". Erityistilanteen keskustelusivu Tilannetta tai sen kuvausta koskeva keskustelu Kyllä Kaikilla, tarvittaessa voidaan rajoittaa Käyttö vaatii kirjautumisen. Kommentointi kenttä Tilannetta tai sen kuvausta koskevien kommenttien keruu Ei Kaikilla myös ilman kirjautumista. Kommentit tulevat näkyviin vasta Opasnet-vastaavan hyväksyttyä ne. Opasnet- tiedostonhallin ta Erityistilanteeseen liittyviä tiedostoja Kyllä Opasnet- vastaava Muut Opasnet-sivut Tietoja terveydestä, ympäristöstä ja muusta siihen liittyvästä. Kyllä Kaikilla kirjautuneilla. Sisältöä tuotetaan jatkuvasti eri projekteissa.

10 Avoimen verkkotyöskentelyn tavoitteet Tehokkuus: –Tieto kerätään yhteen paikkaan, joka on kaikkien tiedossa. Näin sekä tiedon tarvitsijat että tarjoajat kohtaavat toisensa nopeasti, eikä tiedon haeskeluun kulu aikaa (sen jälkeen kun joku on tiedon löytänyt ja syöttänyt Opasnetiin). Tiedon jakelu: –Jos alusta asti tiedotetaan, että uusin tieto on internetissä yhdessä paikassa, se vähentää puheluita ja antaa työrauhaa. Myös linkin jakelu on yksinkertaista, eikä lehdistötiedotteita tarvitse lähettää erikseen. Hiljaisen tiedon keruu: –Erityistilannetta hoitavan organisaation ulkopuolella olevan tiedon kerääminen on mahdollista nopeastikin, kun tarjotaan helposti käytettävä nettityötila tiedon keruuseen. Jälkitilanteen hoito: –Joissakin tilanteissa jälkitilanne muodostuu erityisen ongelmalliseksi, jos jää epäselväksi, kuinka suurta haittaa aiheutui, saatiinko vaaralliset altisteet pois ympäristöstä, ja onko kaikki tarpeellinen todellakin jo tehty. Tällaisia tilanteita varten voidaan tarvita erityistilanteen jälkeistä riskinarviointia. Opasnet tarjoaa työkaluja tällaiseen internet-pohjaiseen arviointiin, joka voidaan tehdä suoraan täydentäen erityistilanteen aikaista sivua.

11 Heande tutkimusprojekteissa Suojattu sivusto, vaatii salasanan Kaksi suojaustasoa –Kaikki sivustolle pääsevät näkevät sivun –Vain määritelty ryhmä näkee sivun Toisin kuin Opasnetissä, tekijän- ja käyttöoikeudet säilyvät kirjoittajalla. Mikä tahansa tutkimusprojekti voi perustaa oman sivun aineistonsa käsittelyyn. –Projekteja: Finmerac, Bioher, Claih, Intarese, Heimtsa, Hiwate, Bepraribean, Plantlibra, Hitea, Altti, Seturi, PAMM, Tapas, Vesirisk, Polaris…

12


Lataa ppt "Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio, 15.2.2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google