Kultahippuseminaari 1.-3.11.2013 Tanhuvaara Mikko Mattila Tanhuvaara 2.11.2013 Mikko Mattila.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HS-hiihtäjän harjoittelu
Advertisements

Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Vaihtoehtomalleja Haastattelin tämän hetken nuorten huippuja ja kartoitin heidän ampumapolkunsa Lähes kaikilla erilainen tausta Mukana: 2 pistooliampujaa.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Juoksu vahvassa myötätuulessa!
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
Odotukset seuratoiminnalta eri elämänvaiheissa
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Ampujan fyysinen harjoittelu
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Listening comprehension
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Jani Sievisen harjoittelu Lapsuudesta maailmanennätykseen
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi.
PÄTKÄ MIKON KOULUPOLKUA NIVELVAIHEESSA – KUVITTEELLINEN ESIMERKKI PERUSKOULUSTA Sanna Multala
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Pelaajan kehittäminen
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Kilpailijan starttikurssi
Kouluinfo Renkomäen koulu
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
SAH105 STAATTINEN KENTTÄTEORIA
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
SATE1110 SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Kiekko-Vantaa, Itä ry SC-Vantaan ohjaamat salivuorot kaudella 2015 – Vetäjä: - Mari Mieskonen, / - Mari Mieskonen,
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Näkemyksiä nuorten voimaharjoittelusta Yläasteelta - lukioon Erik Piispa Suomen Valmentajat ry Fysiikkavalmentaja.
KIVÄÄRI- AMMUNTA. Kivääri- ammunta Ampumaetäisyydet lajista riippuen 10 m -> yli 1 km Kaliiperista ja patruunan tehosta riippuen vaaraetäisyys voi olla.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
Ampumaurheilun tietoisku koululaisille
Kesäharjoittelu mitä ja miksi
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Asento Kpl 23.
Koukistajajännevamman jälkeinen fysioterapia
PISTOOLI- AMMUNTA.
Kestävyys on.
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTOSSA Riitta Kajanus
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
TUNNE TOISET - TUNNE ITSESI
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
NU Uimarin polku.
Kouluttajakortti: harjoituskerta 1 (vartalon asento)
AMPUMAHIIHDON Napsu-leiri
Volitioprosessi, tahdon!
Liikkettä fasilitoivat tekijät
Ajanhallinta opiskelussa
SATE2180 Kenttäteorian perusteet Magneettikentässä vaikuttavat voimat ja vääntömomentit Sähkötekniikka/MV.
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Ergonomia Seisomatyö.
AMPUMAHIIHDON Napsu-leiri
Esityksen transkriptio:

Kultahippuseminaari Tanhuvaara Mikko Mattila Tanhuvaara Mikko Mattila

 Tukiammunnan tarkoitus  Tukiammunnan ”sudenkuoppia”  Siirtyminen tukiammunnasta pystyammuntaan  Esimerkki Tanhuvaara Mikko Mattila

 Ammunnan perusteet on helpompi oppia vakaasta asennosta; keskittyminen oleelliseen  Tähtäyskuva  Hengitys  Rentous  Liipaisu  Jälkipito  Toistot - oppiminen – puhdas suoritus - automaatio  Kilpaileminen tutuksi  Onnistumisen tunne kehityksen kautta – mielihyvän tunteminen tärkeää – kiinnostuksen säilyttäminen Tanhuvaara Mikko Mattila

 Kyllästyminen – liikaa kaikkea vuosien varrella!  Paljon kilpailuja – ”menestysnälkä tyydytetty”  Menestyspaineita itsellä ja taustahenkilöillä (heijastus)  Ei ”tarpeeksi aikaa kaverille”  Ei tunnu enää kivalta?  Ei ehkä halua enää miellyttää vanhempia? Oma juttu?  Muut harrastukset antavat enemmän?  Kun nousee pystyasentoon –aseen hallinta vaikeutuu ja tuloksien numeroarvot putoavat!  Uuden oppiminen vaatiikin nyt paljon enemmän harjoittelua - itseluottamuksen säilyttäminen? Tanhuvaara Mikko Mattila

 Tulee koko ajan ennakoida tulevaa  On harjoiteltava ja opittava sekä nykyistä, että tulevaa, jotta nuori olisi heti sarjan vaihdon jälkeen ”valmis” seuraavaan sarjaan.  Uuden oppiminen tulee olla koko ajan etusijalla, jotta kehitys kulkee jatkuvasti eteenpäin.  Pelkkään menestykseen tähtääminen voi johtaa helposti kyllästymiseen, vaikka ”voittaminen onkin hauskaa”. Tanhuvaara Mikko Mattila

Kuva: SAL

 Istumatuelta vastapainoammuntaan. Siirtymistä voi IT –sarjan ampuja harjoitella ensimmäisen vuoden aikana hieman ja toisen vuoden aikana enemmän VT –sarjan tuen avulla, esimerkiksi (50/50%). Kannattaa kokeilla myös hieman ilman tukea, jos ”varressa on voimaa”! Huom! Tuki on siirrettävä oikeaan pitoalueen kohtaan, jotta asento ei nojaisi tukeen!

 Vastapainoammunnasta pystyammuntaan siirtyminen VT –sarjan aikana; tulee alun jälkeen pikimmiten pyrkiä ampumaan ilman VT –tukea, kunhan ”varressa voima riittää”. Asetta tulee keventää ja painotusta tulee siirtää perän suuntaan mahdollisimman paljon, jotta kannatteleminen helpottuu, eikä selkä rasitu liikaa. Tanhuvaara Mikko Mattila

 Pystyammunnan pitoharjoitus vastapainolta, alkuvaiheessa lyhyitä aikajaksoja ja kestävyyden lisääntyessä hieman pidempiä vaaka- ja pystyviivoihin.  Pystyammunnan pitoharjoitus vapaalta kädeltä vaaka- ja pystyviivoihin vastaavasti.  Pystyammunta vaaka- ja pystyviivoihin …  Pystyammunta tauluun … Tanhuvaara Mikko Mattila

• Pitoharjoitteita tulee tehdä molemmilta puolilta ennen rataharjoitteita radalla, mutta myös kotona 2-3 kertaa viikossa, jotta elimistö oppii olemaan levollisesti pystyasennossa. • Esimerkiksi sopii intervallityyppinen harjoittelu – ja muista; pidon lopuksi aina liipaisuharjoitus!  1 min pito – 2 min palautuksella 2 min pito – 4 min palautuksella 3 min pito – 6 min palautuksella  2 – toistosarjaa/harjoituskerta – eri määrät eri viikoilla esim. nousujohteisesti. • Voimaharjoitteluksi käy hyvin leuan veto ja etunojapunnerrukset, vatsa- ja selkälihasliikkeet sekä 3-5 kertaa viikossa kunnon reipas lenkki tai vastaava harjoite, jossa hengästyy > 15 min / kerta!  Tee näitä fyysisiä aina pitoharjoitteiden jälkeen sekä juo hyvin!

 Miten olisi? Jospa 14 vuotiaat ampuisivat 20 ls kisan niin, että ammutaan 10 ls pystystä ja 10 ls hihnatuelta, jolloin olisi matalampi kynnys siirtyä pienoiskivääriammuntaan 16 - vuotiaiden sarjaan. Tällöin haasteita riittäisi koko ajan lisää elementtien lisääntyessä.  Paluu tuki- ja vastapainoharjoitteluun jos osumat eivät ole ampujan suoritustason mukaisia, sillä on aivan turhaa opetella negatiivista taitoa.  Muista! Lopeta pitoharjoitus aina liipaisuun! Kiitos kaikille! Tanhuvaara Mikko Mattila