Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OKM TIEDONKERUUT 21.8.2015 Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OKM TIEDONKERUUT 21.8.2015 Ylitarkastaja Jukka Haapamäki."— Esityksen transkriptio:

1 OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki

2 Sisältö Uusi käsikirjamalli Tiedonkeruiden VIRTAistaminen
Tiedonkeruiden muutokset Rahoitusmallityöryhmien ehdotus, laskentaperiaate 55 op -laskenta ja poissaolojakson aikana suoritetut opinnot

3 Uusi käsikirjamalli Käsikirjojen siirto wiki-alustalle.
Käsikirjojen wiki-versio julkistetaan Kota-seminaarissa 2.9. Tämän jälkeen wiki-versiota voi kommentoida OKM:n tiedonkeruu-kirjeen lähettämiseen saakka (lokakuu-marraskuu). Tiedonkeruukirjeen lähettämisen jälkeen käsikirjaan liittyviä kysymyksiä voi vielä esittää wikissä ja OKM vastaa kysymyksiin, mutta käsikirjan tekstiä ei enää muuteta.

4 Tiedonkeruiden VIRTAistaminen
Virta tietovarannosta poimittavat tiedot: OKM:n tiedonkeruukäsikirjassa mainitut tiedot (opintopistetiedonkeruu, julkaisutiedonkeruu) [Korkeakoulu vahvistaa tiedot] OKM:n suoraan Virrasta poimimat tiedot (a. tiedot päällekkäisistä opinto-oikeuksista, b. tiedot uusien opiskelijoiden aiemmista opinto-oikeuksista ja tutkinnoista korkeakouluissa, c. tiedot ammattikorkeakoulujen maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen osallistuneista opiskelijoista, jotka ovat aloittaneet korkeakoulussa tutkintoon johtavat opinnot, d. opettajien pätevyystiedot, e. ennakkotiedot opiskelijoista ja tutkinnoista) [OKM poimii tiedot suoraan, tiedot nähtävillä Virrassa] Tilastokeskuksen tiedonkeruut (opiskelijatiedonkeruu, tutkintotiedonkeruu, yliopistojen erilliset opettajan pedagogiset suorittaneet)

5 Tiedonkeruiden muutokset (1/2)
AMK-kv-henkilöstöliikkuvuus Tilastointiin mukaan myös alle 5 päivän liikkuvuusjaksot Tarve YO-puolelle vastaavaan muutokseen? AMK-taloustiedonkeruu AMK-taloustiedot kerätään tilastovuodesta 2015 lähtien samalla lailla kuin yliopistojen taloustiedot (6 lomaketta; tilinpäätös, tase, toimintokohtainen tilinpäätös, tutkimusrahoitus, koulutusalakohtaiset kustannukset, liiketoiminnan tuloslaskelma) Julkaisutiedonkeruuseen Virta-julkaisutietopalvelun yhteydessä esitetyt muutokset + Open Access määritelmän muutos.

6 Tiedonkeruiden muutokset (2/2)
ATT-vaikuttavuusselvitystyöryhmän ehdotus uudeksi Open Access-määritelmäksi ( Julkaisu on Internetin kautta kokonaisuudessaan ilmaiseksi ja esteettömästi luettavissa, tulostettavissa ja kopioitavissa vähintään yksityiseen käyttöön Julkaisu on saatavilla joko välittömästi kustantajan palvelussa tai viimeistään kustantajan määrittelemän embargoajan jälkeen rinnakkaistallennettuna organisaatio- tai tieteenalakohtaisessa julkaisuarkistossa Julkaisu on vapaasti saatavilla pysyvästi sellaisessa joko kustantajan tai tutkimusorganisaatioiden tarjoamassa palvelussa, joka mahdollistaa julkaisujen kuvailutietojen haravoinnin ja sisällön indeksoinnin muihin hakupalveluihin sekä tukee julkaisuihin viittaamista ja linkittämistä pysyviin tunnisteisiin (DOI, URN, Handle) pohjautuvilla verkko-osoitteilla Julkaisun vapaasti saatavilla oleva versio on julkaisusopimuksesta tai kustantajan politiikasta riippuen joko tekijän viimeinen oma rinnakkaistallennettu versio tai kustantajan palvelussa ilmestynyt lopullinen versio Jatkossa tulisi myös pohtia seuraavia lisäkysymyksiä: Pitäisikö rinnakkaistallenteiden maksimiembargo määritellä (esim kk tieteenalasta riippuen)? Pitäisikö määritellä minimilisenssi (esim. CC BY-NC-ND)? Pitäisikö kaikki julkaisut joka tapauksessa rinnakkaistallentaa organisaation omaan julkaisuarkistoon (joko tekijän toimesta tai siten, että ne - jos mahdollista - siirretään automaattisesti kustantajan palvelusta julkaisuarkistoon)?

7 Rahoitusmallityöryhmien ehdotus, laskentaperiaate 55 op -laskenta ja poissaolojakson aikana suoritetut opinnot Laskentatavan muutos siten, että mukaan tulevat keväällä aloittaneet ja tilastointijaksolla tutkinnon suorittaneet Perusjoukoksi muutetaan tilastovuotta aiemman vuoden syksyn opiskelijat (aiemmin tilastovuoden opiskelijat), keväällä aloittaneet lisätään perusjoukkoon Perusjoukolta lasketaan opintopisteiden kertymä tilastointipäivää seuraavien 12 kk:n aikana. Keväällä aloittaneet lisätään perusjoukkoon ja heidän opintosuoritustensa tulee olla 27 opintopistettä, jotta suoritukset tulevat laskentaan mukaan. Yli 55 opintopistettä suorittaneiden opiskelijoiden ko. vaatimusrajan yli menevät pisteet lasketaan mukaan seuraavan vuoden tilastointiin Rahoitusmalliryhmän ulkopuolinen kysymys siitä, miten suhtaudutaan poissaolojakson aikana avoimessa korkeakouluopetuksessa suoritettuihin opintopisteisiin, jotka tulevat mukaan myös 55 op laskentaa.


Lataa ppt "OKM TIEDONKERUUT 21.8.2015 Ylitarkastaja Jukka Haapamäki."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google