ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Tanja Seppänen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rakennetukien kesäpäivät Ajankohtaista rakennetukien myönnöstä Kouvola Sanna Koivumäki.
Advertisements

Suomen kansallinen tarkastus ja maksatusten hakeminen
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Asiaa rakennusasiantuntijan näkökulmasta
Suomen kansallinen tarkastus ja maksatusten hakeminen /MU.
RAKENNERAHASTO-HANKKEIDEN PÄÄTTÄMISTOIMET
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKE
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
SEURAFOORUMI OHJELMA: AVAUS Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Lassi Kurittu LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTAPAIKKAMAKSUT Liikuntalautakunnan päätös.
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät Hyvinkäällä Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitushankkeiden rahoitus.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Yksityisteiden avustukset 2011
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Yksityistien perusparantaminen ELY:n avustus
Tampereen kaupungin kulttuuriavustukset
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Piiriapurahojen tarkoitus
Vesialueiden yhdistäminen
Silja Visanki Uudenmaan ELY-keskus
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
VALTION AVUSTUKSET YKSITYISTEIDEN PERUSKUNNOSTUKSEEN.
Perusparannushankkeen toteutus tiekunnassa  Mitä tiekunnassa päätetään?  Milloin päätöksiä pitäisi tehdä?  Onnistuuko kilpailuttaminen?
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
DigiDemo CreaDemo CreMa Tuotantoneuvoja Milla Moilanen.
1 Työllisyyspoliittinen avustus Maksatus 1/ KEHA -keskus  KEHA-keskus on valtakunnallinen, maantieteellisesti hajautetulla toimintamallilla ja.
Kuntatieto-ohjelma - valtionavustusohje - Ohjeen kuvat
ELO-yhteistyöryhmän kokous
Työllisyyspoliittinen avustus työkokous 1. 12
EMKR-tuen maksatus- asioissa huomioitavaa. Kalatalousseminaari 10. 4
SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUS
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa
Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus
Valtion keskusvirastot Lupa- ja valvonta-tehtävät
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
KIILA-kuntoutuksen laskutusohjeet
ALUEELLINEN TIETOIMITUS
Korvaavuuden, sisällyttämisen ja vapautuksen prosessi
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
TIETURVA 1 1. Johdanto 2014.
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä mahdollista alkaen
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
ELY-keskuksen myöntämät avustukset vesienhoitoon
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Oodin, Sisun ja Opianalyzerin uusi käyttöoikeushakemus
Jyväskylän yksityinen varhaiskasvatus
Esityksen transkriptio:

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Tanja Seppänen Alueelliset Yksityistiepäivät 2018

Sisältö Johdanto Mistä avustuksia haetaan? Mitä avustetaan? Muutoksia Parantamisavustuksen hakemus Maksatus Yksityistiesillat Muistilista tiekunnille Maakuntauudistus Lisätietoja

Yksityisteiden valtionavustukset Valtionavustus yksityisten teiden parantamiseen Vuosina 2018 ja 2019 yksityistieavustuksien taso: 13 milj. euroa, Pohjois-Savon Elyn (Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja P-Karjala) osuus n. 3,5 milj. Valtionavustukseen oikeutettuja teitä n.55 000 km (pysyvän asutuksen pääsytiet + liikenteellisesti merkittävät) Lisäksi avustetaan yksityisteiden erityiskohteita, kuten lauttapaikkoja, talviteitä ja purettavia siltoja

Mistä avustuksia voi hakea? Hakemukset toimitetaan keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskukseen Valtionavustukset haettavissa ympäri vuoden Hakemusasiakirjojen toimitusosoite: Pirkanmaan ELY-keskus Kirjaamo PL 297 33101 Tampere tai sähköisesti ELY -keskusten yleisen asiointilomakkeen liitteenä Pirkanmaan ELY -keskukseen. Asiointilomake löytyy osoitteista www.suomi.fi/asioi_verkossa www.ely-keskus.fi/asioiverkossa (HUOM! virastoksi tulee valita Pirkanmaa) Avustuspäätökset ja valvonta alueellisessa ELY-keskuksessa

Mitä ovat avustettavat parantamishankkeet? Ensisijaisesti avustettavia hankkeita siltojen ja isojen rumpujen uusiminen tai vaurioiden korjaaminen teiden tulva- ja routavaurioiden korjaaminen Avustuksen suuruus yleisesti: 50 % hyväksytyistä arvonlisäverollisista kustannuksista (suunnittelusta, toteutuksesta ja valvonnasta aiheutuneet kustannukset) siltahankkeet ja eräät muut hanketyypit: avustuksen enimmäismäärä voi olla 75 %

Muutoksia Liikenneviraston ohjejulkaisu Yksityisteiden valtionavustukset (29/2010) päivitetty vuonna 2016 -> Yksityisteiden valtionavustukset (LO 11/2016) Hakemuslomakkeet (+liitteet) myös päivitetty vuonna 2016. Parantamishankkeiden valmistelussa ja suunnittelussa tulee ottaa huomioon, että talkootyötä ei enää ole mahdollista avustaa.

Muutoksia Yksityisteiden avustuksien käytön valvonta; riskiperusteinen valvonta avustushakemuksen käsittelyyn voi edelleen liittyä maastokäynti yksityistiellä avustettujen hankkeiden osalta tiekunnan raportointivastuu lisääntyy (maksatushakemuksen liitteet) hankkeille voidaan suorittaa lopputarkastus maastokäynnillä Hankintalain muutokset mm. kynnysarvo kansallisten hankintojen tavara- ja palveluhankinnoissa

Parantamisavustus, hakemus (ei erillistä kelpoisuushakemusta) Hakemuksen mukana aina toimitettavat liitteet : Rekisteriote ja karttaliite, johon tien vaikutusalueen pysyvä asutus merkitty (Maanmittauslaitos, Ote kiinteistötietojärjestelmästä/yksityistie) Pöytäkirjan ote tiekunnan kokouksesta, jossa avustuksen hakemisesta on päätetty (samalla voi valtuuttaa mahdollisen avustuksen vastaanottamiseen hoitokunnan/toimitsijamiehen, maininta kokouskutsussa) Suunnitelma-asiakirjat (työselitys, suoritepohjainen kustannusarvio, suunnitelmakartta) Siltasuunnitelmat ja suuremmat kuin A3 olevat liitteet toimitetaan ensisijaisesti 1 kpl paperisena ja 1 kpl sähköisesti tai vaihtoehtoisesti 2 kpl paperisena Tarvittaessa hakemukseen liitettävä: Aukkolausunto (sillat Ø > 2m ja rummut Ø > 1 m) Muut luvat ja lausunnot Tietoimitus

Yksityisteiden avustuksien maksaminen Maksajana yksityisteiden valtionavustuksissa toimii ELY -keskusten sekä TE -toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA -keskus) Kutakin avustuserää, myös ennakkoa, on haettava kirjallisesti Yksityisen tien parantamisen valtionavustuksen maksaminen – lomakkeella Tarvittavat lomakkeet täyttöohjeineen lähetetään tiekunnalle avustuspäätöksen yhteydessä. Lomakkeet ovat saatavissa myös www.ely-keskus.fi/liikenne/lomakkeet www.keha-keskus.fi/yhteystiedot/hae-maksatusta/liikenne www.suomi.fi/liikenne

Yksityisteiden avustuksien maksaminen Maksatushakemuslomake liitteineen toimitetaan joko postitse osoitteella KEHA –keskus Keskinen maksatusalue/Yksityistiet PL 136 33101 Tampere tai sähköisesti ELY -keskusten yleisen asiointilomakkeen liitteenä Pirkanmaan ELY -keskukseen. Asiointilomake löytyy osoitteista www.suomi.fi/asioi_verkossa www.ely-keskus.fi/asioiverkossa (HUOM! virastoksi tulee valita Pirkanmaa) Sähköisesti toimitettua hakemusta ei tarvitse enää toimittaa postitse.

Yksityisteiden avustuksien maksaminen Avustuksen saajan on huolehdittava, että hanke valmistuu ja kustannukset syntyvät hankkeen toteutusaikana (maksatushakemus tulee olla toimitettuna) Mikäli hanke ei näytä valmistuvan ajoissa, tiekunnan tulee kirjallisesti hakea hyvissä ajoin jatkoaikaa hankkeen toteuttamiseen (perusteltu ja hyväksyttävä syy oltava) Viimeinen avustuserä maksetaan, kun tiekunta on toimittanut ajoissa em. loppumaksatushakemuksen liitteineen ja ELY-keskuksen edustaja on tarvittaessa tehnyt hankkeelle lopputarkastuksen (ei avoimia laskuja!)

Siltahankkeiden alustava suunnittelu Tiekunnan tulee olla yhteydessä ELY-keskukseen hyvissä ajoin ennen mahdollisen parantamishankkeen suunnittelun aloittamista ja suunnitelmien tilaamista Siltasuunnittelijalla ja suunnitelmien tarkastajalla tulee olla riittävä kokemus ja pätevyys Tiekunnan tulee tarkastuttaa suunnitelmat ennen niiden toimittamista ELY-keskukseen Eli siltahankkeissa noudatetaan menettelyä, jossa tiekunta tilaa ja tarkastuttaa sillan rakennus- ja korjaussuunnitelmat. Tarkastukseen kuuluvat menettelyt kuvattuna yksityiskohtaisesti Liikenneviraston ohjeessa: Taitorakenteiden rakennussuunnitelmien tarkastusohje (30/2014).

Muistilista tiekunnalle varmistukaa ensin tien avustuskelpoisuudesta ohjeistuksen tarkastaminen tiekunnan kokouskäytännöt päätökset, valtuudet (+ mahd. sopimukset kunnan kanssa) käyttäkää ammattitaitoista suunnittelijaa ja valvojaa valtion avustusosuus 50 % (enimmillään 75 %) ELY-keskus päättää avustuksista hakemuksien perusteella ja määrärahojen puitteissa valtionavustukset ovat harkinnanvaraisia tien kunnossapitoa ei avusteta

Lisätietoja www.ely-keskus.fi/yksityistiet Liikenteen asiakaspalvelu, neuvonta yksityisteiden valtionavustusasioissa: 0295 020 603 (pvm/mpm) liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi