Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus"— Esityksen transkriptio:

1 Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus

2 Uudistuksen organisaatio

3 Maakuntauudistuksen viestintäryhmä
Teppo Leinonen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, Etelä- Savon maakuntaliitto, viestintäryhmän puheenjohtaja Marjukka Manninen, viestintäasiantuntija, Etelä-Savon ELY-keskus Sirpa Leikas, suunnittelija, Etelä-Savon ELY-keskus Mervi Huuskonen, viestintäasiantuntija, Etelä-Savon TE-toimisto Satu-Mari Tolonen, viestintäpäällikkö, Mikkelin kaupunki Jouni Vauhkonen, tiedottaja, Etelä-Savon sote Heidi Saltiola, valmiussuunnittelija Etelä-Savon pelastuslaitos Auli Posti, viestintäpäällikkö, Itä-Suomen aluehallintovirasto Riitta Sipinen, hallintoylihoitaja, Itä-Savon sairaanhoitopiiri

4 Maakuntauudistuksen viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma Etelä-Savossa
Keskeisenä arvona avoimuus Viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma on laadittu yhteistyössä ja hyväksytty uudistuksen johtoryhmässä. Sitoo uudistuksen työryhmätyöskentelyä. Sisältää sisäisen ja ulkoisen viestinnän toimintatapoja, tavoitteita, arvoja ja kohderyhmiä.

5 Viestintävastuu ja roolit
Päävastuu uudistuksen johtoryhmällä, käytännön toteutus viestintäryhmällä. Viestintäryhmä välittää viestiä taustaorganisaatioihinsa ja työryhmien välillä. Muutoksessa mukana oleva henkilöstö on myös itse vastuussa osallistumisesta uudistukseen ja oman äänensä käyttämisestä tarjotuilla foorumeilla, kuten henkilöstöinfoissa, yksikkökokouksissa ja seminaareissa.

6 Viestinnän tavoitteet
Tukea muutosjohtamista ja sitouttaa uudistukseen viestinnän keinoin. Tukea hyvää ja avointa Etelä-Savon sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua monipuolisella ja vuorovaikutteisella viestinnällä. Antaa henkilöstölle tietoa uudistuksen tavoitteista ja vaikutuksista sekä tukea henkilöstön jaksamista avoimella tiedonkululla ja vuorovaikutuksella. Varmistaa ajantasainen tieto muutoksista ja niiden vaikutuksista kansalaisille ja eri sidosryhmille. Varmistaa, että media löytää helposti ajantasaista tietoa uudistuksesta ja sen vastuuhenkilöistä. Viestiä osallistavalla tavalla aktiivisesti, avoimesti ja ymmärrettävästi uudistuksen kokonaiskuvasta, tavoitteista ja etenemisestä sekä vaikutuksista maakuntaan. Sitouttaa henkilöstö ja sidosryhmät uudistukseen ja sen valmisteluun.

7 Uudistuksen perusviestit (sisäiset)
Uudistuksessa noudatetaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa: Uudistus tehdään laajassa vuorovaikutuksessa organisaatioiden johdon ja henkilöstön kanssa. Noudatetaan liikkeenluovutuksen periaatteita. Tehtävät ja toimenkuvat voivat muuttua. Maakuntauudistus etenee vaiheittain Uudistuksessa syntyy kokonaan uusi organisaatio joka rakennetaan yhdessä. Tehtävät hoidetaan keskeytymättömästi. Uusiin organisaatioihin siirrytään asiantuntevana ja osaavana.

8 Uudistuksen perusviestit (ulkoiset)
Maakuntauudistuksen tavoitteena on palveluiden säilyminen, kustannusten kasvun hillitseminen ja alueellisen demokratian lisääminen. Maakuntauudistus etenee vaiheittain. ELY-keskusten, TE-toimistojen, aluehallintovirastojen, kuntien, maakuntaliittojen, sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastuslaitosten palvelut jatkuvat ja niitä uudistetaan ja modernisoidaan. Nykyiset tehtävät hoidetaan keskeytymättömästi. Uusiin organisaatioihin siirrytään asiantuntevana ja osaavana. Keskeiset sidosryhmät pidetään informoituina uudistuksen etenemisestä ja sen vaikutuksista heitä koskevien asioiden käsittelyyn. Uudistuksessa syntyy kokonaan uusi organisaatio joka rakennetaan yhdessä.

9 Keskeisiä periaatteita ja toimintatapoja
Viestintäryhmän jäsenet osallistuvat asiantuntijoina työryhmiin. Viestintä on esityslista-asiana työryhmien kokouksissa. Avoimuus, luotettavuus, ymmärrettävyys, tasapuolisuus, oikea- aikaisuus ja vuorovaikutteisuus keskeisinä periaatteina. Avoimuus estää väärän tiedon leviämistä. Tiedotetaan kokousten jälkeen myös siitä jos mitään uutta tiedotettavaa ei ole. Aina laaditaan vähintään sisäinen tiedote. Viestintähenkilö laatii kokoustiedotteen yhteistyössä puheenjohtajan kanssa vuorokauden sisällä kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat ovat julkisia

10 Keskeisiä periaatteita ja toimintatapoja
Työryhmät huolehtivat, että viestintä on esityslista-asiana kokouksissa ja tulee käsitellyksi niiden kokouskalenterit ovat kaikkien muutoksessa mukana olevien toimijoiden tiedossa ne tuottavat jokaisesta kokouksestaan vuorokauden sisällä lyhyen sisäisen tiedotteen, jossa kerrotaan tärkeimmät kokouksessa käsitellyt asiat ja tehdyt linjaukset ja päätökset arvioivat tarpeen ulkoiselle tiedottamiselle kertovat myös siitä, jos mitään ei ole kokouksessa päätetty. valmisteluryhmien viestintävastaavat toimittavat kokoustiedotteen viestintäryhmän jäsenille, jotka välittävät tiedot omille taustaorganisaatioilleen ja uudistuksen verkkosivustolle.

11 Keinot ja kanavat Some: ei uudistukselle omia some kanavia, hyödynnetään yhdistyvien tahojen omia some kanavia Uudistukselle oma verkkosivusto joka toimii kansalaisten ja henkilöstön tiedonlähteenä kaikki tieto yhdessä paikassa periaatteella Uudistuksen valtakunnalliset aineistot osoitteessa


Lataa ppt "Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google